Нашите кухни-57

• 75 141
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
  • София
И аз ще тормозя нашите майстори с тая тръба, не съм ги питала...

Ние решихме, че днес ще говорим ако има как мивката да е под прозореца. АКо не на плота и това е.

# 136
Може ли тези, които имат/планират кухня с прозорец над мивката да ме консултират на каква височина от земята започва и с какви размери е самият прозорец?

Ние имаме прозорец над мивката. Плотът ако го броя 90см от пода, отгоре още 20-30 см заради смесителя, значи прозорецът почва около 120 см от пода. Той прозорецът почваше по- от ниско, но щеше да е проблем при отварянето, заради смесителя, затова зазидахме 20 см. И без това е почти до тавана. Ширината му е около 70 см.

# 137
Аз май доста сглупих и накарах майсторите да ми зазидат вече направения прозорец в кухнята  Laughing Но имам доста други в тази стая и не ми се искаше прозореца да изяде някой и друг шкаф. Сега се връщам да разгледам на Шадоу шкафчетата в кухнята, някой спомня ли си на коя стр. бяха  newsm78 Благодарение на вас вчера решихме горните шкафове, които са с амортисьор, да са отдолу на тези с вратичките, а не обратното, както бяхме планирали първоначално.   bouquet

# 138
..... нещо което не се бях сетила предварително......., но наистина след като отворя горното шкафче, как аджеба ще го затворя, трябва да скачам до тавана. ..... Таванът ми е на 2,50м
Мерси мацки, и ти Шадоу
http://bunnyslava.snimka.bg/family/my-home.813017.33395681
И при мен е така.... всички горни са с амортисьори (не знам дали така се пише ). Отварям най-горните, стъпила на пода, но за да ги заторя - или стол, или викам ММ ако е до мен. Ама нали пусто му да е красиво и да има добра визия.... Ако обаче са с еднаква ширина горните може би е по-добре с чупеща врата... така хем виждаш всичко като се отвори.... хем дръжката е на долното ниво... незная дали добре обясних.... на Lady April кухнята (ако не греша) е така и ми изглежда удобно.

А сега аз да ви покажа какви лампи си купих (за моя рожден ден - има да ми се смеете, ама....):

http://bunnyslava.snimka.bg/family/my-home.813017.34769790 ,
http://bunnyslava.snimka.bg/family/my-home.813017.34769784
ММ не искаше нищо от тези дето са с текстилни, или оплетено въже и т.н., а пък аз не исках с масовите стъкла... и единодушно си избрахме тези тежки метални стенни лампи.... Нещо като индустриален стил са май.... А сега какъв пендел или висяща лампа да "туря" над барплота, където ми е и мивката?!?!  newsm78 Това е въпроса?!?! Давайте идеи.

# 139
  • София
Bunnyslava, може ли да ми дадеш размерите на вашата кухня? Както и какво е разстоянието от стената, на която е плота с фурната, до стената, на която сте сложили масата?

# 140
Бъни, като ги гледам тези лампи, ако искаш да "вържеш" висящата с тях, ето това предлагам, икейско:
http://www.ikea.bg/lighting/Ceiling-lights/Pendants/2967/4098/

Има инокс цвят, червен и приятно зелен, както и два размера  Peace
Гледах ти детската в другата тема - много хубава, браво  Heart Eyes

# 141
  • Варна
:
Гледах ти детската в другата тема - много хубава, браво  Heart Eyes
Скрит текст:
Може ли линка за детската стая,откога я търся  ooooh!
намерих я Grinning

# 142
Po3u, и моята дневна е малка, пък и съм сбутала кухня, трапезария и хол. Ако правилно съм разбрала въпроса: ширината на стаята от стена до стена е 4,20 м.

Рали, благодаря за хубавите думи... то детската е със стари мебели... ама я накиприхме някак да става за 2 момиченца.... каката я обожава - тя е "интериорния дизайнер" на детската стая... хи-хи-хи  Laughing Simple Smile Laughing
П.П. И идеята с Икеа си я бива - харесвам Икеа.... ще я обсъдим с началството у дома Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Последна редакция: ср, 04 фев 2015, 10:20 от Bunnyslava

# 143
Бъни, с ратанов пендел ми се струва, че ще стои добре. Но не много голям във вашия случай.

Да те питам за шкафчетата, които са на бар плота ви - с пуш бутони ли са? Нещо такова ще правим в хола май, а искам всичко да е с врати, почти да няма рафтове. Имаме много книги, да ги слагаме вътре.

Сега разгледах снимките ти. Завид за дворчето! Embarassed  bouquet И детската е супер!

Последна редакция: ср, 04 фев 2015, 10:37 от d_koleva

# 144
Благодаря, d_koleva, ратановия пендел отхвърлихме отдавна като идея - няма да е такъв...
Шкафчетата отпред са с пуш - да.
Ама то какво ти дворче, нищо не е оправено, още сме в стихията на довършване и строежи и градежи, пък сега е ужас направо - кал и неоправия, а какви идеи имаме за дворчето.... мечти... мечти....

# 145

Ама то какво ти дворче, нищо не е оправено, още сме в стихията на довършване и строежи и градежи, пък сега е ужас направо - кал и неоправия, а какви идеи имаме за дворчето.... мечти... мечти....

Бъни, споко, и ние сме така  Hug През изминалото лято санирахме цялата къща и построиха новият ни етаж, за сметка на това дворът ни е в окаяно състояние и в отчайваща нужда от оправия, ама само да сме здрави, всичко ще оправим, няма да се плашиш   bouquet

# 146
  • Някъде на път....
Може ли тези, които имат/планират кухня с прозорец над мивката да ме консултират на каква височина от земята започва и с какви размери е самият прозорец?

Benny G, кой от тези варианти се доближава най-много до представите ти:

# 147
  • Раковски
Хора, много добри идеи давате , и то нещо което не се бях сетила предварително. Става въпрос за втория ред на горните шкафчета, аз ги бях предвидила два реда по две шкафчена, отварящи се нагоре с механизъм, но наистина след като отворя горното шкафче, как аджеба ще го затворя, трябва да скачам до тавана. Някой с повече опит и най вече Шадоу, да даде акъл как е най удачно и красиво да се направят и разпраделят, с какво отваряне горните шкафове. Таванът ми е на 2,50м
Мерси мацки, и ти Шадоу

Ако е чупещ механизъм на блум няма проблем с вратата понеже тя застава там където я оставиш, ако е друг механизъм, примерно авентос хк всяка врата е самостоятелна и може да се има проблем само с горната макар да остава там където я оставиш. Газови амортисьори не препоръчвам, може би само когато се дири по-тънка цена с 20-на лв на врата.

# 148
Момичета,
колебая се за мивката, която ще е от композитен материал, дали да е Тека или Бланко?
Има някаква лека разлика в цената, но на външен вид са ми ок и двете и се чудя като качество как е Тека...

# 149
Бих избрала Бланко  Peace

Общи условия

Активация на акаунт