В момента чета... 36

• 48 530
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
`FSS`, "Хищникът" на Крис Картър ли?
Ако да, ще я четем заедно  Peace Още съм в началото й.

Да, и аз тъкмо я започнах.

# 706
  • София
И тази е брутална, но вие вече го познавате Картър  Mr. Green! Интересна ми беше и ми хареса, приятно четене  Laughing!

# 707
  • София
То коя на Картър не е брутална, Вени?
И тая как почна само...   Crazy

Тъкмо с FSS ще споделим после мнения  Hug

# 708

Тъкмо с FSS ще споделим после мнения  Hug

Да, разбира се  Hug.

Аз всъщност сега се запознавам с Картър, но съм подготвена от мненията ви, да очаквам нещо брутално  Crazy.

# 709
На мен Хищникът много ми допадна. Една идея повече от "Хамелеонът се завръща".

# 710
  • Belgium
Аз приключих "Един+Един" на Джоджо Мойс. Хареса ми, чете се леко и много бързо, но не се доближава до останалите и три книги. Допадна ми, че действието се развива в наши дни, имаше някои слабости, но не се вторачвах в тях и не успяха да ми развалят удоволствието от четенето. Оставам си фен на авторката, бих прочела и следващи нейни романи.

Започвам "Гръцко кафе", със занижени очаквания съм след представянето на книгата и коментарите в темата. Дано пък ме изненада приятно  Laughing

# 711
Лу и аз в момента чета "Гръцко кафе", дори тази вечер ще я приключа (само ако най-накрая излеза от форума Crazy ).
На мен определено ми харесва. В началото ми се струваше, че авторката малко се превзема и това ме дразнеше, но връщането към корените, разказите за отделните членове на фамилията и, ме заинтригуваха дотолкова, че да не обръщам внимание Peace След средата ми стана още по-интересна книгата и бих я оценила с 3,5 от 5.
Само да спомена, че мнението ми може и да е пристрастно, защото открих доста сходни факти и ситуации с авторката и нейното гръцко кафе, неща, които ме карат да чувствам книгата по-близка, следователно и да я харесвам повече.

Преди нея прочетох "Последно писмо от любимия" от Дж. Мойс, хареса ми, но не колкото първите две. Историята беше доста интересна, но нещо ми куцаше Thinking
Аз също харесвам авторката и ще продължавам да я чета Peace

# 712
  • София
И аз приключих така коментираната "Аз, преди теб" и ми хареса много  Heart Eyes Бих прочела и другите книги на авторката, но така като Ви чета се колебая.
Само не разбирам нещо, който не е чел книгата и който не е чел "Вината в нашите звезди", да не чете, и този път е въпрос  Laughing
Скрит текст:
Защо масово се сравняваха двете книги, за мен не си приличат, дори историите - тук само единият герой е болен и иска да сложи край на живота си, а в другата книга и двамата са болни, като уж по-малко болния си отиде пръв, а освен това никой не искаше да се самоубива. Thinking

# 713
Преди няколко дни прочетох Трънски разкази/Балканска сюита-Петър Делчев. Трънските разкази много ми харесва - оригинални, силни, запомнящи се, умело балансирани между трагизъм и героизъм. Много успешни попадения относно българската народопсихология и прекрасно възпроизвеждане на западния диалект. Препоръчвам ги, заслужава си да се прочетат. Любим разказ ми стана 'Срещата'. Ще го помня и усещам дълго  Simple Smile
За съжаление не мога да изкажа същите суперлативи за разказите от Балканска сюита. Твърде много ми дойте чернилката в тях. То не беше омраза, мъст, вещерство, изнасилвания, мъчения ... Имаше един момент, в който чак ми прилоша. Явно не са за хора със слаби ангели Simple Smile Като си представях, че подобни неща вероятно наистина са се случвали и още повече ми се гадеше. Отделно не ми допадна как авторът се е опитал в 4-5 страници във всеки разказ да представи десетилетия предхождащи исторически събития, касаещи не една или две исторически личности и места. Получило се едно нахвърляне на имена и събития и ако не си запознат преди това с тях си е объркващо. Но пък това е моето усещане за тези разкази. Мъжът ми например е очарован Simple Smile

Сега чета Моята орис - Паринуш Сании. Ах, как ми харесва. Влезе ми под кожата още от първите страници.

# 714
Сега чета Моята орис - Паринуш Сании. Ах, как ми харесва. Влезе ми под кожата още от първите страници.

Прекрасна е!  Heart Eyes
Без да е сладникава или мелодраматична, просто една изключително добре написана книга!  Heart Eyes

# 715

Прекрасна е!  Heart Eyes
Без да е сладникава или мелодраматична, просто една изключително добре написана книга!  Heart Eyes
Благодаря  Hug Почти съм убедена, че като я приключа ще споделям мнението ти. Вечер чак ме е яд на себе си, че съм толкова уморена и ми се доспива  Embarassed. Иска ми се да я чета, чета. Много моя книга.

# 716
  • София, България
Здравейте, искам да ви попитам, ако някой е чел 'Господарката на езерото' на Анджей Сапковски и 'Осем ловки демона' на Бари Хюгарт какво мнение имате за тях? Заслужава ли си да ги чета,  интересни ли са?

# 717
  • Belgium
meggle, много се радвам, че ти е допаднала книгата  Laughing

Другите книги на Мойс също заслужават внимание, просто не очаквай такава всепомитаща емоция при тях.

Относно сравнението с "Вината в нашите звезди", обяснението не е за скрит текст, но все пак го слагам

Скрит текст:
двете книги са от един и същи жанр, така нареченият sick lit - става въпрос за терминално болни хора и как се справят всеки по своя начин с тежката болест. За това и има някои паралели между тях, не съвсем буквално свързани с действието.

# 718
  • Пловдив
В момента чета "Влакът на сираците" - чаках я от две седмици, сутринта я започнах и я преполових  Heart Eyes Обожавам подобни истории, в които героите са силни деца - тъкмо си довърших "Светлината, която не виждаме"  Peace Ако следобед нямах работа, щях да си я дочета вероятно, но така или иначе, до ден-два ще я изям, много е добра  Heart Eyes

# 719
Тъкмо завърших "Полулош" на Сали Грийн и съм със смесени чувства. По принцип много харесвам фентъзи и темите за магьосници ми са сред любимите, но тук нещо не ми хареса. Историята като цяло си е добра, но може би стила на авторката не ми допада  Sad не знам... Както и да е, сега започвам "Мусон" на Уилбър Смит. Преди време някой в групата я беше препоръчал и сега си я избрах. И то как си я избрах само - отварям папката с книги ( сигурно към 500 на брой)  Laughing затворих си очите и с мишката случайно спирам някъде и като отворих очите хоп - Мусон  newsm10 еми Мусон да е  smile3521

Общи условия

Активация на акаунт