Интериорен стил по аматьорски - 30

• 48 935
  • 746
  •   1
Отговори
# 270
  • Бургас
Този хладилник ми е трън в очите още от самото начало, но няма друго място за него. Не може да отиде в ъгъла до вратата заради тръбите за мивката, а в другия край ще запуши прозореца. Печката и котлоните са на срещуположната страна заради комина и аспиратора.
Идеята на тапета и самотния шкаф е, че точно тази част се вижда от хола (двете помещения са свързани с т.нар. портал, който е без врата).
Качвам допълнителни снимки.
уредите

общ изглед

изглед от хола

Колкото до пердето, на пролет ще се сменя дограмата, тогава ще се сменят и пердето и щорите. Харесала съм си едни с широки дървени ламели.

# 271
vessita, ако искаш лесно преобразяване на кухнята бих заложила на нов латекс, смяна на пердета, бих вкарала някакви аксесоари - релса с подправки, зеленина, метална табелка. За разместване не се ориентирам, но хладилника ми седи "цопнат" по средата.  

Богиня, много хубава библиотека, а като я подредиш ще стане още по хубава. Аз обмислям нещо такова за вкъщи:
Скрит текст:

Чудя се дали да не добавя и някаква витрина, рафтове в кухнята в същата стилистика.
Скрит текст:

Чакам оферта за тези неща и ще мисля какво ще правя. Иначе покупката на диван се отлага засега, но пък купихме пералня и сушилня Miele с 10 год. гаранция и съм много доволна, последните няколко дни пера по няколко пъти на ден.  Crazy

Търся такава вана/корито за вилата:
Скрит текст:

И ако на някой му е интересен целия ап. - някой елементи ми напомнят за Ема  Heart Eyes
http://nicety.livejournal.com/1633178.html

Някой търсеше хладилник за бутилки - http://www.vivre.bg/p-311736/%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8_%D1%85%D0% … D0%BB%D0%BA%D0%B8

Последна редакция: чт, 05 фев 2015, 11:45 от съпружка

# 272
  • вятърничава
Снощи гледах "Крамър срещу Крамър".Интериорът на апартамента - маса,столове,конзолни масички,килим,дивани,кресла,ЛАМПИ,кактусът  Laughing  изключително актуално с днешна дата!Сякъш  излязло от съвременен сайт.Младите БГ дизайнери могат да си пишат домашното по него.
Всичко "ново" е добре забравено старо...И точно затова ми харесва.

Последна редакция: чт, 05 фев 2015, 11:41 от bb6

# 273
Всичко "ново" е добре забравено старо...И точно затова ми харесва.
Абсолютно !
Готина маса

Vessita,като гледам има място за хладилника в ляво,колко е разстоянието до мивката?

# 274
  • Бургас
ДХЗ, в момента от стената до мивката е 40 см, но проблема е, че при наличие и на хладилник там разстоянието до ръба на мивката ще стане метър и тръбата за мръсния канал, както и връзките за смесителя ще останат почти до хладилника. Според ММ при евентуална авария няма да могат да се обслужат и той е против.

Инъче днес чакам човек от фирмата, която ми прави кухнята преди време, за да вземе размери за едни чекмеджета в една образувала се ниша под плота (под прозореца) и ще го питам за цена при смяна на вратичките. Приемам съвети за цветове  Hug По принцип целият ми апартамент е в тази гама (само детската е светла), дори в хола и в коридора сме с мебели масив - липа в цвят орех.
Твърдо съм се решила на промяна, за сега в кухнята, по-късно и в хола.
Ще се консултирам с него и за хладилника в левия ъгъл. Ако има възможност да е там, за предпочитане е, ще се замисля за смяна не толкова на вратичките, колкото на плота и гърба на кухнята, но избора ще ми е още по-труден.

# 275
Лелее, почервеняха ми ушите! Blush Hug

Сега с този ”Sputnik” ceiling light, 1950s ме накарахте да търся, кога е изстрелян Спутник и да засичам с възрастта на дизайнера. Подлудихте ме! #Crazy Joy
Ама така се прави! Joy
И защо така с лошо за рустика Laughing, особено с тази твоя къща, както я описа. И на мен ми е смешен къдрав рустик, стил бутафорна алпийска хижа, както го описа Гадамер от мястото на събитията:)))))), обаче един модерен, минималистичен рустик намирам, че може да бъде много дзен и изящен. _1_, _2_, _3_, _4_, _5_,
В скандинавския стил също има много рустик. Peace

Аз съм всеядна за стиловете, почти всичко приемам и харесвам, ако е добро и в подходящ контекст. Всякакви етапи от историята на дизайна са ми мили. Hug

Gadamer, за кои столове става дума?

Богиня, все се каня да те питам килими ще слагаш ли? Предвидила ли си и избрала ли си вече? В твоя стил все си представям, че навсякъде ще имаш килими, но всъщност не е ставало дума.

# 276
  • Варна
Барб, признай си, че професионално се занимаваш с дизайн. Това твоето не може да е аматьорско.

Забравила си за килимите  Wink Имам 4. Класически персийски. Вчера в АД четох репортаж как се тъкат класическите скъпи килими в Непал. С вълна и коприна. Очите ми останаха там.

За кухнята с два цвята подкрепям всичко, казано досега преди мен. Ако ремонтът трябва да е съвсем бюджетен - една боя на вратичките + смяна на дръжките, тапета и пердетата. Ще стане като нова.

Отивам да влача кашони. Tired

# 277
  • Отвъд алеята зад шкафа
Хаха Барба, блондинският ми мозък не запомни името на столовете, дървени са, с облегалка, преминаваща в подлакътници, с плетена седалка. Има ги в черно, кафяво...много са популярни, но цената им е непосилна, ще ги издирвам китайски, май.

Иначе рустик харесвам в много минимална доза. Най-много страня от шаби шика, направо настръхвам от този стил.

# 278
Ако вратичките са ПДЧ как ще се боядисат?

# 279
  • вятърничава
vessita, по-лесно е да се сменят вратичките.плот и гръб е по-сложно. Намери палитри с цветове и виж кои цветове отиват на венгето.Избери си този който ти допада.Нали мислиш за тапет резеда.Вместо това може зелени вратички.

# 280
Забравила си за килимите  Wink Имам 4.
Ами забравила съм, ти само кашони и найлони снимаш! Но да не сипвам сол в раната... Laughing

Най-много страня от шаби шика, направо настръхвам от този стил.
И аз. Нарочила съм го за стил на старите моми.
А, сигурно е wishbone chair, сега се сещам, че го обсъждахме.
Wishbone е онази кост от пилето, която се чупи на две и децата си намислят желание. И в България се прави тази игра. Облегалката на стола има форма, подобна на тази кост. Лесно се помни. Simple Smile
Да, имам общо с изкуството и дизайна, но имам и голям хард диск в главата. Когато нещо ми привлече вниманието, помня.

# 281
Зелено и венге,както и оранжево,жълто и тн. вече са до болка омръзнали.Ако ще е зелено да е ,мноого бледо.На нейния интериор по-скоро бих направила светли вратички или изцяло венге:
http://www.theusedkitchencompany.com/images/large/cbjs7l.jpg
 И щом самотният шкаф се вижда от хола,пратете го до хладилника,с на негово място сложете полици,нещо такова:
http://www.neatsmith.co.uk/images/products/359f7d31-e5de-485e-b8 … -f54dd5c92ad3.jpg

Последна редакция: чт, 05 фев 2015, 12:37 от ДХ3

# 282
  • вятърничава
Барба, ядец се нарича тази кост Simple Smile

ДХ3,съгласна!

# 283
  • ту тук, ту там
Ако вратичките са ПДЧ как ще се боядисат?

Мажат се с грунд (Бороконтакт напр., води се за бетон, розов на цвят) и отгоре боя, акрилна! Стават като нови! Писах горе кой от форума е показвал, но не ми се рови на мен през телефона!
И с едни по-хубави дръжки (същия размер, за да не се налага да запълва дупки и да дупчи нови) ще станат неузнаваеми!

# 284
И да ви се похваля, днес дойде свекъра и го хванах за канарче, та до две-три седмици потресаващият соц гардероб ще се прероди в омаслен и преустроен отвътре функционален гардероб, направо не мога да повярвам и няма да се мъча аз да го оправям, ами той   newsm44 Ама колко обичам да ми наближава рождения ден  Grinning
Попаднах случайно на този невероятно красив зелен гардероб и се сетих за теб (и свекър ти Laughing): http://www.domainehome.com/regis-larroque-paris-apartment/

Барба, ядец се нарича тази кост Simple Smile
thumbsup

Общи условия

Активация на акаунт