Нашите кухни-57

• 74 565
  • 755
  •   1
Отговори
# 90
Из фейсбука напоследък се въртят едни клипчета за обзавеждане на маломерни апартаменти с изключително функционални (сгъваеми, с няколко предназначения и т.н.) мебели.
Сещам се за една кухненска маса, която се вдигаше към стената и едни столове, които влизаха без да се сгъват между рафтовете на една етажерка.
Абе, като се поразрови човек из нета ще излязат и още неща...

# 91
  • Русе
Някой питаше за тиганите къде ги слагаме.
Аз съм с такова чудо:
.
Много е малка картинката, но дано се ориентирате. На 3-4 реда е и ги слагам там. Държа го в ъгловия шкаф на долния ред баш в ъгъла с дръжките на тиганите към мен. Така не се вра в шкафа, дръжките стигат почти до ъгъла и се изваждат лесно.

За картофите и лука:
http://klas1995.snimka.bg/architecture/kuhnya-hol.618037.25612000
В едното чекмедже с решетка, вътре са в плетени панери. Много удобно.

# 92
Ето една идея за съчетаване на кухня с трапезария за малко пространство, макар пространството на картинката да не е малко....

http://www.houzz.com/photos/1639482/Insidesign-Project-6-traditi … l-kitchen-atlanta

Идеята, която на мен много ми допада, е за ъглов висок диван, едната му страна директно да е залепена за барплот (така се получават и повече шкафчета за кухнята, отделно самия диван може да има механизъм за "отваряне" и да се прибират неща в него). Другата стена на дивана да е залепена за стена в помещението. Така има смислово разделение на помещението на кухня и трапезария, която се състои от залепен диван за барплота. Естеествено се добавя и маса със столове.
Има доста подобни снимки из нета и изглеждат доста добре. За хора, които не държат на традиционна трапезна маса само със столове, ми се струва добър вариант.

# 93
shinebox, много е готино даже! Този сайт много го харесвам и от там съм си събрала доста идеи за нашето жилище. Има за всеки по нещо.

# 94
d_koleva, случвало ми се е да вися по 2 часа без да усетя, как минава времето в този сайт. Там съм си харесала цялото обзавеждане за бъдещия си апартамент. Проблемът ще е, да намеря аналог на всичко, което съм харесала (плочки, настилки, мебели) на българския пазар.

# 95
Някой питаше за тиганите къде ги слагаме.
Аз съм с такова чудо:
.
Много е малка картинката, но дано се ориентирате. На 3-4 реда е и ги слагам там. Държа го в ъгловия шкаф на долния ред баш в ъгъла с дръжките на тиганите към мен. Така не се вра в шкафа, дръжките стигат почти до ъгъла и се изваждат лесно.

Откъде купи тази джаджа за тиганите? Аз моите ги редя един върху друг с разделители от дебел картон, за да не се драскат, но обикновено винаги ми трябва този, който е най-отдолу  Mr. Green

# 96
  • Пловдив
Има съдомиялни на Бош и с кошница за прибори, пак голяма. Не помня нашата колко комплекта събираше, че още е в кашона, пък отдавна я взехме Mr. Green Или 12, или 14....
merita, на снимката изглежда доста малък този контейнер. Ще го имам предвид Peace

Изглежда само. Аз махах даже горното рафтче в шкафа че да се побере Simple Smile

# 97
  • Русе
бибиту, да не те излъжа, но май от Карфур. Обаче отдавна беше. Струваше 10-12 лв мисля. Не знам в Икеа дали няма подобно, в амазон мисля, че съм виждала.

# 98
  • густо майна Филибето
Може да ми се смеете на въпроса, но все пак да си го задам. Laughing

Нали предназначението на аспираторите е да засмукват парите на яденето, за да не вмирисват стаята, а не за да проветряват? Защо са обвързани с кубатурата на помещението?

И още един тъп въпрос - този въздух, който изкарват навън, трябва да се попълни отнякъде и той най-вероятно идва отвън. Така не изстива ли стаята зимата?

# 99
# 100
Засмукват. Понякога се получава такъв вакуум, че е трудно да отвориш вратата. Както и става течение.

# 101
Здравейте  bouquet
Може ли мнението ви по два въпроса  Praynig:

1. Горните ми шкафове ще са до тавана и както и долните, ще вървят на ширина 60см. Според вас удачно ли е да са на две части - 60 см височина с две вратички и над тях - 40см височина с амортисьор. Ето, опитала съм да визуализирам  Blush:
Скрит текст:

2. По другата част на снимката - това са двата последни долни шкафа, които искам да са под формата на чекмеджета, като ми трябва едно по-плитко за приборите. Удачно ли е да са 3 различни височини чекмеджета  в един шкаф  newsm78 Или е по-добре да ги направя 2х19.5см + 1х39. Но така пък няма да има плитко чекмедже, което не знам до колко ще е удобно за приборите  Rolling Eyes Последният шкаф ще е на две еднакви чекмеджета, както съм разчертала, за него нямам колебания, а само за предпоследния с трите чекмеджета  newsm78

# 102
  • Добрич
Аз мисля, че за горните шкафчета не е много удобно да се отварят нагоре с амортисьори. После трябва да се качваш на нещо , за да ги дръпнеш на долу. За мен по-добрият вариант е долните с амортисьори, а горните да се отварят на страни.

# 103
  • София
Здравейте, момичета!

Пиша ви, тъй като най-сетне и аз имам нужда от съвет.
Купуваме жилище и в момента сме на етап, в който трябва да уведомим строителите как точно ще ни е разположена кухнята, за да могат да изкарат необходимите изводи - за вода, уреди и т.н.
Дилемата ми е следната.

Холът е с кухненски бокс, едно голямо правоъгълно парче:
http://prikachi.com/images.php?images/121/7897121F.jpg

Идеята ни е да направим бокс, тип П-образен, като в единия край, до прозореца - стената, която е 378, възможността е само за продълговати ниски шкафове, тъй каот прозореца е доста голям... Тоест всички уреди трябва да са разположени в останалата част.
Имам две идеи, нахвърлях ги на пейнт, но ги правя и на 3Д проект.
Едната е следната:
http://prikachi.com/images.php?images/124/7897124s.jpg

Боксът да е по-издължен, като на едната страна,където е писана мивката, ще има барплот, а другата - по-тясната, трябва да приюти хладилник и фурна.

Вторият ми вариант е:
http://prikachi.com/images.php?images/127/7897127v.jpg

Така се добавя още един барплот, като този с мивката става малко по-къс - там ще има само мивка и евентуално сушилник. Чудя се, дали не е по-удачно така, защото хем се добавя една стена, площ, хем се затваря куненското пространство, хем има повече място за маса и столове, които иначе са предвидени в нишата до балконската врата.

Сега направих и 3Д макет на варианта, който най-много ми допада, така мивката, хладилника и печката ще са на една равнина:
http://prikachi.com/images.php?images/219/7897219x.png

Кой вариант мислите, че е по-удачен?
Удобно ли е въобще мивката да е изведена на барплота? Проблема ми е, че държа фурната да е до стената. Чудя се, ако се избере варианта с двата барплота- тогава може и мивката, и печката и хладилника да са на страната до стената. 2 метра, 2 и нещо достатъчни ли са за тези уреди?

Благодаря ви предварително.

Последна редакция: вт, 03 фев 2015, 13:06 от Po3u

# 104
Рали, на долния ред: добре, че са чекмеджета - там добре, даже бих ти препоръчала да имаш още едно плитко отдясно на 15 см..... ама и така става...
обаче за горния ред: не изглежда удобно това разположение.... веднага ще обясня защо.... когато повдигаме вратичката с амортисьор нагоре трябва да можем и да я достигнем после за затваряне, а тя винаги отива в крайно мгорно положение сама..... и според мен тозивид отваряне е добре да е най-долу... а пък вратичките отварящи се нормално на ляво и дясно по-нагоре... ... При мен всички горни шкафове се отварят нагоре.... еми тези на първа линия си ги обичам много, безценни са ми, обаче по-горните - мога да ги отворя стъпила на пода, но не мога да ги затворя без да се кача на стол... а ги направихме за по-прегледно, да спазим симетрията. В кухнята на майка ми са разположени високите шкафове така: отдолу с амортисьори, а отгоре нормално отваряне на ляво и дясно, по препоръка на мебелиста и се оказва наистина по-удобно. Там мога да отворя и затворя най-горните вратички без стол/стълба.... гледах, че и Шадоу така си ги е подредил.... ама нека и други да изкажат мнение...

Общи условия

Активация на акаунт