Нашите кухни-57

• 74 456
  • 755
  •   1
Отговори
# 315
drago_2008, показаната фурна е кремава.

Съчетанието на бяло и кремаво за мен не е добра - хем се сливат, хем се взаимоизклюват някак.

За мен кухнята като цвят и стил не си подхождат с трапезарията. А проблема е че доколкото виждам, са в едно общо помещение, тоест визуално и едното, и другото ще се виждат...

Самата кухня е доста претенциозна като цветово съчетание. Ние сме с такова обзавеждане в трапезарията, което налагаше такова и в дневната, защото са едно цяло. Красиво стои, но пък е трудно за комбиниране.

Последна редакция: пн, 09 фев 2015, 11:01 от d_koleva

# 316
Благодаря много за бързите отговори  bouquet. Чисто бяла не исках, защото ми се струва прекалено с останалите бели мебели. Чудех се за комбинация, но щом и вие мислите така да остане няма да си създавам излишни главоболия.

За фурна и плот от технически камък и плочки за гръб може ли да помогнете с идеи?

И мислите ли, че ще е грозно ако вградим черна мивка под плота? Не мога да намеря снимки на този вариант...

Столчетата за трапезарията са поръчани и са бели.

Последна редакция: пн, 09 фев 2015, 11:13 от drago_2008

# 317
Драго, къща ли обзавеждате или апартамент? За кухнята и аз те съветвам бял прот и гърбът също да е светъл, ще изпъква самата кухня и ще стои много добре.

# 318
  • sofia

И мислите ли, че ще е грозно ако вградим черна мивка под плота? Не мога да намеря снимки на този вариант...

Нещо такова?
Скрит текст:
Светъл гръб и плот, но в никакъв случай бяло. Нещо кремаво, при техническия камък поне този вариант ще изглежда много добре. Показана фурна изглежда страхотно.
В текстила на трапезната част ще вмъкнеш нещо в кафявата гама и ще се наредят нещата.

# 319
mileneira, апартамент е. Холът с трапезарията са 30 кв и нишата още 3 кв. На практика  ще има само една бяла колонка в частта на трапезарията в нишата между комина и вратата от ляво. Другото ще е масата, която мисля да поръчам с плот масив в цвета на кухнята и бели крака като столовете. Чак зад нея ще има един дълъг  бял бюфет опрян на дивана и после ще бъде холната част с белите мебели. От кухненските шкафове ще се виждат реално само 1.45 м.

vesi1, благодаря за снимката Simple Smile

Последна редакция: пн, 09 фев 2015, 11:58 от drago_2008

# 320
Здравейте,
и аз се обръщам към вас за помощ в избора на визия на кухнята. Изобщо нямам дизайнерско виждане и това много ме затруднява в избора на цветове за кухня. Първоначално се бях спряла на оранжево горни шкафове, долни -  зелено и плот венге. След дълго четене се отказах, защото са много силни цветове и най-вероятно ще стане шарено. Сега съм избрала шкафове в цвят крем или ванилия, плот бразилски орех на Геталит т.е много прилича на кухнята от началната снимка само плота е в по тъмни и златисти отенъци. Проблема е в избора на гърба - искам нещо което да даде акцент на кухнята /  много харесвам кухнята на Гадамер /.  Вратичките ще бъдат ПДЧ т.е няма да имат профил  / такъв ни е бюджета / и се притеснявам да не стане много скучно и монотонно. За гръб обмислям плочки като павета в кремав цвят или плочки 15х15 в кремаво, като акцент разпръснати декорни плочки имитиращи пачуърк в пастелни цветове - бледо зелено ,лилаво ,нежно розово, не така ярки като на Гадамер. При първия гръб се притеснявам от сливане на вратички и гръб , при втория ми се струва , че изчистените шкафове не се вързват стилово с тези плочки тип пачуърк. Досега сте помогнали на много дами , надявам се и мен да ме насочите към нещо. След грешките, които допуснах с банята, самочувствието ми е под нулата, вече не знам какво искам и харесвам!!!! Tired

# 321
  • Варна
Драго, и аз съм ЗА кухнята да си остане в дървесният цвят. На моя приятелка кухнята е такава с чисто бял плот и бяла фурна, но уви не иска да си показва дома на непознати. Но все пак да ти кажа, че е чудна комбинация. Щом имате мивката, според мен сложи и черни котлони. Двете ще са си в комплект и така ще имаш 2 черни петна на плота, а не различни.
При тази кухня, масата задължително масив, в натуралният цвят на дървото, омаслена. С белите столчета ще е еКстра. Не е задължително маса и столове да са в комплект. Даже е скучно така. Ще стане много хубаво, гаранция, ама не Франция.

Успех и да покажеш после.

# 322
# 323

Lady April, благодаря че сподели. Дойде ми куража. Може ли да покажеш фурната и плота  с линкове или имената да ми дадеш Praynig
Масата да е изцяло в цвета на кухнята, масив, нали правилно разбрах.
Предварително благодаря.

# 324
  • На брега
п.с. Тема, виж 2006к на Модекс дали е това, което търсиш (не мога да дам изобр. на конкретния модел, ето това е страницата, на 2-ре отгоре надолу):
http://www.modeks.eu/gallery/default.htm 
Рали, благодаря! Сега ще се върна назад да погледна кой какви цени е споделил на квадратен метър, защото звъня по фабрики за вратички и събирам оферти. На мен, като един мениджър проджаби, ми дай оферти да сравнявам Mr. Green

# 325
  • Русе
Драго, кухнята страшно много ми харесва, но може би защото прилича на моята. Моята е такава тъмна, но светъл плот и гръб, котлони и мивка черни, фурна обаче инкос с черно (като на твоята на проекта). Не ми допада варианта крем. Хладилникът ми все още е бял, но някой ден ще стане инокс или черен. Масата и столовете са ми в цвят на кухнята, както и холната секция, а дамаската на столовете и дивана са бежови (подобни на плота). Бяла фурна бих сложила евентуално само, ако и плотовете са ми чисто бели, но пак не съм сигурна.

# 326
Тема, моделите на Модекс, които започват с 2 и 3 отпред, са на 100лв/кв, а останалите - 130  Wink

# 327
  • На брега
Събирам, събирам информация Flutter... Имам време! Започвам да звъня по фабрики да искам оферти. Тъкмо сега разглеждам една, която ми изпратиха. Любимият форумски модел (на Гадамер) вратичка, размер 60Х80см примерно е 55-61лв вратичката (в зависимост от релефа на "дървото")...

# 328
  • Варна
Драго 2008, фурната на приятелката ми е модел на Горение, много е семпла и макар, че кухнята й е ретро стил, стои много хубаво и ненатрапчиво.
http://electron.bg/gorenje-bo75sy2w-p-294063.html
Плотът е обикновен термоплот в чисто бяло, но не е доволна, защото се оцветява лесно от домат, вино и вече има петна, които не може да изчисти. Но ако ти ще слагаш технически камък, ще е много хубаво. Иначе, и варианта с бежова фурна и бежов плот също е хубав. Но за котлоните продължавам да агитирам за черни, ако мивката е черна. Те двете са в една равнина и различните цветове мисля, че малко дразнят. Изключвам съчетанието с иноксова мивка, защото си е класика. Докато фурна и хладилник, и ако има и други електроуреди е хубаво да са в един цвят.

За масата, да, имах предвид цялата като кухнята. Тя ще е и връзката между кухня и останалите мебели в помещението. Ето малко снимки на маси и столчета, които не са в комплект. Има много снимки в интернет.
Скрит текст:

# 329
  • Blondeville

Харесала съм тази фурна, но не знам дали е бяла или кремава, някой може ли да предложи бяла фурна може и на друга марка?
http://www.gorenje.bg/desing-lines/gorenje-classico?c=423100

Извинете за дългия пост, но не мога да се оправя сама Blush

Здравей, нашата фурна е такава, по-скоро е кремава като цвят, в никакъв случай не е бяла.

Ето и снимки да добиеш представа:

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт