Клуб на храбрата шивачка - тема 17

• 82 699
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
  • Вече с постоянно местожителство на село...
Здравейте отново, аз се хвърлих в музиката със шиенето. Намерих платовете на Симеон и съм много доволна, но първо ги пера защото знам че се свиват. По принцип говоря за ранфорс, този на TAC който взех от Нова Загора е доста по-мекичък. Чудя се как да кача снимка на моето любителско изобретение, също така взех от Икеа олекотена завивка която отрязах на две за да направя олекотено за мъничето. Свърши ми много добра работа, защото бях се замислила да взимам вата и да я обличам, има разлика във материала на двете вати. Едната е много пухкава, а другата е доста твърда.

# 136
# 137
  • FRANCE
Благодаря newsm44 за там не се бях сетила, гледах в етси и ибей. Отивам да поръчвам

# 138
  • София
Аз да се примъкна с едно питане. Някоя мама тук знае ли къде мога да намеря малки емблеми за пришиване на BMW и Peugeot ??? Някой магазин в София или сайт, от който може да се поръча? Ще правя едни обувчици коли и ще трябва да им пришия тези емблемки Wink

# 139
  • Вече с постоянно местожителство на село...
Аз да се примъкна с едно питане. Някоя мама тук знае ли къде мога да намеря малки емблеми за пришиване на BMW и Peugeot ??? Някой магазин в София или сайт, от който може да се поръча? Ще правя едни обувчици коли и ще трябва да им пришия тези емблемки Wink

С конкретните марки апликации не съм виждала, но с коли в черно има на Цар Симеон, и в повечето кинкалерии има различни размери апликации. Другото което се сещам е че може да си поръчаш да ти избродират. В темата за шевните машини бях засекла един потребител който каза че имал бродировъчна машина и може да си поръчват при него разни бродерии. Ако се сетя неща друго ще пиша.  newsm12

# 140
Дъщеря ми има подобна поличка. Отдолу е сатен (като този за подплатите) тюла е мек, но незнам да има специално име.

Някъде да сте срещали плат за предпочитане памучно трико с картини от Елса от замръзналото кралство (Фрозен). Дребната е луда по нея, но разните готови тениски с апликации които се напукват при първо пране или полиестерни клинчета от НМ за еднокартна употреба Crazy И ако може он лайн че сме във Франция. Много благодаря  bouquet

Мога да ти направя всякакви картинки на замръзналото кралство и не само,Принтирам върху памучни материали всякакви картинки,може и снимки с гарантирано качество че не се напукват и не падат при прането,Размера на картинката може да достига до формат А4

# 141
  • FRANCE
Дъщеря ми има подобна поличка. Отдолу е сатен (като този за подплатите) тюла е мек, но незнам да има специално име.

Някъде да сте срещали плат за предпочитане памучно трико с картини от Елса от замръзналото кралство (Фрозен). Дребната е луда по нея, но разните готови тениски с апликации които се напукват при първо пране или полиестерни клинчета от НМ за еднокартна употреба Crazy И ако може он лайн че сме във Франция. Много благодаря  bouquet

Мога да ти направя всякакви картинки на замръзналото кралство и не само,Принтирам върху памучни материали всякакви картинки,може и снимки с гарантирано качество че не се напукват и не падат при прането,Размера на картинката може да достига до формат А4

Заинтригува ме сериозно. Но има ли начин да я получа във Франция?

# 142
Madame,писах ти на лични

# 143
  • Пловдив
сега може да ми се смеете, ама да питам като пълен профан hahaha
Взех си трансферна хартия и искам да "лепна" една апликация на бяла блузка за малката... До тук добре, но пък изобщо не разтеглива блузка не намирам, а ме е страх на обикновена, защото най-вероятно нищо няма да стане...
Та питането ми е, дали има някаква тънкост при използването на трансферната хартия? И как се държи апликацията след n на брой пранета #2gunfire

# 144
някой може ли да ми даде кройка на клинче и начин на зашиване.

# 145
Каква е тази трансферна хартия?

Аз пак с картинка. Simple Smile Едно вълнено яке за хлапето, на което си играх да обкантвам ципа отвътре:

# 146
  • Пловдив
с нея се прехвърлят изображения върху плат Simple Smile
Виждала съм как се ползва, но лично не съм Sad
Знам, че принтера трябва да е лазерен и до там hahaha Сега си имам разпечатано "нещото" и още му се чудя, да пробвам ли върху памучна бяла тениска и да видя какво ще излезе hahaha В крайна сметка - рискувам лист от хартията и един брой тениска  hahaha

# 147
sweet_maniche, принтера не е нужно да е лазерен. Просто ако принтера е лаззерен е нужно и хартията да е за лазерен принтер. Съответно мастилено струен принтер - хартия за мастилено струен  Peace
Различни са! Разбрах го по трудния начин, но това е друга тема.
Не съм отпечатвала големи изображения (не по-големи от 10-15 см) , но от опит мога да кажа за какво да внимаваш:
- трябва ти много ама много гореща ютия (без пара разбира се)
- гладък памучен плат (разбирай да не са едри бримките на трикото). Колкото по-гладко, по качествено отпечатване
- когато залепиш изображението върху тениската е добре да притискаш и задържаш ютията силно (имай предвид, че подобни щампи  в професионални среди се правят с преси и затова е логично по-силното притискане да дава по-добър резултат)
- не пропускай места, тоест внимавай навсякъде да е минала добре ютията, дори по няколко пъти ако е необходимо (може леко да надигнеш някое ъгълче за да надзърнеш)
- не оставяй да изстине! колкото по-топла е хартията, като я отсраняваш, толкова по-добре излиза образа.Ако е много голямо изображение може да се наложи някой да помага и докато леко отстраняваш единия край на хартията назад да се приплъзгва ютията, докато напълно се отстрани хартията (не знам дали го обясних разбираемо)
Като цяло това са моите наблюдения. От там нататък въпрос на качество на хартията, тениската и задоперационното устройство  Peace

# 148
с нея се прехвърлят изображения върху плат Simple Smile
Виждала съм как се ползва, но лично не съм Sad
Знам, че принтера трябва да е лазерен и до там hahaha Сега си имам разпечатано "нещото" и още му се чудя, да пробвам ли върху памучна бяла тениска и да видя какво ще излезе hahaha В крайна сметка - рискувам лист от хартията и един брой тениска  hahaha

Мастилото трябва да е специално за текстил и то за памучен текстил,След като се отпечата въпросната картинка на трансферната хартия се изрязва възможно най-близо до контурите,Самия трансфер става с преса,макар че на указанията на хартията е дадено,че може да стане и с ютия,Задържате определения брой секунди и след това отлепяте,Надявам се да съм била полезна,

# 149
  • Пловдив
Бертичка, Йови, благодаря ви за съветите.
Днес ще видя какво ще направя и ако резултата става за показване, ще покажа hahaha
Още веднъж - БЛАГОДАРЯ!

Общи условия

Активация на акаунт