Нашите кухни-57

• 74 579
  • 755
  •   1
Отговори
# 105
  • Русе
Rallichka,
аз лично имам три варианта долни чекмеджета:
1. 3 еднакво широки
2. 1 плитко и 2 дълбоки
3. 3 плитки и 1 дълбоко.
Всеки вариант за мен си има предимство.
Бих те посъветвала, а и всички като мислите кое как да бъде, да си помислите и пресметнете точно в кое чекмедже или шкаф какво ще стои. Къде са чашите, високи, ниски, кафе, чиниите, купи, гювечи, прибори, разни хартии, фолиота, черпаци, , тенджери, тигани, роботи, сладки работи, ....
Много по-лесно ще бъде да си прецените от какво чекмедже примерно имате нужда.

За горните - аз предпочитам една цяла вратичка, най-удобно ми е така. Вътрешното разпределение на тези шкафове също е много важно. Примерно на моите повечето ми са с 4 рафта вътре, имам и с 3, но примерно най-долното е високо, другите ниски, 3 рафта еднакви, ...
Всичко бях премислила предварително кое къде ща бъде и после само мерих разстоянията.

Po3u, не ми се отварят снимките, не знам дали при мен е проблемът.

Последна редакция: вт, 03 фев 2015, 13:26 от Meggysan

# 106
Бъни, Петкова, благодаря ви  Hug Идеята е на 1-ва линия над плота да имам макс. много пространство, за да можем да държим най-използваните работи, а отгоре на амортисьора да държим по-малко употребяеми вещи и така или иначе ще имаме ей такава симпатична стълбичка:

Скрит текст:
и мъжо ще е катерещият се до най-високите точки  Laughing По-скоро ме интересуваше чисто визуално как ви се струва  Wink

А за чекмеджетата реших да са еднакви малките, по-добре изглежда.

Цветът окончателно  е този (извинявам се на Елфичка, че все нейната снимка използвам  Embarassed  bouquet), но не със златисти дръжки, а с черни по всяка вероятност:

Скрит текст:

в тази форма:

Скрит текст:

Меги, благодаря и на теб   bouquet

# 107
  • Русе
Супер, а плота какъв остана? Че се обърках вече  Embarassed.

# 108
  • Под Сините камъни
Момичета може да ми е малко тъп въпроса,но колко са дълбоки горните ви шкафове.Гледах мострите в Айко,че са по 28см това не е ли плитко  newsm78

# 109
...Че се обърках вече  Embarassed.

Ох разсмя ме  Laughing Представи си на мен какво ми е  hahaha

Ето го:

Скрит текст:

Малко по-светъл и червенеещ е наживо. Корпусът  ще е същият  Wink

Пепи, 30см са  Peace

# 110
  • Русе
А, да, вярно Simple Smile Simple Smile.
Представям си, бях така преди 3,5г и си спомням много добре всичко, но цвета специално много бързо го избрах. Но пък кухнята я проектирах още 2-3 г по-рано като правих проекта на къщата, защото още тогава трябваше да заложа повечето неща. Та много време имах за избистряне на нещата. Simple Smile

Пепински, толкова са някъде 28-30 см. Не се притеснявай, нормално е.

# 111
  • Варна
Раличка, аз харесвам много този тип разпределение на шкафове до тавана. Намирам ги за доста практични.

Иначе, подкрепям Мегисан, че с една цяла врата е много практично и прегледно. Може да си правиш всякакви разпределения вътре на шкафа. Моите са така над мивката, макар че е една хоризонтална врата с чупещ механизъм. Отварям и виждам всичко. Даже наскоро казвах на половинката, че ако не беше така, щях да забравя за съществуването на много чаши (в нашият случай) и да не ги ползвам.

Ние имаме същата стълбичка на Икеа, но в черно. Страхотен и полезен "аксесоар" към кухнята е. Стигам всичко.

# 112
А на колко см са ви таваните? Нашият се очертава да е на 2.80 и не мога да си представя да имам шкафове догоре, струва ми се сякаш прекалено високо.

Раличка, нямам търпение да я видя кухнята ти готова. И аз много харесвам светла кухня с тъмен плот.

Po3u, на мен вторият ти вариант сякаш повече ми допада, но тогава къде остават масата и дневния тракт, че не мога да се ориентирам  Embarassed  Ако ги начертаеш в общия план с цялата дневна, може би ще е по-ясно.

# 113
  • София
Сега съм се захванала това да правя Simple Smile
при втория вариант, като е по-затворено, остават едни 2.5 метра между плота и стената на балкона, които мисля да съберат една малка разтегаема масичка и 4 стола.

# 114
  • Русе
Po3u, сега ги отворих. Мисля, че ще стане много сбутано, ако е вторият вариант. Доколкото разбирам там където нямаш размер отдясно ще са ниските шкафове под прозореца нали? И това 2,5 е към хола. Т.е. от 4-те страни да имаш шкафове. Ако е така, мисля, че нямаш толкова място. Около 25 кв  ти е всичко нали? Много зор ще видиш да сбуташ толкова шкафове, диван и трапезна маса.

# 115
  • София
26 квадрата е цялото помещение, да.
Точно затова се чудех, ако е така по-затворена, дали няма да е по-удобно - дясната част на моите чертежи, която е под прозореца, е доста светла и може да събере много ниски шкафове.
2.5 е плота, който тръгва от хладилника към хола - там мислех дали може да се събере вграден хладилник и фурна с плот.
И после едната страница да се пада барплот с мивка.

Трапезната маса се пада в нещо като ниша и за нея сякаш има доста място, а и ще е разтегателна, но...

Сега обмислям варианти дали да не ги накарам да направят изводите в другия край, към вратата и долу в дясно да не се обособи кухненския кът.

# 116
Лейди, размисли ме сега  Thinking А така разположениет шкафове с равна височинали са? Т.е. ако ми е 100 см. общата височина за горни, 2х50 ли излизат по тази схема? А няма ли да излезе твърде тежка вратичката, момичета   newsm78 Пантите няма да са някакви ултраскъпи - стандартни панти с плавно затваряне. Да не ми висне тази врата след 0 време  Rolling Eyes Харесва ми визуално, определено  Peace Или долните с амортисьор, горните с вратичка  newsm78 Ей, побърках се  Crazy

# 117
  • Раковски
Здравейте, момичета!

Пиша ви, тъй като най-сетне и аз имам нужда от съвет.
Купуваме жилище и в момента сме на етап, в който трябва да уведомим строителите как точно ще ни е разположена кухнята, за да могат да изкарат необходимите изводи - за вода, уреди и т.н.

Не съм момиче, но да започна с един съвет, кажете на строителите да ви монтират тръба за аспиратора ф 150, че масово монтират 110 и после идва чуденката  кавъв аспиратор да взема

# 118
Я, това за тръбата не го знаех. Точно избирам аспиратор.... Сигурно е глупав въпросът ми, но как да разбера каква е тръбата? Изобщо това Ф 150, Ф110    newsm78 ... нищо не ми говори  Embarassed

# 119
Шедоумен, и аз за съжаление от неинормираност пропуснах да кажа на строителя каква тръба да ми сложи, а тя е 110 , като си купих мощния аспиратор на Пирамис телескопичния. Какво да очаквам сега - няма да работи ли или ще е по-шумен?

Общи условия

Активация на акаунт