Клуб на храбрата шивачка - тема 17

• 82 587
  • 744
  •   1
Отговори
# 705
Дами, имам такива дънки, но ми идват с един номер по-големи. Особено от колената надолу идват доста широки и се набират. При талията обаче ми стават. Искам да пробвам да ги стесня, но ми се струва много трудно и не знам какво точно да правя Laughing Много дрехи съм си стеснявала, само дънки не... до колкото знам трябва да се шие при вътрешния шев или се бъркам newsm78 Ще се радвам да чуя идеи и съвети
Скрит текст:

# 706
  • София
Дами, имам такива дънки, но ми идват с един номер по-големи. Особено от колената надолу идват доста широки и се набират. При талията обаче ми стават. Искам да пробвам да ги стесня, но ми се струва много трудно и не знам какво точно да правя Laughing Много дрехи съм си стеснявала, само дънки не... до колкото знам трябва да се шие при вътрешния шев или се бъркам newsm78 Ще се радвам да чуя идеи и съвети
Скрит текст:

Зависи колко трябва да се стеснят. Ако новият шев трябва да е със сантиметър два навътре, може и само в единия шев да стесниш. Ако обаче трябва повече да се стесни, е добре и от двете страни да се прави. Иначе има вероятност да почне да ти дърпа и да се набира диагонално - стеснения шев ще е по-дълъг от другия.
Ако единият шев е френски (с двойния лицев тегел), разпори поне 5-6 см над мястото от което ще почнеш стесняването, за да можеш да го скосиш плавно при изрязването. Пак, обаче, ще трябва да го направиш френски.
А  в момента защо ти се набира, да не ти е дълъг?

# 707
  • sofia
Ето как съм прикачила цип. Този даже съм го зашила от лицевата страна. Това яке няма разни допълнителни детайли отвътре (които имат повечето), но дори и с тях могат да се получат нещата.
Скрит текст:

# 708
  • Sofia
Дайте идея как да направя калъф за...сатър Rolling Eyes
ММ много си го тачи и иска да има някакво защитно покритие.
Имам ест.кожа,може би от нея ще е...направих нещо като кройка,т.е.само го очертах и... до там,не знам как да го измисля,не става да му слагам цип....преди съм правила калъфи за ножици,пушка...но това ме затруднява Wink

# 709
Ако го очертаеш и зашиеш като оставиш само отгоре отворен (откъм готната, тъпа страна на сатъра) и сложиш нещо като малко капаче с копче или велкро? newsm78

# 710
  • Sofia
да,трябва да има нещо за закопчаване,може би капса,а и с велкро би станало...мерси за идеята bouquet

# 711
  • София
Vesi1 Може ли нахално да помоля за снимка от вътрешната страна на ципа -т.е ясно ми стана какво правиш, но доколко се вижда от вътре самата поправка ? Аз лично поря + зашивам долната страна, и после лицев шев-но си е разправия. Мразя да сменям ципове, но така или иначе това са най срещаните поптрваки, и скъсяване / стесняване-иначе каква е идеята да можеш да шиеш Simple Smile ?

# 712
  • sofia
Луна, отвътре нищо не се вижда, защото е един тегел зиг-заг. Точно това яке е подплатено с полар и тегела съвсем се губи.
Имаше едни, якета, които вече са умалели и съм ги прибрала. Ако стигна до тях ще снимам как изглежда. Общо взето мислиш според конкретното яке и конкретния цип.
Много обичам да слагам контрастни цветове ципове (защото е трудно да намериш точно същото червено, синьо и пр.). Поне на детските спортни дрехи е ок. Суитчерът, който леко се вижда под якето е червен и съм му сложила тъмно син цип, имаше един кафяв и му сложих оранжев цип.

# 713
  • FRANCE
Здравейте, някой има ли идея : дъщеря ми има чисто ноова срязана посредата с острието на кънки Mr. Green тениска. Много сладичка с едно зайче отпред. Взехме я от бг, тоест сега не мога да и купя нова. И е голям рев да я поправя newsm78. Някой ако има предложение какво бих могла да направя с тази тениск ще съм му много благодарна. Благодаря bouquet

# 714
  • София
Здравейте, някой има ли идея : дъщеря ми има чисто ноова срязана посредата с острието на кънки Mr. Green тениска. Много сладичка с едно зайче отпред. Взехме я от бг, тоест сега не мога да и купя нова. И е голям рев да я поправя newsm78. Някой ако има предложение какво бих могла да направя с тази тениск ще съм му много благодарна. Благодаря bouquet
Приший сатенена лента отгоре през цялата блузка или някаква апликация.

# 715
  • FRANCE
Благодаря, за сатена не се бях се сетила. Апликация мислех, но вече има глава на едно зайче

# 716
  • Варна, морето, сините вълни...
Здравейте! Преди време бях писала за съвет за шевна машина. Септември си купих си Singer Madam 3. За сега съм доволна, но за първи път през живота си шия  Simple Smile Не съм изпробвала всички функции, а са доста. Започнах да шия тихи книжки и мисля, че се получават добре, много се старая.
 Ще се опитам да покажа снимка.
Скрит текст:

Някой може ли да ми помогне, с каква програма се шие ластик? Не мога да намеря в упътването, с обикновен тегел ще се скъса вероятно като се разтяга newsm78 Blush

И още нещо. Пише че имам програми и за бродерия, но идея си нямам кои точно. Ако трябва ще ви снимам какви са. Благодаря и лек ден!  bouquet

# 717
  • FRANCE
Браво за книжките.

За ластика или зиг заг нормален или има един като прекъснат зиг заг (на 6 ред) http://img108.xooimage.com/views/1/9/4/points-machine-457a0a3.jpg/

# 718
  • sofia
Мими, зависи за какво ще го ползваш ластика. На панталони и подобни предпочитам да е нанизан. Ако трябва да го пришиваш, мериш колко ти трябва, с карфички го фиксираш, за да се разпредели равномерно и го шиеш опънат.
Ето един клип, може да ти от полза
https://www.youtube.com/watch?v=y1ZD88zs6eU

# 719
  • Варна, морето, сините вълни...
Ясно, благодаря много  Hug

За една готварска шапка си мислех да пришия широк ластик около главата. Ако е вътре ще се мести и обръща. Но аз вече я направих с велкро да се регулира леко.

Общи условия

Активация на акаунт