Нашите кухни-57

• 74 374
  • 755
  •   1
Отговори
# 450
Благодаря много shadowman. Може ли да ме ориентираш за цена?

Имаш ли някакви впечатления за вградени хладилници с фризер?

Трябва да се видят в магазина, трябва да се знае размера и така казват цената. В нас съм с хладилник за вграждане на евролукс и за ся е добре, ако изкочи някои дефект ще стане на въпрос тук.
А чуват ли се разни звуци, че моя доста бучи на определени интервали и стене направо и се притеснявам да не попадна пак на такова чудо:? Ако може да споделиш и модела

Последна редакция: чт, 12 фев 2015, 00:35 от drago_2008

# 451
  • Пловдив
Цитат
Оххх, много ми харесва истинското дърво, но четох някъде, че плот от масив е само за красота, в кухня, в която не се готви.

Няма такова нещо. Готвя през вечер.
Е, разбира се не режа директно върху плота, но това не го правех и в предишните кухни, които обитавах.
[/quote]
Аз затова казах, че черпя мнение от другаде - ето: http://forum.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?f=7&t=32275&start=20. Нямам намерение да изпускам сатър върху плота, но все пак възможно е да се изпусне тава, да се сложи някоя чаша с тъмно вино - и знам ли....
Имам барплот, който смятам в бъдеще да оставя, термоплот с дебел кант, вчера го гледах обстойно - малките не са ползвали дъска за рязане.

# 452
  • Пловдив
Момичета вижте според Фън Шуй какви трябва да са ни кухните Simple Smile
Любимата ни част кухня под прозорец я отхвърлят Sad

# 453
  • На брега
merita, не мога да отворя линка! Sad Имам възможност да си отворя прозорец над мивката, но ме притеснява, че става прозорец срещу прозорец. На две срещуположни стени са. Усещам се някак "пронизана" между тях. Просто мое усещане е това...

# 454
  • Отвъд алеята зад шкафа
Не съм запозната с фън-шуй, може би затова не отдавам значение. Водя се от това къде е север, юг, изток в разпределението на жилището, заради светлината и топлината. При разпределението на мебелите се водя от удобството и прозорците, чисто практично.

# 455
Drago, ние сложихме либхер no frost за вграждане - ползваме го година вече... пу-пу - доволни сме

# 456
  • София
Цитат
Оххх, много ми харесва истинското дърво, но четох някъде, че плот от масив е само за красота, в кухня, в която не се готви.

Няма такова нещо. Готвя през вечер.
Е, разбира се не режа директно върху плота, но това не го правех и в предишните кухни, които обитавах.
Аз затова казах, че черпя мнение от другаде - ето: http://forum.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?f=7&t=32275&start=20. Нямам намерение да изпускам сатър върху плота, но все пак възможно е да се изпусне тава, да се сложи някоя чаша с тъмно вино - и знам ли....
Имам барплот, който смятам в бъдеще да оставя, термоплот с дебел кант, вчера го гледах обстойно - малките не са ползвали дъска за рязане.
[/quote]

Плотът затова е омаслен. Като сложиш чаша червено вино и се разлее на масата какво правиш? Предполагам избърсваш. Същото се прави и с плота от масив, и с термоплота. и в мъжките форуми се пишат щуротии. Да, ако сте страстни ловци и транжирате всяка седмица дивеч в кухнята може би дървото не е най-подходящото. Но изпускането на сатър или гореща тава върху термоплот е в пъти по-опасно за плота.

# 457
  • Варна
mama mariana, 10 години съм била само с термоплотове, а сега съм с масивен плот. За да съм обективна, треперя му повече, но може би защото това е първата моя кухня (досега все квартири), и защото евентуална смяна ще е по трудна и скъпа, от колкото ако повредя термоплот. И като казвам треперене, имам предвид, че попивам течности веднага след готвене и миене, но първо си свършвам работата, разбира се. Не я зарязвам, за да избърша и после пак и пак. Първите 2 месеца ползване се нащърби от водата, оставаха бели петна от мокри чаши, бях малко разочарована (малко, щото е много красив и компенсира). Обаче, след повторно шкурене (лекичко) и омасляване, такива проблеми не са си появявали нито веднъж, вече 5 месеца. Та сега съм много много доволна. Чак си купих и маса от масив, омаслена, която ползвам смело без покривки, само с подложки и пак има забележки, но на пролет ще омасляваме повторно и се надявам да се оправят и да не се появяват както стана и с кухненския плот.

Та, ползвам го по същият начин като термоплота - 1. не оставям директно тенджери от котлона върху него. Веднъж го направих с термоплота, та нали е термо, и ми остана жълт кръг изгоряло. 2. Не режа директно върху масива, ползвам дъска. Правила съм и това на термоплота, ами нарязва се фолиото, с което е покрито. Дъската за рязане също е на резки, не искам да ги имам на плота. 3. Оставям мокри чаши, около мивката ми е мокро, като мия нещо. Попивам след това, както правех и с термоплота. 4. Досега не се е случвало, но ако разлея вино и не го изчистя скоро и остане петно, което не знам дали се случва, но може да се поправи със зашкурване и омасляване. Това е нещо, което и домакинята може да го свърши лесно. На светъл термоплот съм си имала петна от вино и лютеница, които си останаха безвъзвратно, защото бях небрежна и не ги изчистих веднага. Така, че разлика не виждам в ползването на термоплот и масив. Виж, най-добре е да си сложиш технически камък, но не всеки може да си го позволи.

Майчицеее, винаги съм Мара Подробната, извинете ме................

# 458
  • Отвъд алеята зад шкафа
Като собственик на плот от масив, омаслен, искам да кажа, че вино и мазнина оставят петна. Ако се избърше хубаво и се изтърка със сила, може да се махнат, но тогава се маха част от маслото и стои по-избеляло. Има плотове от масив, които стоят с по-гладко и лаково покритие (не знам дали е точно лак, не е толкова блестящо, може би лак мат) и вероятно при тях не е такъв проблем, както се случва с повечето дървени маси. Има разлика с покритията на масива. Масата ми също е масив, обаче дървото е с мат лак и каквото да сложа отгоре, не попива. Но пък не може да се шкури и омаслява периодично.

Поради малко по-специфичната подръжка на плота от масив избрах да направя острова от масив, защото там няма готвене и мивка, само приготвям храната. Но се е случвало да ми остават петна от вино, дори на следващия ден съм ги поизтърквала с кухненската гъбичка, махат се, така че няма страшно. С мазнината е по-лошо. Понеже на мен пода ми е с дъбово омаслено дюшеме, случи се да падне капка зехтин долу - ами попи, остана петно, като го изтърках стана бяло петно, мазах отгоре с масло, то пък стои по-различен цвят от останалите дъски, изобщо занимавка е.

# 459
samodelia, така се прави! Всеки според чергата, функционалността и площта на жилището си Peace Най-важно е на ВАС вкъщи да ви е ок. То и ние сме с телевизор в кухнята, като готвя не го гледам, разбира се. Слушам си го.

# 460
  • Под Сините камъни
Аз пък не мога да готвя на тихо.Не ми идва музата  Mr. Green затова телевизора е винаги на THE VOICE

# 461
  • На брега
Аз се учудих малко за плотовете. На моя съм правила всички посочени неща - сваляла съм тенджерата от котлона върху него, рязала, месила... Нищо му няма, а е на повече от 10 години. Нямам забележки. Говорих с ММ и той каза, че вече не правят така плотовете. Новите (обикновени термоплотове имам предвид) се износват бързо. Жалко!

# 462
  • Раковски
И преди 10-години бяха същите, всичко зависи от поддръжката.

# 463
Ползвам термоплот вече над 5 г. и нищо му няма, а слагам ежедневно горещи тенджери, режа по него и изобщо пълна експлоатация. А хем е от евтините (на Дуропал).

# 464
  • На брега
Нямам предвид от масив, а обикновен термоплот. Мои близки с нови плотове се оплакват, че им се изтъркват, остават следи при рязане и от топло.

Общи условия

Активация на акаунт