Клуб на храбрата шивачка - тема 17

• 82 693
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
Да, аз ги видях тези нишки, шивачката, която ми беше правила старите пердета беше сложила. Обаче...Резултатът не беше красиви вълни, а просто силно набран в горната част плат, а надолу - почти прав.

# 571
  • София
Моят опит с пердетата е следният - ако купиш от широкия перделък - прави много хубав и равномерен набор. Виж в кинкалериите какво се предлага - има различни видове перделъци. Кукички не ти трябват да шиеш -  в самия перделък  има нещо като вградена корда - нея промуши на куките на корниза ( моя е същият). Аз правих под гъвкавост отвсякъде - от четирите страни, като отдолу пиши Брюкселска дантела и станаха много нежни.
За добър и богат набор аз слагам 2,5 или 3 пъти по дължината на прозореца/ корниза. Зависи и плата доколко ти го позволява.
И още един съвет - оказа се, че разстоянието от пода до тавана не е еднакво по цялата дължина и въпреки, че дължината на пердета ми е еднаква навсякъде - но единия прозорец все едно виси. От самолет не се забелязва, но аз си го знам, че е така  Sad
Дано съм ти била полезна. Успех!

# 572
  • София
Да, аз ги видях тези нишки, шивачката, която ми беше правила старите пердета беше сложила. Обаче...Резултатът не беше красиви вълни, а просто силно набран в горната част плат, а надолу - почти прав.
А плата какъв е?
При мен пада равномерно по цялата дължина и набора е еднакъв навсякъде - и отгоре, и отдолу.
За плътни и дебели платове може би решението е с ленти с или без велкро на корниза....

# 573
Ще има леки и плътни - леките са тюл, плътните са...не знам какво точно, тиичните тежки завеси.
Ха, ами перделък купи от Икеа. Моите халки нямат кукички, явно ще трябва да им купя и това.  Благодаря  Heart Eyes А колко см да подгъна отгоре и отдолу? Има ли значение?

# 574
Подгъвът отгоре ще е малко по-широк от перделъка.
Подгъвът отдолу на моите е 8 см. Но беше много трудно да се направи, аз не съм спец  ooooh!
Има много различни широки перделъци с интересно набиране - но - в добрите магазини за шивашки неща, предполагам в Икея ги няма  Laughing виж тук картинки - http://tapiciram.com/g.php?id=3
Може да влезеш в някой магазин където продават и шият завеси за да разгледаш, вдъхновяващо е  Laughing - например магазини Хармония, Домко ...

# 575
Момичета,искам да си поръчам интерсни платове от Аглия примерно.Някой ако има опит ,нека сподели изгодни сайтове.Как са доставките и.т.н.В България от къде мога да си купя шарени памучни платове,с интересни десени? Rolling Eyes

# 576
Ще шия възглавница за кърмене.Колко пълнеж ще ми трябва newsm78 ориентировъчно

# 577
  • София
Момичета,искам да си поръчам интерсни платове от Аглия примерно.Някой ако има опит ,нека сподели изгодни сайтове.Как са доставките и.т.н.В България от къде мога да си купя шарени памучни платове,с интересни десени? Rolling Eyes

ето 2 списъка с изпробвани (не от мен) онлайн магазини за платове в Англия.
едно и две
Аз все още не мога да се престраша на цените Rolling Eyes НО любимите ми магазини са Ditto и Croft Mill с денима и shirting-a им.

# 578
  • София
Извинявам се за втория последователен пост.
Попадна ми това и мисля, че може да ви е интересно: How to Build a Wardrobe of Indie Patterns for $34 (including athletic wear)
50% от споменатите кройки съм ги изпробвала  Peace

# 579
Момичета,някой да знае от къде мога да изкарам безплатни кройки за дебеланки?Благодаря

# 580
  • София
Момичета,някой да знае от къде мога да изкарам безплатни кройки за дебеланки?Благодаря
Какво точно ти трябва?
Точно поста преди твоя, съм пуснала линк към блогпост, където една мацка е събрала най-читавите безплатни кройки в нета, доста от тях имат големи размери.

# 581
Какво точно ти трябва?
Точно поста преди твоя, съм пуснала линк към блогпост, където една мацка е събрала най-читавите безплатни кройки в нета, доста от тях имат големи размери.
Всичко ми трябва щото от тези болести качих 20 кг и всичко страндартно не ми става,Благодаря,ще разгледам,

# 582
Даааааа!Цените наистина са им високи,не десените са страхотни!Благодаря за сайтовете! Hug

# 583
Здравейте, талантливи мами, има ли име според вас ластичният плат с който завършват крачолите и ръкавите на детските (примерно) пижами? Ето на тази снимка се вижда - за ластичните маншетчета става дума. Какво е това? Не е "щрик", защото щрикът е много дебел и груб ластик за маншети на якета, примерно... Та, какво е това като плат / материал и откъде се купува? Питах в кинкалерии, посочвах кое е - не знаят какво е това. Някакво ластично трико, очевидно.

И втори въпрос - стара машина Лучник, уж в добра кондиция, шие само с една-единствена игла, която си беше в нея - 100. Купих три по-тънки игли - на вид изглеждат същите като оригиналната, обаче... с никоя от тях не шие нормално! Не се захващат добре (почти никак) двата конеца и шевът се набира и директно си се разплита сам. Каква е тая работа, не знам. По принцип възможно е да е малко замърсена и разцентрована машината, защото и с оригиналната игла имаше леко неравномерно шиене, което с леко почистване се пооправя.

Мерси предварително за всякакви идеи.

# 584
  • София
Ами точно щрик  си е Simple Smile Просто има различни като състав, плътност, еластичност.
Другия вариант ( няколко поста по- нагоре съм го писала) е да ползваш друго, различно трико, най-добре плътен рипс.
Аз използвам по-плътно трико или рипс, зависи от ефекта, който търсиш.

Общи условия

Активация на акаунт