Интериорен стил по аматьорски - 30

• 48 930
  • 746
  •   1
Отговори
# 240
Богиня, не ти видях библиотеката, но и ти явно не искаш да я видя. За втори или трети път се случва и не ми е приятно. Реши искаш ли да споделяш или не.

# 241
  • София
Да, нещо такова е http://www.introlight.bg/spotlights-cable-kits-5601-05.html , само самите осветителна тела бяха нееднакви, а по-разнообразни. "Краче" се казва мястото на захват на осветителното тяло към усуканата метална жица, а не основата на фасунката. Много фаца, пълен провал като практичност.

Sharky, само още едно малко уточнение, че материята ми е нова и отскоро съм на тема осветление  Shocked
Това, което показваш тук сега  не е на релса, нали? Това са от т.нар. "тесата", както някой по-горе беше споменал.  
 Не, проволките не са релси, релси има в ИКЕА http://www.ikea.bg/lighting/Spotlights/Track-lighting/31333/32464/, на релсата се нанизват толкова лампи, колкото си пожелаеш, най-хубавото е, че като  не ти стига светлина, можеш да си добавиш още спот-осветителни тела. На релсите с ъгълче можеш да им смениш на посоката и да покриеш още пространство по тавана.

И да повторя: проволките са красиво, но изключително непрактично решение. В свое оправдание ще кажа, че проекта за осветлението са го  правили дизайнера с фирмата за осветление, в стария апартамент ИКИС, в този смисъл не съм ги избирала аз, аз само плащах (сериозно). А и когато правихме поръчката, идея съм си нямала да говоря с някой, който вече има такива осветителна тела, да сподели как се държат и колко издържат...

# 242
  • Варна
Богиня, не ти видях библиотеката, но и ти явно не искаш да я видя. За втори или трети път се случва и не ми е приятно. Реши искаш ли да споделяш или не.
Това не е вярно. Там си е.

ДХЗ, наистина, първата лампа е най-добре. Другата е изключително скучна и предсказуема.

# 243
Ейй, днес тамън харесах лампи и за мой късмет последната в магазина, а на мен 3 ми трябват  Cry
Да сте виждали някъде подобни?  Praynig
https://www.dropbox.com/s/jjlkj176spd92ug/20150204_182412-1.jpg?dl=0
Nadia79, мисля, че тази по-скоро ще "пече". Така казвам за тези, при които не се разпръсва светлината.

# 244
Блу, аз току-що видях библиотеката, в скрития текст е.
Боги doh, вярно бе, стаята с Вратите, много ми хареса сега цвета!

# 245
Богиня, връщам си думите и извинявай   bouquet намерих поста.
Е...Завиждам ти с най-добри чувства, че имаш това богатсво, но най-вече, че си ги прочела!
Планирам да имам подобна библиотека, но с метални страници и 2м широка, но сега като се замисля
какво ще сложа на нея все пак е за книги, а нямам достатъчно да я запълня.  newsm78

# 246
Блу,всички "джунждурета" ,които човек събира през годините+книги,снимки и тн...

# 247
  • софия
Днес я разбихме Богиня с тази библиотека  Laughing

# 248
  • Варна
Блу, пълненето е цяло удоволствие. А четенето, ах, четенето...

Шшш, ха, разбили сте ме. Аз сама за разбих с това мъкнене на кашони, редене, бърсане. Всичко ме боли. А има още ехееееей колко работа.

Лампата да ви е позната?

Последна редакция: ср, 04 фев 2015, 23:46 от Приятно ми е - Богиня!

# 249
  • София
Богиня,това че дървото на библиотеката е страхотно, но тази смола, която избива, няма ли да съсипе книгите  Thinking  newsm78 Иначе се получава страхотно. Стените са уникални, а полилея нямам търпение да го покажеш  bouquet

А като отворихте тема за "майсторските" номера, направо ми настръхна косата  Sick

И да ви се похваля, днес дойде свекъра и го хванах за канарче, та до две-три седмици потресаващият соц гардероб ще се прероди в омаслен и преустроен отвътре функционален гардероб, направо не мога да повярвам и няма да се мъча аз да го оправям, ами той   newsm44 Ама колко обичам да ми наближава рождения ден  Grinning

# 250
  • Варна
Хм, не знам, не мисля... Всъщност изобщо не очаквах да я има. Но тя беше засъхнала и не беше навсякъде. Много изненадващо ми дойде.

Браво, че си успяла да впримчиш свекъра. Те обикновено са хлъзгави гадове.

Имате ли още майсторски "хитрини" в ръкава? Хубаво е да ги знаем тези неща, за да можем ефективно да се борим с тях.

# 251
Примерно "Sputnik" на Gino Sarfatti (татенцето на любимия ни полилей с ДХ3:)), но има и други подобни, вдъхновени от Space Age.
"Satellite Chandelier"

# 252
  • Отвъд алеята зад шкафа
Барба е неизчерпаем източник на знания за модели и автори в областта на интериорния дизайн   bouquet

С лампите е голяма сага наистина, поне в БГ, защото няма голям избор на хубави осветителни тела. Добре, че има китайски реплики, обаче и това не е панацея, защото ще стане същото като със столовете на Йимс. Не че у нас нямам негова табуретка пред тоалетката  Whistling

Аз не само, че вече си виждам грешките в интериора, но само обмислям кое мога да сменя. Например трапезарните столове, не че нещо им има, обаче много харесах една скъпа, дизайнерска версия, за която ме светна Барба. И сега само това ми е в главата.

# 253
Нещо напоследък много пишете, което е прекрасно, но все не мога да се включа адекватно...

.....поне успях да видя библиотеката на Богиня Heart Eyes

# 254
  • На брега
Барба е неизчерпаем източник на знания за модели и автори в областта на интериорния дизайн   bouquet
Абсолютна енциклопедия! yes
Аз се затруднявам дори да определя стила на мебелите. Тези дни запомних "рустик" и то защото НЕ искам рустик. Laughing Ориентирам се по дизайна на някой вещи... Например краката на масичката, които си търси Раличка, ми се струва, че са стил 70-те, тази лампа, също ми се видя, че е от 70-те, но не съм на 100% сигурна... Сега с този ”Sputnik” ceiling light, 1950s ме накарахте да търся, кога е изстрелян Спутник и да засичам с възрастта на дизайнера. Подлудихте ме! #Crazy Joy
За библиотеката няма да оставя коментар! Злобно завиждам и мълча!

Последна редакция: чт, 05 фев 2015, 09:48 от NovaTema

Общи условия

Активация на акаунт