Секцио или нормално раждане?

• 68 964
  • 668
  •   1
Отговори
# 405
Аз въобще не съм отваряла статията, но не само, защото ми предстои раждане, а защото смятам, че ужасни истории, усложнения, рискове и т.н. има винаги, без значение от вида раждане и няма смисъл да се публикуват такива неща.

И наистина, както някой спомена по-назад - ясно е, че всеки организъм реагира различно на различни интервенции и зависи от много обстоятелства, но ми прави впечатление, че лошите разкази за секцио са само от жени, които са родили така, защото се е наложило, а не от такива, които са го избрали по желание.

# 406
Охххх, статията за нормално раждалите беше "велика" - публикувана на точното място в точното време.  Sick Не знам, не знам, хора, не ви ли е грях да стряскате така жени, които тепърва ще раждат?! И то с врели-некипели за нормалното раждане! Пак да кажа - не е случайно, че този вид се нарича нормално. Абсурдно е да се публикува каквото и да е с послание "аууу, колко е страшно да родиш нормално". Да не говорим, че никой не дава гаранция, че това не са празни приказки, плод на болен мозък. Нелепо е! И коментар от рода "еди кой си да не чете" е безсмислен - постовете са, за да се четат, а и хората се изкушават. Отвратена съм!

Ами и вашите коментари колко са некадърни майките родили секцио и как не си жена, ако не си родила по естествен начин не са много нормални. Щом е написано, някои го е преживял. Радвайте се, че не сте вие. От секцио също може да има последствия- няколко години назад имаше 2 смъртни случая след инфекция. ВЪПРОСЪТ Е да има информация, а не да се пънете с изказвания аз никога не бих направила това, или онова!

Нищо не се знае, утре и тухла може да ви падне на главата. Това по повод на един коментар, че видиш ли жените след секцио са половин хора! А ако ви присадят сърце или бъбрек тогава какво? Ще се самоубиете, защото сте 1/4 човек например.

Я, се стегнете малко! Живеете във филм, тука ми говорите врели некипели за розови сънища и бебе на края. Няма лесни неща в тоя живот. Има предупреждение, това че не сте го спазили си е ваш проблем. И да си затворите очите, тези неща съществуват, ето това му викам аз избирателност! Може да пълните главата на хората с глупости за това как са малоценни защото видиш ли не са родили нормално, а и на всичкото отгоре са си платили за екип или за за да са в по- нормални битови условия, когато им предстои един от най- хубавите моменти в живота. Представяте ли си? Ужас! Не отговарят на вашите условия. Я пораснете малко, я се огледайте и си разширете мирогледа. Пак казвам има хора всякакви и за тях различните варианти са най- добри. Всеки избор трябва да е информиран и на база на това да знаеш какво може да се обърка. Естествено, медицината е достатъчно добра, за да се избегнат най- сложните ситуации, но все пак няма застраховки в живота! И отново казвам цитата е по повод на изказването на една дама, че видиш ли всички родили секцио са половин хора и няма да се възстановят. Та аз нея конкретно я питам, а жените от разказите, дали ще се възстановят и дали не им е нужна помощ?

До сега не съм писала такъв пост, но на по- закостеняло мислещи не съм попадала. Извинявам се предварително, не всички са под общ знаменател.

# 407
Аз въобще не съм отваряла статията, но не само, защото ми предстои раждане, а защото смятам, че ужасни истории, усложнения, рискове и т.н. има винаги, без значение от вида раждане и няма смисъл да се публикуват такива неща.

И наистина, както някой спомена по-назад - ясно е, че всеки организъм реагира различно на различни интервенции и зависи от много обстоятелства, но ми прави впечатление, че лошите разкази за секцио са само от жени, които са родили така, защото се е наложило, а не от такива, които са го избрали по желание.

Именно. Напълно съгласна. И на мен ми предстои раждане, обясних го.  Не е въпроса да се психясва някого за нещо! Всеки има право на избор, не сте вие тези които ще съдите и ще слагате етикети на кой му е по- лесно или на кои му е по- трудно. Може да родиш за 20 мин без един шев може, всичко да стане. Просто не е нужно да се създават нагласи предварително у хората.

# 408
Pepit0 , ако може малко да смекчиш тона и да не ни се караш!
Никой тук не е казвал, че са некадърни майките, които са родили със секцио, били малоценни и всичките неща, които изреди - това са си някакви твои внушения и фантазии.

# 409
Цитирала съм, кой какво е казал. Както и да е, не смятам да се карам на някого. Аз каквото имах да кажа съм го казала. Повече не смятам да се включам, нито да чета.

Реших да прочета темата, защото все пак и на мен ми предстои скоро раждане. Но честно казано съжалявам. Нищо конструктивно като информация освен крайни изказвания.

Хайде останете си със здраве. 

# 410
Чао! И вместо да си мислиш, че "солиш" някой, си успокой нервите Wink

# 411
Pepit0, какво да ти кажа - седни си, 6. Тонът ти е под всякаква критика, тук не сме деца (или поне така предполагам де  Mr. Green), имай го предвид. Ясно, че си емоционална по ред причини, ама никой не е длъжен да попива от тези ти емоции. И като си се хванала да четеш, макар и с неудоволствие, не е лошо това да не става избирателно. Не знам колко пъти вече писах, че мнението ми за раждалите секцио (а съм сигурна, че това важи и за другите подобни мнения) не касае случаите, в които това решение спасява животи.
Ние да сме се стегнели?! За теб е по-важно да се стегнеш и да се въоръжиш с положителни емоции, а не да си пълниш главата с такива трагизми като публикуваната статия. От страх, липса на информация, паника и слушане на бабини деветини се стига до истинските проблеми и поредици от "наложителни" секциа по болниците. А от болниците вместо да гонят дулите като чумави, не е лошо да ги направят задължителни, че почти всеки вече е за психолог...
Ще се радвам да спрат вече коментарите относно кое си е "наш проблем" и как нямало лесно в живота. Всичко е както си го направиш, нищо, че изразът е безкрайно клиширан вече.
Леко и успешно раждане! И красиво, защото има такива.

# 412
  • София
Не се карайте и не спорете за такива неща.
Кой както иска да ражда, големи хора сме и може да вземем сами решение.
Относно проблемите и при двата вида раждане при всеки са различни.
Каквото Господ ни е отредил и каквото ни е писано, това ще стане.

В този прекрасен и слънчев ден пожелавам на неродилите леко и успешно раждане  Hug

# 413
Как съм родила не ме определя като човек и майка, не е въпроса само да ги родиш, по трудно е да ги направиш хора!Нормалното ми раждане, беше трудно, но вълнуващо и красиво, много исках да родя пак така.
Наложи се секцио заради седалищно предлежание и ДА беше по безболезнено и комфортно, заявявам го  с ръка на сърцето.От емоционална гледна точка и преди писах, бях объркана и не изпитах удовлетворение, но физически бях много по-добре и се възстанових много по-бързо.
След епизиотомия куцах 15 дни и болеше брутално въпреки свещичките за обезболяване, след секциото ме боля 3 дни търпимо, дори отказах обезболяване.
С едно съм съгласна лекарите плашат нарочно, защото им е по-лесно да си наредят графика.И наистина би било чудесно, ако работата на акушерката не е само бръснене и клизма,а полага усилия в подкрепа на майката.

# 414
Не знам защо много момичета си мислят че като им бият упойката и заспят при секциото и посе ще са пушки!Според мен секциото е по болезнено от нормално раждане.АЗ раждах пред 6г.сина ми нормално-4,520кг.се роди и сега мисля пак нормално да ис родя ДАЙ БОЖЕ ДА МОГА ПАК.Съветвам всички майки-бъдещи да раждат по естествен път.Болката се забравя още в мига в който видиш това малко създание,което преди нколко часа те е бутало и ритало да излиза,че му е тясно в това малко пространство!

# 415
Не знам защо много момичета си мислят че като им бият упойката и заспят при секциото и посе ще са пушки!Според мен секциото е по болезнено от нормално раждане.АЗ раждах пред 6г.сина ми нормално-4,520кг.се роди и сега мисля пак нормално да ис родя ДАЙ БОЖЕ ДА МОГА ПАК.Съветвам всички майки-бъдещи да раждат по естествен път.Болката се забравя още в мига в който видиш това малко създание,което преди нколко часа те е бутало и ритало да излиза,че му е тясно в това малко пространство!
smile3525 ти си герой!

# 416
  • София
Нещо май в повечко ви идват хормоните, не знам като родите и ви задрусат още повече какво ще правите...
Пепито каза много смислени неща, сега докато четях нейното мнение ми се стори едно от най-смислените.
Ирена, ти раждала ли си секцио, за да смяташ, че е по-болезнено?
Аз не съм раждала естествено, затова нямам идея кое е по-болезнено. Пък ако родя 8 пъти, 4 пъти по единия начин, другите по другия...вероятно и от двата начина ще имам много болезнени и други, които са търпими.
Слушах и виждах естествени раждания, имаше и от двата вида. Моето секцио беше болезнено по време на операцията, безболезнено при възстановяването. При момичето с мен-обратното.
Изпитвала съм контракции при спонтанен аборт и щях да се гътна...
Има всякакви бременни, лична отговорност е това да не четеш като те плаши и ти става зле. Линк се слага за информация, щом не ти е добре не отваряш.
Аз четях всичко, гледах раждания...дори страшните разкази ми помагаха да се подготвя и да се чувствам спокойна. В крайна сметка ще го преживеете, по-добре е да не ходите с.представата за захаросана нирвана и летящи розови листенца. Такива неща няма. Като си вземете бебето има хубав момент, после си го заобичвате. Но раждането не е спа процедура, колкото и да криете глави , ще го преживеете. Затова няма нужда от излишни истерии и вайкане и защо някой ви пуснал линк, пък вие сте любопитни и сте погледнали.
Лично аз не се чувствам половин човек, че рпдих секцио, макар че бях много навита за нормално, четях, дишах, зомбирах се с някакви мантри, думи. Раждане, като раждане. После покрай бебето, като се гмурнете в ежедневието не остава много време да размишлявате над душата си и наполовина ли е тях, след като са ви направили 10см разрез.

# 417
Според мен секциото е по болезнено от нормално раждане.АЗ раждах пред 6г.сина ми нормално-4,520кг.се роди и сега мисля пак нормално да ис родя ДАЙ БОЖЕ ДА МОГА ПАК.Съветвам всички майки-бъдещи да раждат по естествен път.
Според мен няма как да знаеш след като не си минала през секцио  Whistling

# 418
Здравейте,момичета!
На мен ми предстои раждане със секцио и бих искала да попитам мамите,които са раждали със спинална упойка,как се чувствахте по време на секциото,усеща ли се нещо и как излязохте от упойката? В чуденка съм,каква упойка да избера  newsm78 иска ми се да съм в съзнание...

# 419
  • Варна
Мен ме беше страх със спинална и за това бях с пълна.И сега пак мисля да е така.

Общи условия

Активация на акаунт