Нашите кухни-57

• 74 475
  • 755
  •   1
Отговори
# 675
  • Раковски
За вграждане, керамични, не газови и не индукционни Rallichka
Сега тръшкам онлайн магазините и зяпам
Май основното изискване ще ми е да е тънък плота за вграждане, че някои са по 6-7 см, а ми е много, отдолу имам чекмеджета Rolling Eyes Така беше предвидено заради стария ми плот, който е много тънък

Индукционните котлони са по-дебели, инак ако плота ви е 4 см мисля няма да имате проблем с котлона понеже и самото чекмедже не е плътно до тавана плота, но пък може да се появят проблеми с кабела.

# 676
  • Отвъд алеята зад шкафа
Моят плот е 3 см и имам индукционна плоча, не пречи нищо отдолу.

# 677
  • Казанлък
Днес ще се похваля! Обнадеждена съм от офертата на другата фирма. Същият проект с вратички на Морато е 2090лв., с Модекс 1810 и с вратички, които те правят от боядисан МДФ - също 1810лв. (да припомня че предната оферта беше с 1200лв. повече). Майстора не беше чувал за Морато и аз му дадох сайта и показах какво искам и той вика..."това ли, че ние можем да ти го направим, не е никаква философия?'
Цената е смятана с ПДЧ на Кайндл и плот 4см. на същата фирма, защото там ги видях и много ми хареса шарката -бяха 1 към 1 плот и ПДЧ. Нямам представа какво е качеството и цената на Кайндл, сравнено с Орма и Егер, може би е дискутирано по-назад в темите, но надали ще ми даде разлика от над 1000лв за кухнята. Включени са и 16бр. антични дръжки на цена от около 5лв.
Май в понеделник ще ходя да се оговаряме...
Сега ще ми останат пари и за някой друг механизъм  Grinning

# 678
  • Раковски
ПДЧ-то на кайндел е в ценовия диапазон на егер, плотовете им са по-евтини, но по профил са 1 към 1 с егер като имат една малка разлика, но и да я обясня няма да ме разберете.

# 679
  • Казанлък
shadowman ,  според теб качествено ли е ПДЧ-то на Кайндел и компромис ли е избора му?

# 680
  • Раковски
Моята кухня е с ПДЧ на кайндел. Смятам, че избора е добър макар да имам някои забележки към някои декори, при положение, че ще го използвате за корпус няма за какво да се притеснявате.

# 681
  • На брега
antonina69, чудесно, че си получила хубава оферта! На вратички от Модекс ли се спираш?
Не разбрах това:
Майстора не беше чувал за Морато и аз му дадох сайта и показах какво искам и той вика..."това ли, че ние можем да ти го направим, не е никаква философия?'
Хареса си конкретен модел на кухня ли? Не става въпрос майсторът да ти изработи вратичката, нали?

Последна редакция: пт, 20 фев 2015, 22:41 от NovaTema

# 682
  • Казанлък
NovaTema , спрях се на Морато, майстора не ги беше чувал, но днес се е свързал с фирмата и са се разбрали, иначе ми предложи той да ми направи такъв модел, но предпочитам да е нещо, което съм виждала и за което имам отзиви.

# 683
  • На брега
Ами да, малка е разликата в цената. На кой модел се спря, ако не е тайна Laughing?
ПП Модекс не ми изпратиха цени. Само имената на фирмите с които работят от моя град. Ще кажеш, че е голяма тайна на какви цени продават към мебелистите. Как да си планирам бюджета за кухнята, като нямам никакъв ориентир...

Последна редакция: пт, 20 фев 2015, 23:05 от NovaTema

# 684
Ми аз нали 200 пъти ги писах тия цени, бе Темичка  Joy А как ще ти кажат на какви цени продават към майсторите - нали тези майстори и надценка слагат, все едно аз на дребновите си клиенти да кажа цени, на които пазаруват клиентите на едро  Rolling Eyes Не става  Wink Та, за последно, че да не досаждам повече - модели на вратички, започващи с 2 и 3 - 90лв/кв.м.. Другите - 130лв/кв  Peace

# 685
  • На брега
Не, не досаждаш, Рали! Напротив, полезна си! Отбелязах си информацията и от теб, когато я сподели.  Някой фирми споделят, някой не. Зачитам фирмената им политика. Просто би било по-удобно за избора ми. Тези, примерно изпращат цени. Морато също имат някакви ориентировъчни цени, макар, че те пък не работят с краен клиент. Точно заради публикацията на Реа преди време, започнах звъня до търговските им отдели и да пиша в темата Peace.
И съм наясно с ценообразуването и това, че крайната цена на готовия продукт може да скочи между 30 и 60%, в зависимост дали купуваш от магазин или ти я прави майстор или сам... Те производителите и майсторите (там където реално има физически труд )не ти оскъпяват толкова продукта, колкото търговеца/посредника Mr. Green.

# 686
Да, колкото повече звена има по веригата, толкова повече се оскъпява изделието. Аз лично не разбирам идеята им да не продават на крайни клиенти и единствената причина това да е така, ми се струва, че е вид застраховка - винаги има вариант домашния майстор да не се справи както трябва с монтажа и после да се обвини фирмата за лошо качество. Което, използвайки профи-майстор, отпада като възможност  Rolling Eyes Абе разсъждавам си на глас само  newsm78
Ти ще почваш кухня ли, или засега проучваш само?   bouquet

# 687
  • На брега
Точно така! Никаква идея нямам какво ще правя и в какъв стил ще ми е кухнята! Аз колкото повече чета интериорните теми, толкова повече се обърквам Joy... Едно ми харесва, после друго ми харесва...

# 688
Цените на ПДЧ като разлика не е толкова голяма при различните производители и не оказва голяма разлика като цяло в една кухня.Основно обкова и механизмите са тези които дигат цената.Плотовете от камък тук например са адски високи ,а от вън от където си ги поръчвам по чертеж идват на цена само 150 лева на м2 и то фасетирани и одебелени.Просто се спекулира със всичко .Заради един износ на който се наложи да се вади Евро 1 сертификат  ми е попадала фактура за механизми ,/няма да кажа фирмата/ми замръзна дъха като видях какви надценки плащаме, говоря ви за над 70%

# 689
  • Раковски
Отстъпките от модекс за майстор или фирма са много ниски, а за да бъде точен ще кажа, че е 10 лв/кв което за кухня с врати 7-8 кв е 70-80 лв. По голямата спекула е както казва ифко в механизмите макар да казват, че надценката им е малка.

Виждате ли рекламите на арон ся, дават 70% отстъпка, ако искат да махнат залежалата стока и имат печалба 30% значи другото им е надценката като нали това не е печалбата.

Общи условия

Активация на акаунт