Нашите кухни-57

• 74 342
  • 755
  •   1
Отговори
# 495
Моите свободно стоящи пералня и сушилня вече са вградени в долните шкафове на кухнята.
Още не съм ги ползвала, така че не мога да дам отзиви.
Голяма хамалогия беше единствено с дълбочината на сушилнята, за да се вмести под плота - наложи се да се разкопае с 10на см стената, за да може да влезе навътре, но пък стана идеално.

# 496
Здравейте от мен. Аз правих миналата година кухня и за тази година ползване само едно нещо виждам че не съм предвидила и това е че не сложих вграден дозатор за сапуна. Та имам следното въпросче за всички които ползват такива дозатори. Тогава не сложих, защото четох, че някои марки много бързо се развалят и защото не ставаше да е до батерията на мивката а срещу нея от външната страна на плота (дано сте ме разбрали) и си мислих че ще ми пречи. Просто мивката е с отцедник и може да се пробие само на две места. И сега разгледах албумчето със кухните и видях че при някои дозаторът е точно там и искам да питам дали им е удобно. Мъжът ми каза че най-вероятно ще успее да пробие отвор на мивката и от тази страна независимо че  е сложена, но според него този дозатор ще стърчи много нагоре и ще пречи. Моля за съвет, че като я пробия после ако не е удобно ще е вече късно.

# 497
  • Варна
Моят е така и наистина е супер удобно. Особено за сина ми, иначе трябваше да му помагам в миенето на ръцете. Щеше да стига дозатора, но нямаше да има сила да го натиска толкова далече. Не пречи по никакъв начин. Все пак ако имах възможност бих го сложила където трябва, но и така не е зле.

# 498
  • Пловдив
Тина, да ти е честита придобивката, да я използаш с кеф. Би ли споделила за разцветката на долните шкафове и гърбът - как се води. У нас е сходен цвета на паркета и ще ми е от полза, ако за бъдещата кухня намеря подходящ цвят за долни шкафове.

# 499
Няма да ти пречи ,но ако после решиш да го махнеш има специални тапи за грешни "изтрели" по мивката:)

# 500
Кое всъщност е най-подходящото място за дозатора?
Смесителя ми е от дясно и мислех да го сложа вляво от него, центриран по средата на мивката, обаче майстора на плота се опитваше да ме убеди, че е по-добре в левия ъгъл.
На мен пък ми се струва, че така ще  е разпокъсано, но не мога да преценя дали ще ми е удобно така. В момента и смесител и дозатор са ми от дясно.

# 501
https://www.facebook.com/video.php?v=1505903063621&set=vb.1715633159&type=3&theater
за дозатора въпрос на удобство и естетика ,никъде не казано къде да е

# 502
Да ви имам проблемите, от коя страна да ми е дозатора. Е, никой тук неможе да прецени вместо теб ,къде точно ще ти е удобно да ти е дозатора, това е въпрос на собствена преценка, удобство и организираност в кухнята. Мен лично ако питаш изобщо не ти трябва да си пробиваш мивката за едно сапунче, защото около него непрекъсната ще ти се събира мръсотия и микроби, и трябва и него да чистиш, трябва да ти е и добре уплътнено за да не прониква вода от дупката за самия дозатор. Не е ли по-лесто да си сложиш гъбата и верото в чекмедже или контейнер под мивката, хем няма да се виждат, хем няма да се пълнят с микроби.

# 503
Хаха, да - в един момент човек толкова задълбава в дреболии, че му се струват като големи проблеми Wink

Дозатор вграден ще имам - решила съм го, купила съм го и майстора само ме чака да му кажа къде да пробие дупката  Laughing
Не ме притеснява мърсотията, чисти се колкото и около смесителя, а за уплътнението - хората са си го измислили, добре е уплътнено  Peace

Та остава "драмата" - посредата или изцяло отляво да ми е дозатора  Laughing

# 504
Ми мацка, сложи го посредата най-малко ще ти пречи според мен

# 505
Здравейте, благодаря ви. Пералнята ни е стандартна, плота си е на 60см, но зад нея ми е тръбата и за това така се получава. Не ни се местеше и преправяше нищо. Все пак кухнята ни е в отделно помещение и е само кухня, не е в хола да и се притеснявам толкова. Дървесният цвят ми е на Кроношпан, орех лион. Какво ли не мислихме, то щеше да е зелена, бяла..... но накрая класика.  Grinning

# 506
Момичета, имам един спешен въпрос  Praynig
Къде мога да поръчам 2бр.вратички от пдч, трябват ми бели, в салекс примерно дали се занимават с толкова дребно нещо?

# 507
В Пловдив поне Салекс не кроят и продават минимум половин лист

# 508
Момичета, имам един спешен въпрос  Praynig
Къде мога да поръчам 2бр.вратички от пдч, трябват ми бели?

Забравих да напиша, че става дума за София. Може да не е салекс, може и някое ЕТ, все ми е едно...

# 509
  • Раковски
Навсякъде където режат и кантират продават минимум половин лист, трябва да се обърнетр към някой цех понеже там все има някакви отпадъци.

Общи условия

Активация на акаунт