Клуб на храбрата шивачка - тема 17

• 82 587
  • 744
  •   1
Отговори
# 690
За яке говоря

# 691
  • sofia
Аз с якетата не поря стария цип. Изрязвам го, а новия зашивам от опаката страна, но отгоре.
Но това за лична употреба, не за клиенти.

# 692
  • Бургас
Аз с якетата не поря стария цип. Изрязвам го, а новия зашивам от опаката страна, но отгоре.
Но това за лична употреба, не за клиенти.
Веси, ти си на точното място, в точното време , с вече откритата "топла вода".

# 693
Аз това нещо не мога да си го представя как става newsm78

# 694
  • Sofia
и аз Rolling Eyes

# 695
Във връзка със този въпрос за цип. На някои якета си личи , че ципът е сложен е зашит за единия плат после другия плат е зашит отгоре, но има якета на които им се учудвам кой е последния тегел - като че всички тегели са минати когато дрехата е била обърдата наобратно и откъде е извадена в последствие и кой е последния външен тегел.

# 696
  • София
Най-вероятно е обърнато или през джоба или е затворено с някой лицев, на качулка или подгъв.

# 697
  • sofia
Просто е пришит отгоре (от опаката страна), а старият цип е изрязан докрай. Ще ви снимам. Основно якетата на децата и работните на мъжа ми "ремонтирам". Много зависи и как е прикачен оригиналният цип, може и да не стане номера.
С качествените якета нямам проблем с циповете.

Няма последен външен тегел. Ципове, джобове, всичко се прави преди да е сглобено якето. Затваря се с пришиването на хастара и се обръща през ръкава - като саката. Въпросният приключващ тегел е на хастара на ръкава.

# 698
  • FRANCE
И за разкош едни копчета точно до ципа и няма смяна.... вчера се борих с едно такова😈 е не можах да го докарам без лицев шеф

# 699
  • sofia
Да, металните копчета объркват работата  Simple Smile

# 700
Смяна на цип и не мен ми се вижда мнооого трудоемко. Не бих се наела да го правя. Doli, пращай ги в ателие. Моят баща като ми дойде на гости и все иска да му поправям разни неща. 100 пъти съм обяснявала, че шиенето ми е хоби и ремонти не ми доставят удоволствие! Той щял да си го даде при някакъв шивач, дето щяло да струва само 2-3-4-5 лв ('щото му казах колко ще ми струват само конците в определения цвят за оверлога). Laughing Да си го дава направо и да не ме занимава. Crossing Arms Много съм лоша май...

madame, кажи моля как заши така онези дънки на коленете. Хлапето има едни протрити (от стари дънки на баща му) и не мога да намеря подходящ плат за кръпки отгоре, а твоите много ми харесаха. Simple Smile
За кройка за палто провери ли при Бурда, Simplicity, Vogue... ? Те продават единични. Аз си купих едно списание на италиански само заради палтото на корицата. Mr. Green

Моето палто е само на ниво купени платове. Май няма да стане за тази година. Кройката ми е от детските на Ottobre. Хич не съм толкова дребна, но влизам в размерите за ръст 164/170. Rolling Eyes

# 701
  • FRANCE
Тук има едно обяснение в картинки. Принципа е същия.  http://www.threadandneedles.fr/blog/16078-tuto-lapplique-inverse-sur-du-jersey/ На френски е но мисля става ясно.  И за да ми е по-лесно разпорих дънките по обикновенния шев  почти до подгъва долу (не този двойния) и така става плоско и по лесно се работи и тук : https://fr.pinterest.com/explore/reverse-applique/ Ако има още въпрос тук съм Simple Smile

На Отбре съм му върла фенка, но нямам всичко броеве и за съжаление в моите няма палто (а търся за да направя и на девойките). С моите сериозни 157 и аз влизам в детските размери. Ако имаш възможност би ли ми казала в кой брой има за да търся? Благодаря.

Намерих в един стар Патронес една кройка за палто, но никога не съм шила о тях. Някой има ли опит, как са?

# 702
madame, благодаря!
На страницата на Оттобре можеш да разгледаш абсолютно всички броеве. Палтата винаги са в последния 6-ти брой за годината.
С моите сериозни 157 и аз влизам в детските размери.
Хехе, можеш да си направиш partnerlook с девойките.

# 703
  • София
Намерих в един стар Патронес една кройка за палто, но никога не съм шила о тях. Някой има ли опит, как са?
Отдавна съм шила цели неща (все разни поправки правя), но имам доста добри спомени от Патронес. Размерите им ми пасваха доста по-добре от тези на Бурда. А за циповете на якетата процедирам така: разпарям стария, зашивам новия към подплатата, така че шевът да е вътрешен, тропосвам лицевия плат към ципа и минавам един или два тегела външно. Вижда ми се излишно да се шие изцяло с вътрешен тегел през отвор в подплатата, тъй като и без това ще има външен украсителен шев.

# 704
  • FRANCE
Синьо и mlv  благодаря за споделеното. Поръчвам платовете и ще се хваля ако спретна нещо което става за показване Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт