Нашите кухни-57

• 75 157
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря Шадоу искам шкафовете да са до тавана ,така както обясних два реда по две шкафчета общо 4 отварящи се към тавана. Според теб с чупещ механизъм няма да има проблем, а проблем ли ще е това,че ги искам до тавана. Означава ли този чупещ механизъм,че двата шкафа имат една и съща врата, т.е дай линк какво имаш пред вид, какво представлява този механизъм.

# 151
Ако парите не са ти проблем - много е удобен механизма. Но аз имам информация, че е 130-140лв + /само за 1 шкаф, така, че не е евтино удоволствие  Grinning

# 152
mileneira, снимката най-отгоре е на въпросното чупещо се рамо:

http://www.blum.com/bg/bg/01/10/10/10/

Ние ще сме с такива. Шкафовете ни също ще са до тавана, просто ще има един борд, като декоративен, около 6-7см, който да затваря малкото пространство до самия таван, за да не се събира там прах.
Шадоу е писал - този тип може да се ограничи откъм отваряне, тоест да не се вирва повече, отколкото ти трябва.

Иззех му функцията да отговаря, ама ще прощава Mr. Green

# 153
  • вятърничава
Внимавайте над тези чупещи врати да няма  луна,защото при отворено положение се доближава вратичката до осветителното тяло и изгаря покритието/боята/.показваха ми снимки с обгорени врати в една фирма.

# 154
Брех, че колко време трябва да стои тази вратичка залепена за луничката, че да обгори? Нещо ми е странно.

Ние ще сме със спотове в центъра, така че нямам притеснения, но пак ми се струва някак не нормално newsm78

# 155
Така или иначе ще има срязване вратичката,
защо да слагате чупеща... Като предимно ще ползвате неща от първата част (достъпните без стълбичка). Мисля, че при шкафове до таван - 2 реда вратички.
При мен не са догоре шкафовете (крайната височина е 2.15 м), с повдигане са вратичките, стигам нещата и затварям вратите без допълнителни средства.

# 156
Кухнята ни на работа е с такива чупещи се вратички. Като я отворя, стигам и част от нещата на горния рафт с това същото отваряне. Така че са си удобство по принцип. И въпрос на вкус, разбира се Peace

# 157
Да де, ама щом ги стигаш, значи може и с обикн, вратичка, без чупещ механизъм  Peace Естествено, ни най-малко сезаявждам, ами само споделям и аз мнение, че е излишно скъпо, тъй като няма някаква реална функция  newsm78
Аз така си мислех, четейки темата около година преди да стигнем до поръчка, и считах, че ще направя голяма глупост като не си направя кухнята с механизмите, за които тук споделяте - знаех, че повечто ще са ми извън бюджета. Е, още не е готова и не съм ползвала, но не мисля, че ще ми липсват по някакъв начин подобни на чупещия механизъм, ъгловия въртящ карусел и др. подобни. Даже мислех и без бутилиери да мина, ама взех 2, че мястото за друго не ставаше  Laughing
И така, кухнята вече е поръчана, последно - никакъв Модекс, а чисто пдч  Sunglasses -решихме, че разликата в цената добре ще ни дойде за някое от още 1000 - та неща, които ни чакат  Crazy и при по-добри времена ще си сменим вратичките с по-хубави  Wink

Колева, дано не съм те засегнала, нищо лично не е   Hug

# 158
  • Велико Търново
Rallichka чакам с нетърпение снимки, знам че ще е страхотна.

# 159
А пдч-то какъв цвят ще бъде?

# 160
  • Пловдив
Bunnyslava много ти е хубава кухнята

# 161
Rallichka, смятам, че правилно си заменила модекса с пдч. пдч стават все по-хубави мисля Simple Smile
Успех!

# 162
d_koleva, много благодаря за споделената информация! И аз си го представях на 120-130 см от земята.

t_ilieva, благодаря за снимките Simple Smile Като че ли нашият вариант (заложен е по-скоро малък прозорец) най се доближава до снимка 1 и 4. А иначе много ми харесва кухнята на снимка 2!
Чудя се дали прозорец с размер 80 на 120 см ще е достатъчно голям  Thinking

# 163
Не мисля да се засягам, всеки си знае и преценя от кое да се лиши и от кое - не, според предпочитанията и средствата.
Ние имахме предостатъчно време да си купуваме кухненската техника месеци по-рано, съответно спестихме доста пари от промоции покрай Коледа и не само. Спестеното ще отиде в механизмите реално. Нормално е всеки да си прави някаква сметка.

Бени, ами зависи колко голямо е помещението. Извинявай, ако си споменавала по-назад. Ако е бокс, така или иначе ще разчиташ на осветлението. Поне ние сме така вкъщи сега - доста дълъг бокс, но с един прозорец на късата страна - осветлението винаги е включено.

# 164
Помещението (кухня+дневна) е малко над 23 кв.м. Ще има още 3 прозорци с приблизителни размери 150 на 160 см + 1 вратопрозорец; изложение - малко запад, повече юг Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт