В момента чета... 36

• 48 641
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
  • Belgium
Ули, а според мен точно си е следвал съветите от началото на всяка глава автора, но наистина вкусове разни  Laughing

Скрит текст:
Майката грам не е този образ, който е представен в началото. Всичко се изменя постоянно буквално до последната страница  Laughing

# 166
Прочетох „Гласовете на сърцето” на Ян-Филип Зендкер. Както и първата книга на автора (Да чуеш ритъма на сърцето) и тази я приех като едно пътуване към далечна култура, към съвсем различни от моите разбирания и възприятия за света, които обаче не ме дразнеха, а напротив обогатиха ме. Дори намерих един вид утеха и спокойствие особено по отношение на това как тези култури възприемат смъртта. Любовната история въобще не ми беше необходима в книгата. И малък спойлер да не се чете от не чели книгата:
Скрит текст:
И в други книги съм го срещала, но тук вече ме подразни определянето на спонтанния аборт при една жена за най-голямата катастрофа и нещастие, което може да я сполети. И как това събитие се превръща в крайъгълен камък на живота й и едва ли не тя е длъжна с нещо да промени живота си. Не знам дали успях да се изразя правилно.

Прочетох „Миларепа” на Ерик-Еманюел Шмит. Хареса ми. Малка будистка притча. И поне излязох от заблудата си, че Миларепа е име на жена.

Сега съм с любимия Марио Варгас Льоса и неговата „Празникът на козела”. Очаквам много да ми хареса, пък ще видим.

По темата с Даниел Глатауер. Аз страшно много харесах „Лекарство против северния вятър”. Направо четях като хипнотизирана. Продължението разбира се, не разочарова. А от „Вечно твой” ми настръхна косата, както се казва. Хареса ми и тази книга, но по съвсем различен начин и различни причини от първата. 

# 167
  • София
Аз приключих трилогията ХХ век на Кен Фолет.
Историята покрива съдбата на няколко семейства от І СВ до наши дни. Споменати са различни политически събития  покрай войните, падането на комунизма, борбата за правата на негрите в САЩ, изобщо доста обществени и социални елементи е опитал да засегне, представяйки ги като част от живота и съдбата на героите. Фолет сигурно ги описва през своята призма и през своя поглед, което е съвсем нормално. Харесаха ми книгите, беше ми приятно и интересно да ги чета (като изключа правописните грешки).

Снощи започнах "Последните думи на Рафаел Игнейшъс Филипс".

# 168
  • Варна
Цитат
Сега съм с любимия Марио Варгас Льоса и неговата „Празникът на козела”. Очаквам много да ми хареса, пък ще видим.

Аз я приключих преди няколко дни, страхотна е книгата, въпреки че остава много горчив привкус. Но пък е страшно колоритна, подробна, откровена и майсторски написана.

# 169
  • София
И аз й се каня на "Празникът на козела", филмът по нея много ми хареса. Чакам да ми мине разочарованието от "Леля Хулия и писачът" на Льоса, която откровено ме измъчи  Whistling

# 170
  • Варна
Пуснах и аз филмът да се тегли.
На мен и "Леля Хулия..." ми хареса, много даже.

# 171
"Леля Хулия и писачът" ми беше първата среща с Варгас Льоса. Много ми хареса. Но се влюбих в него с "Лудориите на лошото момиче".  Heart Eyes Не знаех, че има филм по "Празникът на козела", но не бих го гледала преди да прочета книгата.

# 172
  • на североизток от Рая
Елинко, вчера като ходих в библиотеката, отидох при книгите на Льоса. Имаше я "Празникът на козела", разтворих я, попрочетох малко. Знам, че я искаше, сетих се за теб, макар да знам, че ти си я намери. Имаше 7-8-9 книги от Льоса. Аз съм чела само една-две, но не ми харесваха. А за тази ще чакам да споделиш, че май й хвърлих око.  Hug

# 173
Относно четенето на английски език, предполагам си свалила англ.-бълг. речник и по време на четенето си цъкаш, ако имаш непозната дума, много е удобно.
Не, не знаех това за речника, който може да се свали, радвам се, че отвори дума. Ползвам само фабрично инсталирания - Еnglish Oxford Dictionary, но наистина би било голямо улеснение да имам бг такъв, защото понякога дадена дума не е преведена обяснително, а само със синоним и за късмет, той вземе, че се окаже отново непозната дума и.. Close  
Би ли споделила как да го направя, само се сваля или трябва да се направи нещо като рутване, което ще наруши гаранцията? Понеже тя е една година, но Kindle-a ми е месец и малко, получих го подарък за Коледа от любимия.
Заповядай - http://kindle.us.cloudlogin.co/ Hug Ако не се справиш, пиши, може и в тази тема. Peace

# 174
На мен пък "Хари Куебърт..." много ми харесва засега... Някъде около половината съм, усещането за цялата книга ми е приятно, писателско... държи ми интереса, искам да разбера какво ще стане... въпрос на вкус е, разбира се.

# 175
Чета "Вчера" на Владо Даверов. Не ми е чааак толкова интересна, колкото очаквах. Филма е страхотен, там като че ли емоцията е по-силна отколкото в книгата. Някой чел ли я е? Мнения?

# 176
  • Варна
Препрочетох си "Ние" (5 от 5), сега започвам "Напълно изгубили себе си", да видим дали ще споделя всеобщите положителни отзиви.

denim123, аз съм чела "Вчера", за мен книгата е доста по-слаба от филма.

# 177
denim123, аз съм чела "Вчера", за мен книгата е доста по-слаба от филма.

Благодаря! Значи "повредата" не е в моя "телевизор"  Mr. Green

# 178
  • на североизток от Рая
Аз също съм чела "Вчера", но преди доста години. Книгата на мен ми хареса, но филмът в пъти повече. Много пъти го гледах тогава, но бях в години, в които се влюбвахме, а филмът го провокираше още повече.  Grinning

# 179
Чета "Вчера" на Владо Даверов. Не ми е чааак толкова интересна, колкото очаквах. Филма е страхотен, там като че ли емоцията е по-силна отколкото в книгата. Някой чел ли я е? Мнения?'
Четох книгата мнооого отдавна и ми се стори направо непоносима, нищо общо с филма, който все още ми е любим Simple Smile.
Аз чета "Немезида" на Несбьо и честно казано никак не съм впечатлена. Да не кажа, че ми е направо досадна. Надявам се наистина да има неочакван финал, че да не ме е яд за изгубеното време.

Общи условия

Активация на акаунт