Клуб на храбрата шивачка - тема 17

• 82 762
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
  • FRANCE
Здравейте, имам един оверлог Сингер  само на две години е, но нещо не се държи добре, от два дена ми прескача подове. Вярно трикото е малко по-лигаво, но аз искам всичко да шие Sad ще го нося да го почистят и видят, но ,мо минава идеята за нов. Може ли да ми предпоръчате нещо надежно. За съжаление в момента няма да мога да отделя 1000 евро и почече. Много ви благодаря за съветите и предложенията  bouquet

# 166
От година шия на Елна 664. Шие както "лигави", така и много дебели материи по 7-8 ката плат също съм минавала без проблем.
Горещо го препоръчвам! За малки ателиета и домашна употреба е супер. Цената му в Ивна в момента май намалена. Поне последния път като ходих да смажат моя беше намален.

# 167
  • FRANCE
Много благодаря за споделеното.

А да сте чували за Juki MO 654DE? Днес бях на едно като панаир, по по принци п за друго нещо, но там иамеше представители на фирми за шевни машини и една любезна консултантка ми препоръча тази.

# 168
Здравейте искам да попитам някой дали  е правил за себе си права пола . под коляното.
Много ми се иска да си направя една . да сподели опит и от каква материя и с каква кройка е работил. благодаря ви много

# 169
Много благодаря за споделеното.

А да сте чували за Juki MO 654DE? Днес бях на едно като панаир, по по принци п за друго нещо, но там иамеше представители на фирми за шевни машини и една любезна консултантка ми препоръча тази.
Те като марка май са за по-професионални машини. Нямам идея за тези неща. Аз и Елната си я купих по интуиция без грам да знам какво трябва да има един оверлог. Исках просто да шие и тънко и дебело и да е под 1000лв, за да мога все пак някога да 'си избия инвестицията".
Сравни няколко модела като функции и ще придобиеш представа. Моят оверлог единственото, което няма е двуконечно пико, но то е за много фини материи, а аз не работя с такива и триконечното ме устройва също.

# 170
  • София
Бертич, ти не си ли с Ерна Про 664 оверлог или бъркам?
Защото аз съм с такъв, има двуконечно пико и е супер.

# 171
Не е Про мойта е само 664 Peace Разликата беше само в двуконечното пико и това, че главата се "чупи" за по-лесно вдяване, но и двете функции не ми бяха необходими.
Вярвам, че е супер! Като виждам триконечното си представями двуконечното. Просто аз мразя да шия тънки и лигави материи и затова се надявам и никога да не ми потрябва  Laughing

# 172
Здравейте
Аз съм шила преди време , но на обикновенна крачна машина и в момента се оглеждам за нова. Затова се интересувам дали на всяка машина може да се слага двоина игла( да уточня, защото не зная дали се нарича така - една основа и две игли отпред) . По специално дали по този начин се правят тегелите на тениските( от лицевата страна имат два успоредни шева, а от обратната страна е нещо като оверлог ) и дали този шев може да се прилага чрез машина, която има оверлог-бодове или са само за скъпите машини със специални функции.
Блгодаря предварително.

# 173
  • София
Не може на всяка машина. Има и по-обикновени с двойни игли.

# 174
  • на острова на мечтите
Мили дами, влизам за първи път във вашето царство Simple Smile и ви поздравявам за креативността, за споделеното и за идеите. Имам нужда от съвет Embarassed Закупих си два плата от дантела. Единият е определено за блуза, май няма да стигне за друго, а и аз определено си падам по обличане в две части- панталон,или джинси,придружен с блуза. Нямам обаче никакви идеи Thinking Имам много списания "Бурда", но нешо не можах да намеря подходящи идеи. Ще ми се, да не е нещо много елегантно. Къде мога да погледна някакви интересни предложения! Благодаря ви предварително! А и пардон за малко директното нахлуване  bouquet Praynig

# 175
Страшно много идеи за много неща има в Pinterest

# 176
  • на острова на мечтите
Страшно много идеи за много неща има в Pinterest
newsm78 Kъде да го намеря! Не ми се смейте, звучи ми познато, но....

# 177
# 178
  • Бургас
Здравейте
Аз съм шила преди време , но на обикновенна крачна машина и в момента се оглеждам за нова. Затова се интересувам дали на всяка машина може да се слага двоина игла( да уточня, защото не зная дали се нарича така - една основа и две игли отпред) . По специално дали по този начин се правят тегелите на тениските( от лицевата страна имат два успоредни шева, а от обратната страна е нещо като оверлог ) и дали този шев може да се прилага чрез машина, която има оверлог-бодове или са само за скъпите машини със специални функции.
Блгодаря предварително.
това за което говориш се нарича покривна машина, защото отгоре двете игли, които шият влизат в плата и отдолу има така наречен плетач, който вкарва конец от направените примки на тези игли и те когато се върнат нагоре се получава връзката между горните и долните конци. при обикновената машина е отдолу совалка и отгоре с двойната игла се получава по-различно нещо. с две думи за тениските или трико са малко по-особени машините, защото и самия транспорт т.е. зъбчетата, които придвижват плата между крачето и плота на машина е по-различен, идеята е да са разделени зъбчетата на две плоскости, като тази, която е от към шивача се движи така че набутва по-напред плата, за да не се получи разстягане на трикото или така наречения диференциален транспорт. извинявам се, ако звучах малко по..., но исках да съм полезна.

# 179
  • на острова на мечтите
   bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт