Отговори
# 450
  • Варна
Стела, и за мен този бъдещ проблем е абсолютна мъгла. Ще искам мнението на педиатър и подробни инструкции.

# 451
И аз, но искам да чуя и мнението на момичетата.

# 452
 Добре дошли на новите мами  Hug А на всички, които имат притеснения - стиснати палчета  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
 Днес ходих да си взема резултатите от изследванията и хемоглобина ми е станал още по - нисък, макар че пих желязо, за да се повиши. Изписаха ми едни ампулки и другия път, когато съм на ЖК ще ме пратят на хематолог  Confused Звучи ми плашещо, но се надявам всичко да е наред.
 У дома все едно е паднала бомба - заради ремонта навсякъде е пълно с багаж и няма място да се размине човек. На бебчо мебелите са вече тук, остана само кошарката. Дано утре да дойдат майсторите и да си довършат работата, че да се приключва с този хаус. Прегръщам ви момичета Simple Smile  Hug  bouquet

StellaI, писали сме заедно Simple Smile Аз четох една статия (ако не се лъжа някоя от МАЙ - четата я беше публикувала във Фейсбук), казваше се "Оставете го намира", в която пише, че освен измиването не е необходимо да се правят други неща, защото е болезнено за момченцето. Нямам представа доколко това е така. Надявам се мамите с момченца да споделят малко повече.

# 453
МАМИ АМИ ГАДНИЧКО ,МИЕ И ТО ЗА ПЪРВИ ПЪТ,ПРЕДИ МАЛКО КАЗАХ НА БЕБО,ЧЕ МАМИТЕ ОТ ФОРУМА МУ ЗАБРАНЯВАТ ЗА СЕГА ДА СКАЧА,АМА ТОЙ ТАКА СЕ ВИХРИ,ЧЕ МИ СЛАГАТ СИСТЕМИ
СТИСКАЙТЕ ПАЛЦИ,АЗ ЗЪБКИ И ДЕТ КАЗВА МИЛО КЪЛКИ И ТОЙ ПРИ МЕН ИДВА И ТРЕПЕРИ
И ДАНО ДА ИЗДЪРЖИМ ОЩЕ МАЛКО,БЛАГОДАРЯВИ

# 454
Това със записите на тонове ми стана интересно  newsm78 Кога за първи път са ви правили такъв запис? Аз съм в 25та седмица и никой досега нищо не ми е споменал за записи... Утре съм на консултация, май трябва да си попитам...  newsm78
И аз съм 25 седмица и нищичко не съм чула за тонове , имам приятелка ,която пък каза че изобщо не са и правили такива записи. Вече имам чувството ,че някои ги претипват.

# 455
  • Пловдив
Здравейте, да споделя личен опит със забелването на пишлето. С баткото съм отваряла съвсем по мъничко (така че в общи линии все едно е било оставено на мира). Някъде около 1,5г се бяха образували 2 топчета от течност (даже и не знам как се казва), отидохме при ЛЛ (който е мъж) и за 10-тина минути (със съответната дизенфекция разбира се) той я свърши работата. Естествено, имаше рев, имаше болка. След това го оставях през 2 часа да си играе в басейн с вода, за да пишка там (иначе е болезнено) в следващия ден и ЛЛ ни посъветва - отваряте, мажете обилно с риванол и слагате вазелин (за да не залепва). Лесно мина. Една приятелка ми разправяше тази вечер, че те преди 2 дена са направили същото нещо, но в хирургичното отделение (но техния син е вече на 5г). Така че просто трябва да се намери златната среда.

# 456
диди_20,стискам палци всичко да е наред и ще видиш,че ще бъде! Simple Smile

Аз искам да попитам в коя седмица се правеше третата ФМ?Другият ми въпрос е към бургаските мами,които са ходили при д-р Троянчев - колко време преди датата на прегледа се взима час и колко горе-долу продължава самия преглед,гледа ли  обстойно всичко?

Аз ходих при д-р Троянчев , обадих се в петък и ми даде часа за събота. Прегледа продължи около 30 мин , като обяснява доста обстойно .

# 457
Здравейте,
Vaninani стискам палци всичко да е наред.  Praynig
Flower дано и при теб терапията продължава така успешно.   bouquet
Vanchetol аз вече бях писала за стволовите клетки с каката съхранихме и сега смятам пак живи и здрави.
Добре дошли на новите мами и пухкав финал.  bouquet
Момичета, които взехте легълцата вече, сложете по една играчка вътре... Не зная защо е, но миналия път ми се скараха за това, леглото не трябвало да е празно.
Днес бях на доплер при д-р Стратиева и останах много доволна-обяснява изчерпателно. Само дето си останах без диск, защото излезе да говори по тел., а акушерката каза, че не можела да ми направи. За жалост тази бременност си имам само от втората ФМ. С първата имах от 1 почти до последния преглед, но се следях другаде. Дано бебка не се сърди.

# 458
  • Монтана
 Black Lady   Благодаря ти за информацията миличка,аз вече сложих,че като казах на една клиентка и тя същото ми каза да сложа веднага някакви играчки без значение какви са,аз съм сложила 5 играчки плюшени мисля,че ще свършат работа  Hug

# 459
Момичета,благодаря ви за отговорите относно д-р Троянчев . Hug Нямам търпение да вляза в нужната седмица и да отида на преглед при него.
Може да ме сметнете за луда,но понякога  ми се иска да ходя на ЖК всяка седмица или през седмица , за да съм по-спокоина за здравето и развитието на беба  Mr. Green  Blush
А за запис на тоновете и мен ме хвърли в чуденка  newsm78 Смятам на следващата ЖК да питам АГ по въпроса.

# 460
Момичета, а за феталната ехокардиография нищо не казвате. Ходихте ли на такъв преглед?  Аз се чудя дали да ходя и затова питам.
Относно записа на тонове, първия път започнаха, когато влязох в 9-ти месец, всяка седмица. А след термина - всеки ден.

# 461
Момичета,благодаря ви за отговорите относно д-р Троянчев . Hug Нямам търпение да вляза в нужната седмица и да отида на преглед при него.
Може да ме сметнете за луда,но понякога  ми се иска да ходя на ЖК всяка седмица или през седмица , за да съм по-спокоина за здравето и развитието на беба  Mr. Green  Blush
А за запис на тоновете и мен ме хвърли в чуденка  newsm78 Смятам на следващата ЖК да питам АГ по въпроса.
О и аз искам да ходя ако може всеки ден ! Simple Smile Ти при кой лекар ходиш на ЖК?

# 462
  • София
Забелването е доста спорна тема, коментирана подробно по-рано. Ние никога не сме насилствено дърпали, просто при всяко къпане мъжът ми дърпаше, докъдето може и измива и дори не го е правил всеки път, ами когато се сети. На 4г му се отвори изцяло, без никакви нерви, травми и стрес.

# 463
  • burgas
Цвете, аз си помислих че си само на хапчета и ти спират всякакви лекарства. И аз доколкото зная, че всеки ден по-близо до термина е по-добре, но хората са преценили. Ти наистина си герой 
 Hug
Виниани, кога пак влязохте в болница? Вчера си мислех за теб и дали сте добре. Хубавата новина е че вашият мъж не е никак малък,това е добре и все пак стискайте още мъничко  Hug С болезнени контракции ли си?
Аз днес се заредих с ММ имахме малко работа и излязох за малко, от колата в банката и обратно, но за мен си беше екстра.
Мамите с контракции, вие по колко имате на ден и болезнени ли са, немога да определя какви са моите. Неприятни и съвсем лека болка, а от събота ми се втвърдява коремчето като съм права  Sad но като се замисля към 5-6 месец ми се случваше често, но тогава го нямах за проблем.

# 464
О и аз искам да ходя ако може всеки ден ! Simple Smile Ти при кой лекар ходиш на ЖК?

Stanislava89,при д-р Кироваков ходя в МЦ "Николай Чудотворец".Ти при кой си?

Момичета,може да сметнете за невежа и въпроса ми да ви се стори глупав,но като си записвате час за д-р Троянчев час за ФМ ли казвате , че искате да запишете или час за 3D/4D изследване като за последното в саита пише , че включва 4D  ехография, цветни снимки и запис на диск, но + фетална морфология + биометричен анализ + доплер изследване

Общи условия

Активация на акаунт