Нашите кухни-57

• 74 315
  • 755
  •   1
Отговори
# 540
  • Отвъд алеята зад шкафа
Отцедниците имат наклон и са оребрени доста често. Аз лично не мога да си сложа дъска върху отцедника и да режа салата отгоре, например, затова за мен е загуба на място. Второ при наличие на съдомиялна за какво точно е необходим отцедник? Показвала съм моята мивка - на ъгъл е и ако бях избрала с отцедник, от ляво нямаше да имам никакъв плот, а сега имам работна площ, която всъщност използвам активно...и е равна. И не на последно място всъщност - не ми харесва.

Ако следваме логиката, че повърхност, която не е равна, трябва да бъде нивелирана с плоскост, за да се лепят плочки отгоре, се чудя тогава защо правихме замазка на целия апартамент, а не сложихме по едно ПДЧ за по-лесно.

# 541
# 542
Да ви питам, тук в БГ виждали ли сте тези печки Бора https://www.youtube.com/watch?v=a5zBb_LSAhQ много ми харесаха.

# 543
Нашата мивка засега мислим да е на Санитек, и ще е с отцедник. Макар че имаме съдомиялна. И сега имаме съдомиялна, но на отцедника винаги се намира по някоя дреболийка, при все че имаме и висящ сушилник над мивката, от тези, дето се окачат на лост. Не мога да пускам съдомиялна за една чаша, чинийка или друго, ама пък ще ми трябва съвсем скоро. У нас не се ползва само и единствено съдомиялната, налага се и измиване на ръка. В тези случаи трябва да постеля някаква подложка или хавлийка, за да изсъхнат нещата...Затова съм За отцедника. Особено пък ако няма да има сушилник някъде по плота.
Ние в новата кухня сушилник няма да имаме вероятно, но отцедник на мивката - да.

За лепенето на плочките - нашите ще ги лепят ПРЕДИ монтирането на кухнята. Като молбата на Шадоу беше най-долния ред плочки да "слезе" няколко см зад плота. Така и ще направим. За щастие проблем с майсторите досега не съм имала, пу пу! Laughing

# 544
Дайте ги тия майстори тука, бе.
И аздосега нямах с този, много добър майстор излезе, ама с това последното предложение сцепи мрака

# 545
Както вие си решите ,но всеки който прави кухни ще ви каже ,че лепенето на плочки претди това е грешка.плочките се лепят след поставен плот като върху плота се поставя една ивица фазер за дистанция и след като изсъхне плочката се маха ,после се слага тъй наречената водоотливна лайсна .Идеята е като тропате по плота за пържолите ,а и не само за тях да не ви се отлепят плочките тъй като удара се предава от плота на плочките..Другата причина е плочките да стигнат го горния ред шкафпве така ,че като фугира и микроб да не може да мине,а ако плочкаджията случайно е изкривил нивото после и шкафовете тръгват на криво ,оттам и тавана ще ви изглежда крив
Но както се казва на вкус и цвет таварищи нерт:)

# 546
Отцедниците имат наклон и са оребрени доста често. Аз лично не мога да си сложа дъска върху отцедника и да режа салата отгоре, например, затова за мен е загуба на място.

Моят е точно такъв , оребрен , нищо не мога да сложа върху него ( само сушилника за чиниите и то защото е на крачета) , губя почти 40 см плот. ooooh! Та за това следващата ми мивка ще е без , а и като визия не ми допадат много . Може да има и прави , по-практични отцедници , не знам .

Все пак всеки си преценява кое му харесва и му върши работа  Peace

До сега не бях чувала за лепене на плочки върху гръб! Shocked

# 547
Както вие си решите ,но всеки който прави кухни ще ви каже ,че лепенето на плочки претди това е грешка.

Не мисля Peace

# 548
Оки,Вие си знаете:) много хора правят грешки от незнание,а аз като не знам питам ,около 400 кухни и пак продължавам да питам
успех

# 549
Ифко ако слагаш плочки ела да направиш и моите. Имаме един комин изправен с гипскартон, върху който май ще се слагат плочки, проблем ли е това че е с гипскартон, върху гипскартон могот ли да се лепят плочки или трябва да се кърти ........и става ега ти филма

# 550
Е, това е върхът!!! Аман от пишман майстори! Направо не мога да повярвам, как може такова нещо. Човек като си извика майстор в къщи, трябва да му каже какво иска и той съответно адекватно /поне аз това очаквам/ да предложи 1-2-3 варианта и не той да решава, а съответно клиента му. Ние на сме с гръб или плочки, а пдчто е вместо тях и се чисти лесно, т.к не е от грапавите. Мивката ми също е с 1 корито - мисля, че това си го избира всеки от своя гледна точка. Имам достатъчно плот и за отцедник, но не обичам. 

# 551
Ифко ако слагаш плочки ела да направиш и моите. Имаме един комин изправен с гипскартон, върху който май ще се слагат плочки, проблем ли е това че е с гипскартон, върху гипскартон могот ли да се лепят плочки или трябва да се кърти ........и става ега ти филма
Тцъ, кухни май прави момчето  Sunglasses

# 552
  • София
Хора, каква е разликата между отцедник и сушилник??!? Защо си мислех, че е едно и също... Simple Smile

# 553
  • Добрич
Отцедника всеки сам си избира дали да има или не, но не мога да се съглася, че който го има и то в ъгъла е загуба на плот. Всичко може да се сложи в/у него. И дъска за рязане, какво като е под наклон? И тенджера или тава за разсипване на яденето; и всякаква заготовка за готвенето. Защо да си драскам плота като всичко топло, мокро и драскащо мога да сложа на отцедника. Аз лично  слагам дъска на самото корито на мивката и е много удобно, защото отпадъка пада директно в коритото. Има такива и други аксесоари вече към почти всяка гранитна мивка и е много удобно.

Аз де факто основната дейност в кухнята я извършвам на и около мивката и за мен голяма мивка и отцедник са си предимство и удобство в кухнята. Второто корито също. Практичността е на първо място в такова помещение. Но това за мен, за друг сигурно са други приоритетите.

П.С Отцедник е плота , извън коритото на мивката, който е от материала на мивката /ама, че обясних Wink
 А сушилникът е нещо отделно на което се редят изправени чинии и чаши, за да съхнат

Последна редакция: вт, 17 фев 2015, 14:37 от mpetkova

# 554
РоЗи, отцедникът е част от мивката, самото й продължение, на което можеш да сложиш съд след измиване. Оребрен е.
Сушилникът е една поставка с тавичка отдолу, която си купуваш от всеки магазин Домашни потреби - за прибори, чинии и чаши.

Общи условия

Активация на акаунт