Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 8

• 60 850
  • 743
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте, имам въпрос.
Поради сериозно лечение се наложи да спра да кърмя за мин 15 дни. Сега вече се налага да продължа да пия някои неща като Милгама, Вигантол, алое вера, магнезий и омега 3 и 6 киселини. Всички тези неща влияят ли на кърмата?
Истината е, че аз вече нямам доверие на кърмата си, че е най-добрата храна за бебето ми... След всички лекарства и добавки, които пих и продължавам да приемам се притеснявам, че организмът ми все още не е изчистен Sad
Някой може ли да ме посъветва нещо относно приемът на тези лекарства/добавки?
Влез в сайта на НАПК. Там има поле, в което пишеш на фармацефт какви медикаменти приемаш. Освен фармацефт, дамата е и консултант по кърмене. Мисля, че само специалист може да даде коректно мнение, все пак става въпрос за комбинация от медикаменти. Опиши случая подробно, сподели и възрастта на детето, ще получиш надежден отговор. Успех  Peace

# 16
Здравейте, имам въпрос.
Поради сериозно лечение се наложи да спра да кърмя за мин 15 дни. Сега вече се налага да продължа да пия някои неща като Милгама, Вигантол, алое вера, магнезий и омега 3 и 6 киселини. Всички тези неща влияят ли на кърмата?
Истината е, че аз вече нямам доверие на кърмата си, че е най-добрата храна за бебето ми... След всички лекарства и добавки, които пих и продължавам да приемам се притеснявам, че организмът ми все още не е изчистен Sad
Някой може ли да ме посъветва нещо относно приемът на тези лекарства/добавки?
Влез в сайта на НАПК. Там има поле, в което пишеш на фармацефт какви медикаменти приемаш. Освен фармацефт, дамата е и консултант по кърмене. Мисля, че само специалист може да даде коректно мнение, все пак става въпрос за комбинация от медикаменти. Опиши случая подробно, сподели и възрастта на детето, ще получиш надежден отговор. Успех  Peace

Благодаря ти!  bouquet

# 17
Момичета, имам един въпрос. След като родих секцио на 29 декември миналата година успях да накарам малкия да суче и кърмата ми слезе. Но той отказваше да суче от гърдите ако предварително не съм му дала малко мляко от шише.  Това продължи и няколко дни след прибирането ни от болницата. След това успях да го накарам да суче още от началото и 1-2 дни не давах кърма от шише. Малкия сучеше и по 1 час като го чаках сам да пусне гърдата и тогава го местех на другата. Но той заспиваше твърде бързо и накрая се оказа, че не изяжда достатъчно и спря да ака. Започнах да му давам да суче и след това го дохранвах с изцедена кърма. Но на първата консултация лекарката каза, че синът ми е наддал само 280 грама, а трябваше да е наддал 400 и ни каза, че малкия трябва да яде по 100 гр. на хранене, а тогава той ядеше най-много по 80. Започнах да цедя и да го храня само с изцедена кърма и спрях да му давам да суче. Кърмата, която изцеждам засега е почти достатъчна и само 1-2 пъти на ден давам АМ. Пия чай за кърмачки, ям орехи, гледам да пия по много вода. Има ли още нещо, което мога да направя, за да увелича кърмата си освен да давам на бебето да суче?

# 18
Dimitria,
Ще ти споделя на кратко как беше при нас, може пък да ти бъде от полза  Peace
Бебка се роди 1 м преди термин и при изписване беше 2450. По препоръка на неонатоложката я кърмих 10 мин от едната гърда и после от същата изцеждах и до давах с шише. На всяко хранене редувах по 1 гърда и такъв беше ритъма горе долу до към 40-тия ден, когато явно имаше скок в растежа и започна да си хапва от двете (от втората по-малко, за това и с нея почвах на следващото кърмене)

Веднъж на своя глава реших да я оставя само да суче...мъчи се 1 час и си остана гладна ooooh! за това докато не позаякна, продължих схемата на неонатоложката Blush

Randeva-87 е посочила един мн полезен сайт. От там съм получавала съвети и за лекарства:кърмене и като цяло за режима на кърмене (като беше на 5 пропуснахме едно кърмене и дръпна назад в кг, за това по съвет от НАПК върнах едно кърмене, будех я и вс се оправи)

Както и до ден днешен си следя темата за кърменето тук във форума, защото в някои казуси съм разпознаваха ситуации, в които съм се намирала и аз самата и така Simple Smile тук също има полезни съвети и подкрепа от момичетата

Последна редакция: чт, 05 фев 2015, 16:18 от monicat

# 19
Здравейте, имам следния въпрос. Искам да попитам-на 23 дни сме и ако не будя малката, понякога проспива хранения. Може да спи по около 4-5 часа и понякога правим само по 4-5 кърмения за денонощие, а това ме притеснява. От седмица и половина се опитвам да я будя на около 3 часа, за да се храни, но явно поема повече отколкото трябва, понеже често повръща през деня. Какъв съвет бихте ми дали? Praynig

# 20
Здравейте, имам следния въпрос. Искам да попитам-на 23 дни сме и ако не будя малката, понякога проспива хранения. Може да спи по около 4-5 часа и понякога правим само по 4-5 кърмения за денонощие, а това ме притеснява. От седмица и половина се опитвам да я будя на около 3 часа, за да се храни, но явно поема повече отколкото трябва, понеже често повръща през деня. Какъв съвет бихте ми дали? Praynig
Ще ти кажа какъв съвет получих от педиатър на една от лекциите по кърмене. "Новородено не се оставя без кърма повече от 3 часа, защото новородените могат да продължат да спят и от изтощение." Аз лично докато стана на 2 месеца съм я будела на максимум 3 часа. До 12 часа през нощта съм я будила, за да не пропуска хранене. Единствената 4 часова пауза ни беше понякога нощно време.
Всяко бебе връща мляко на струйка. В един момент го израстват, както и хълцането. 4 хранения за денонощие ми се виждат малко за бебе на 20 дни. Вече бяхте ли но консултация? Наддало ли е детето? Как сте с напишаните и наакани памперси?

# 21
  • София

за повръщането бих те посъветвала да идете на гастроентеролог . Ние така повръщахме и постоянно ми викаха, че е от преяждане докато на мен не ми писна и в 6 месец го заведох и се оказа, че е рефлукс и с едно сиропче ми се оправи детето за нула време.
Аз за храненията - иди и направи едно кърмене при ЛЛ за да измерите детето колко изцоква. Може наистина добре да хапва. Но и все пак е малко за само 4-5 яденета. Предлагай му по често и до като си спинка. По принцип си цоцкат и до като спят.

# 22
  • Пловдив
Здравейте,
бебето ми е на почти 13 месеца.
По невнимание в последния месец кърмех предимно от дясната гърда, така лактацията в лявата намаля съвсем естествено. Когато я предлагам бебето не иска да суче от нея. Има ли някакъв шанс отново да стане активна, ако не е била ползвана 2-3 седмици например?

# 23
4-5 кърмения са прекалено малко за бебе под 1 месец. Задължително го будете и го хранете.
По колко напишкани и наакани памперси има в денонощието?

# 24
Памперсите редовно ги пълни. За 18 дни след изписването ни е качила 520г.

# 25
520gr. za 18 дни не е малко, но все пак е твърде малка за 4-5 хранения. Моето момиченце не пропускаше много хранения, но когато спеше повече от 4 часа просто я взимах и я слагах на гърдата. По принцип автоматично почват да сучат, но не я оставяй толкова време гладна. Това с пробните хранения при ЛЛ според мен не показва нищо, нима ти всеки път ядеш еднакви грамове.

Памперсите редовно ги пълни. За 18 дни след изписването ни е качила 520г.

# 26
  • Варна
Записвам се за темата Simple Smile

# 27
Въпрос - ям доста сладко и кърмя беба. Дали това влияе зле на малката - примерно заради това да качва повече всеки месец или пък да оказва влияние на кръвната й захар

# 28
  • София
Въпрос - ям доста сладко и кърмя беба. Дали това влияе зле на малката - примерно заради това да качва повече всеки месец или пък да оказва влияние на кръвната й захар

не мисля , че й влия , гледай по малко шоколад да има само. Аз не ядах много сладко преди да родя, но сега от кърменето ли  не знам ям ужасно много сладко. А  в началото само сладко ми се ядеше. Според мен е нещо от хормоните, тъй че не се притеснявай.

# 29

не мисля , че й влия , гледай по малко шоколад да има само. Аз не ядах много сладко преди да родя, но сега от кърменето ли  не знам ям ужасно много сладко. А  в началото само сладко ми се ядеше. Според мен е нещо от хормоните, тъй че не се притеснявай.
Аз също ям мноооооого сладко, а до преди да родя никога не съм го обичала твърде много.
Добре, че не качвам (предполагам заради кърменето).

Общи условия

Активация на акаунт