Секцио или нормално раждане?

• 68 493
  • 668
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Последно, според форумната мисъл, е ли секциото раждане и жената, която ражда секцио, истинска майка ли е?  Tired

# 526
  • Варна
Аз вече имам официална дата за секцио, дори и началният час знам. Лееек страх започна да се промъква, но засега не се давам.

# 527
Майката е майка, независимо как е родила, или не едно дете. Може никога да не раждала, но да бъдеш най- добрата майка. Не вярвах, че има луди, които мислят такова нещо.  newsm78 ама аз съм нова във форума и съм малко далече от форумния живот...

# 528
Аз вече имам официална дата за секцио, дори и началният час знам. Лееек страх започна да се промъква, но засега не се давам.

Няма и причина да се даваш. Всичко ще мине перфектно и преди да се усетиш Grinning
 Успех Hug

# 529
В началото като разбрах, че съм бременна бях твърдо за секцио.. Сега съм в 7-ми месец и поразмислих.. Казаха ми, че нормалното раждане наистина много боли, но боли докато родиш, а секциото боли и няколко дни след това. Все пак е операция, а и остава белег. Според мен ако не се налага секцио по-добре нормално. Лесно майка не се ставало, а тази болка била "сладка", колкото и страшничко да ми звучи  Laughing

# 530
Няма да заемам страна в спора секцио - нормално. И в двете има болка и шиене.

Искам да подкрепя мнението:
Майката е майка, независимо как е родила, или не едно дете. Може никога да не раждала, но да бъде най- добрата майка.

+1 Peace

# 531
Моля да не се приема като агитация в никакъв случай, а само споделен опит. Ако избирате секцио питайте за лепило. Още същия ден човек може да вземе душ, не се махат шевове  и нямам и белег. Не струва много допълнително.

# 532
В началото като разбрах, че съм бременна бях твърдо за секцио.. Сега съм в 7-ми месец и поразмислих.. Казаха ми, че нормалното раждане наистина много боли, но боли докато родиш, а секциото боли и няколко дни след това. Все пак е операция, а и остава белег. Според мен ако не се налага секцио по-добре нормално. Лесно майка не се ставало, а тази болка била "сладка", колкото и страшничко да ми звучи  Laughing
С грешка си, че нормалното раждане боли само докато родиш.  Peace След като родих 2 седмици не можех да си седна на д-то, след това пак болеше, но можех да сядам. Ако те срежат, за да излезе бебо по-лесно също има шевове-аз имах 4, а моя позната 8. Отидох с по-голям страх да ми махнат шевовете отколкото като тръгвах да раждам. Въпреки това аз съм за нормалното раждане. Безкрайно щастлив и вълнуващ момент е и остава за цял живот. И по другия начин нещата се изживяват, но по различен начин, което не го прави по лош или лесен. Леко раждане ти желая, здраво бебче и бързо възстановяване.   bouquet

# 533
Мариса и аз бях като теб  Mr. Green Две седмици така ме боля дупето, че едва ходех и от махането на конците ме беше шубе много  Crazy

# 534
  • София
Сега вече имам някаква база за сравнение и докато преди само предполагах, сега твърдо - дано НИКОГААА не ми се налага секцио. Раждах 7 часа, със зверски контракции и напъни, без упойка и родих бебе 3700. Като на предпоследния напън, изкарвайки главичката заявих на докторите, че "ей така ще си седя с глава между краката, повече не мога" Simple Smile Simple Smile Simple Smile. Цялата зала прихна да се смее.  Ама на втория ден си сновях напред-назад из болницата, гушках си бебето и си ядях на воля. Преди 10 дни ме оперираха (и то лапароскопски) като зашиха матката ми за коремната стена (е, няма такова дърпане!) Не можех дори да се протегна без да ме боли, камо-ли да се изкашлям или да вървя с бебе в ръце.  А даже ми дадоха беза за сравнение, че това нищо не било, в сравнение със секциото!
Живот и здраве дано да имам някога друго детенце и дано всичко протече нормално и да не се стига до секцио!

# 535
 Аз не разбрах, веднъж си родила нормално и веднъж секцио преди десет дена, така ли?
 Хм... аз не съм имала тези проблеми, защо така са пострадали много хора от това секцио newsm78 Може би нещо лекарите не са направили  както трябва?

# 536
  • София
Да, веднъж родих нормално, а преди 10 дни просто ми правиха лапароскопска операция

# 537
  Пожелавам ти бързо възстановяване. Hug

# 538
  • София
Чета и се чудя - няколко дами казаха, че ги е боляло зверски по време на операцията. Защо така, на какво се дължи? Нали затова много жени избират секциото - за да не боли... Нали са под упойка.. не разбирам.

# 539
Чета и се чудя - няколко дами казаха, че ги е боляло зверски по време на операцията. Защо така, на какво се дължи? Нали затова много жени избират секциото - за да не боли... Нали са под упойка.. не разбирам.
А, нищо не е, само да не се изкашляш... Mr. Green Laughing

Общи условия

Активация на акаунт