Нашите кухни-57

• 74 453
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
Не знам дали някой се връзва на 70-те аронски  %  Laughing Те предварително увеличават базовата цена, след което намалят, уж. Както и Виденов - писали си боклучавите дивани по 1000 лв+ базова цена, после ги намалили с 30 %, ето ти оферта  hahaha

# 691
Егатисимусе и намалението на аронските кухни  ooooh!
Преди около 6-7 месеца си бяхме харесали кухня- обадихме се, имат я, отидохме с парите и транспорт да я вземем.
В момента в който подписваме вече договора  Joy лелката се присети и обади по телефона- по поръчка е, след 3 месеца!  Crazy
Имаше намаление тогава- от 566 лв на 380лв... 4 месеца по- късно важеше същото... сега пак така Mr. Green
Скрит текст:

# 692
  • Варна
Нова тема, ти във Варна ли си? Ходила ли си по фирмите? Отзиви имаш ли?

# 693
  • На брега
Amalleira, в следващите месеци ще съм по-активна в "живото" обикаляне. Сега хвърлям по едно око в споделеното от дамите тук и проучвам в интернет. Windows shopping  Mr. Green ли се наричаше това зяпане, но аз така обичам - да планирам и да си събирам предварителна информация.
С много други неща се разсейвам - дограмата, входна врата, метални конструкции... и само събирам в една папка, като попадна на интересна информация за кухните. Тези от Опус 44 работят с краен клиент. Ако вие си правите кухнята и търсите само вратички, изпращат по куриер. Пиши им да ти пуснат ценовата листа... Доближават се до цени на Морато, като че ли, не си спомням подробно. Много нагледно представят в сайта си разрез на профила на вратичката, размери и т.н. Само им препоръчах да си добавят цветовата гама с която работят.
Питай, ако имам конкретна информация за нещо ще споделя с удоволствие.
Относно надценките, сигурно съм ви го споменавала, извинете ако се повтарям... Избирахме си екстериорна врата. Спряхме се на един остъклен модел на Хьорман. Обадихме се на представителите за България в София и те ни насочиха към регионалните им представители в нашия град. До тук добре... Направихме списък с официалните дистрибутори на марката за региона + още няколко фирми, които също предлагат неща на тази фирма.
При първия официален дистрибутор получихме предложение за цена по каталог. Консултантката им въобще не беше обучена да продава скъпи продукти (много добре знам, че при този тип продажби се прилага специален подход!). тя подсмърчаше, сгъваше рамене и си четеше цени... Много добре чета дребния шрифт в проклетия каталог - там пише, че посочените цени са препоръчителни, а не окончателни и знам какво означава това.
При следващите 2 официални дистрибутора получихме цена с 30% по-ниска. И до тук добре...
Накрая се спряхме на една фирма, която ни предложи същата врата с 50% по-евтина.
За един ден намерихме въпросната врата с 1000 лв. по-евтина! Ами да ме извиняват! Те са длъжни да се пробват с големи надценки, но аз работя с ограничен бюджет и съм длъжна да си потърся по-ниска цена за избраното нещо!

# 694
  • Раковски
 Опус нямат цена на квадрат, за да се разбере колко би струвало вратите за една кухня се избира модел, цвят, дърво и всички размери на вратите. Тук е опасно понеже всяка грешка се наказва, тоест този който взима размерите на вратите трябва да внимава в картинката.

# 695
  • На брега
Точно така, Шадоу! Изпращат ти подробна ценова листа за всички стандартно предлагани размери и допълнителното оскъпяване за цвят, патина и т.н. Можеш да си поръчаш вратички с твой размер и сам поемаш риска да си объркаш размерите Mr. Green.  Някой се оправят сами или имат в приятелския си кръг хора завършили подобно училище. Всякакви случаи имаме тук - едни купуват, едни поръчват на мебелист, други работят сами. Това е лично избран риск...
Това с цената на квадратен метър не е ли много уклончиво. Имам примерно 14кв/м прозорци, но има различни размери, някой се отварят, други не. Отварящият се прозорец е по-скъп от същия размер не отварящ се. Да обобщя с цена на квадрат е подвеждащо. И с вратичките с фриз и рамка, мисля е така. Ориентировъчно можеш да сметнеш квадрат, примерно една вратичка 170х60 ти е приблиз.квадрат...но си мисля, че не е правилно да се смята така.
Скрит текст:
ПП От тези размисли за мебели сега, като съм седнала да мисля как да сглобя медената къщичка, на детето за открития урок в градината,  без да използвам белтък... и ми идва наум да използвам сглобка на прав зъб Mr. Green Joy

Последна редакция: сб, 21 фев 2015, 16:34 от NovaTema

# 696
Тема, такава къщичка (коледна) сме сглобявали със силикон  Wink

# 697
  • Раковски
Определено смятането на квадрат или на линеен метър кухня никога няма да е точно поради описаните причини. Както един метър кухня може да е с две врати така може да е и с четири чекмеджета, тук място за сравнение няма и затова в повечето случаи цената започва от едиколко си и достига до едиколко си.

# 698
  • На брега
Тема, такава къщичка (коледна) сме сглобявали със силикон  Wink
Рали, медена къщичка! От медено тесто! За кулинарния урок в градината. На вас разрешиха ли ви да използвате не ядливи материали?!
Шадоу, абсолютно съм съгласна с теб и за това намирам за по-удобно подробната разбивка на цени за размер и модел вратичка, а не на квадратен метър. На който му се занимава, може да си погледне проекта за кухня, да види колко вратички за вградени уреди има (те обикновено са 60х90), колко вратички с мрежа, на горни шкафове ... и ако държи, да си направи сметка на общ разход на квадрат...

# 699
Темичка, шоколад му е майката, ако остане обаче да ми пратиш - от шоколада, не от къщичката  newsm03

# 700
Цената никога не е точна на м2 ,за това и не е дават винаги ,ето ви един пример.Врата 72 Х 45  например за долен шкаф е 0.324 м2 и обиколката/необходима е за да се сметне канта / е 2.34м.И ще кажете какво от това? Сега ,ако да речем, че друга врата  например за горен шкаф някъде по кухнята е с размери 90Х36 е отново 0.324 м2 но обиколката и вече е 2,52 м. С една дума с 18 см повече.което по педантичните и стиснати фирми смятат,А някой кантове не са евтини.Друго много важно условие за цените на квадрат е колко и какви по размери се събират в даден размер лист,ако се окаже че заради някакви си 10 см ,не се събира дадена врата какво правим.Най любимото ми е приятел да ми каже разкрой ми материалите ,аз ще си е направя и аз не отказвам никога,но после се оказва ,че е похарчил доста повече,ако дори не аз ,а някой случаен мебелист му е прави,Причините са много ,не ми се изброява

# 701
# 702
Моите драми с мивката приключиха тази сутрин, когато на път за работа си купих ето тази:

Скрит текст:

Продължавам да мисля, че не е най-удачния избор за възможно най-варовита вода, но моделът много ми хареса и разчитам на матовото покритие да ми помага в борбата с варовика  Laughing

Шадоу, това е трейлър за филм - с каква цел е пуснат  newsm78

# 703
  • Раковски
Тази мивка ми се вижда, че е китайка, нямам добри отзиви за тях освен за цената (ако не бъркам нещо).
Трейлъра го пуснах щот никой не писа няколко дни, а и за да гледате един хубав филм.

# 704
Шадоу, изби рибата с коментар за линка Joy

Относно мивката, дано ти служи вярно все пак! Аз лично избирам мивка и по формата - кръгла или с някакви допълнителни извивки допълнително ти губи от използваемия обем.

Общи условия

Активация на акаунт