В момента чета... 36

• 48 513
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Сиси ♥♥, сложи напътствия, моля те. И аз съм от индианците, които не се справят с всички опции.

Аз започнах Крис Картър, повлияна от коментарите тук. Още съм в началото на първата книга (Хамелеонът се завръща) и ми харесва - увлекателно е, напрегнато е, има зверски брутализми. Определено ще прочета и следващите книги. Единственото, което ме дразни, е когато въвежда нов герой - винаги започва с "косата му е еди-каква-си, очите са му еди-какъв-си цвят". Ами може да направи описанието на героите по много по ненатрапчив начин, не е задължително да ги описва още в самото начало и то по такъв елементарен начин. Ама това да му е кусура  Grinning

И да питам, понеже запалих майка ми по електронните книги, Джоджо Мойс става ли за по-възрастна жена или е прекалено младежка литература? Мисля да дам на майка ми Мюсо и... де да знам - Никълъс Спаркс, тя обича любовни, саги за семейства, такива неща.

И в този ред на мисли - дали да не направим тема "Препоръчайте ми книга като..."?

Последна редакция: вт, 24 фев 2015, 19:45 от Helloweenka

# 631
Тук се коментираше една любовна сага Сага за Долангенгър, на мен не ми хареса, но предполагам, че ще допадне на любител на такъв тип литература.

# 632
Днес започнах да чета  50 нюанса сиво
Много завладяваща книга newsm51

# 633
По-голяма картинка не намери ли  hahaha

# 634
  • Ямбол
По-голяма картинка не намери ли  hahaha
Да ни завладее и нас  tooth

# 635
  • Belgium

И да питам, понеже запалих майка ми по електронните книги, Джоджо Мойс става ли за по-възрастна жена или е прекалено младежка литература? Мисля да дам на майка ми Мосю и... де да знам - Никълъс Спаркс, тя обича любовни, саги за семейства, такива неща.

Според мен е съвсем подходяща и за по-възрастни жени. Майка ми например я харесва.
Ако обича любовна тематика, пробвай и с Нора Робъртс. На мен ми е безподобна боза, но съм забелязала, че има много фенове сред по-възрастните дами.

Кейт Мортън, която обсъждахме по-напред, също ми се струва ок.

# 636
Чета Покани ме да вляза. До половината съм и се чудя дали да я дочитам. Може ли някой да ми каже какъв ще е края?

# 637
Не може  Naughty
Ще ни се карат.

# 638
То човек, който иска да се кара, ще се заяде и за една запетайка.

Напоследък много малко остават тихите и културни теми. Жалко, защото Литературния беше тихо и спокойно място някога.

Има една съфорумка (много я обичам). Тя ми разказа края на Нюансите (четох само първата), после аз й разказах края на една друга нашумяла книга. Понякога се налага човек и така да чете, не да си губи времето с кофти книги. Хем искам да знам края, хем не искам да губя време да чета още половин книга.  Crossing Arms

# 639
  • Belgium
А то пък щото краят на "Нюансите" е адски изненадващ и непредвидим  hahaha

Разликата е дали ти искаш да ти разкажат края, или ти го разказват въпреки волята ти  Laughing

# 640
  • Варна
Чета Покани ме да вляза. До половината съм и се чудя дали да я дочитам. Може ли някой да ми каже какъв ще е края?

Дочети я. Лично за мен книгата е страшно силна - не само като страхотна интерпретация на вампирската тематика, а и като наблюдения в социален план.

# 641
Естелче, сега сериозно. Не съм я чела, иначе на драго сърце бих ти разказала края дори въпреки волята ти  hahaha

# 642
Ужасни сте!  Joy
Като искам край, никой не го казва! Някой друг като не иска да знае края, казват му го! Няма справедливост, 'начи!

Тайга, ще я дочета.  Peace

# 643
  • Belgium
 hahaha

И аз бих ти разказала края, щом искаш, но не съм я чела.

Има филм, ако не се лъжа, можеш примерно да погледнеш него  Laughing

# 644
  • София
Чела съм "Покани ме да вляза"  и въпреки че си давам ясна сметка, че е книга, която не би се харесала на всички, предвид кървавия й сюжет, не бих й разказала края. Това не заслужава нито автора, нито смазващата, силно въздействаща и караща човек да се замисли сериозно върху доста социални теми, история.
Така че, Естел, ако не ти харесва книгата, просто я остави и вземи друга да четеш. Явно тази не е за теб.

Общи условия

Активация на акаунт