Искам да кажа ... (22)_02.02-08.02

• 72 243
  • 2 525
  •   1
Отговори
# 840
Все в един момент трябва да се изравнят, стига да успеят да влязат и да ги засекат.
Сестра ми си купиха такова жилище, било необитаемо. Собственичката в Испания не идвала, пък после им казаха, че идвала само лятото за месец. Е, когато отидоха да си прехвърлят партидите и стандартните неща и се оказа, че жената има да плаща над 350 лева за вода и то за години назад. Спомням си, че сестра ми  много я беше хванало яд тогава и беше решила да си търси правата. Водеше някакви спорове с местното ВиК и в крайна сметка старата собственичка им се издължи, а нашите хора започнаха на чисто Simple Smile

# 841
Одри, ти да нямаш басейн в хола  Shocked какви 150 кубика?

# 842
Одри, ти да нямаш басейн в хола  Shocked какви 150 кубика?
Естествено, с олимпийски размери. Три по-малки в другите стаи и осем бани, всяка с джакузи  Sunglasses Mr. Green Нали ти казвам - били объркали една цифра при отчитането.

# 843
Категорично отказвах да пея в час по музика, пея фалшиво и ме беше срам, пък и го смятах за нечестно. Отделно, че бях голям инат и като млъкнех, нямаше начин да ме накарат да си отворя устата. Двойка са ми писали така по руски, че и забележка в бележника, "Заинати се в час по руски език и не пожела да си прочете домашното"  Laughing
По физическо обаче много ме мъчиха. Майка ми е учителка по физическо в училището, в което учих до 7 клас и бивша спортна гимнастичка, от мен се очакваха подобни геройства на гредата, на успоредката и пр. Редовно завършвах с 6-ци по всичко, само по физическо 5. Така и не станах пълна отличничка.  Laughing
За училищата и езиците при мен проблемите се решиха от само себе си. Синът ми е в частно училище, не задруго, ами защото се покрива от работата на баща му. Триезичен е, от миналата година учи и английски в училище, смятам решили сме проблема с езиците. 
Кой се оплакваше от пъпки на 35? И аз така. Преди 2-3 г. нещо се случи и изведнъж почнаха да излизат гадините. Не по много, по няколко на месец, обаче докато минат, той месеца минал и дошло време за новата реколта Имах чувството, че беше от хормони при мен, щото и цикъла ми се промени леко по същото време. Хранителни навици и пр. не съм променяла. Какви ли не мазила и чудеса пробвах, нищо не помогна, само дето стана като козметичен магазин у нас. В момента съм разчистила и ползвам възможно най-неутрална козметика, отделно правя разни домашни маски, според наличностите. Да чукам на дърво, от известно време се поизчистих, останах си само с пигментните петна  ooooh! Купила съм някакво етерично масло, което се предполага, че трябва да помага за петната, няколко пъти го сложих на цялото лице, да ви кажа много свежо изглежда, особено около очите. Мисля да си го ползвам всеки ден.

# 844
Когато нямаш водомер, плащаш на база, която е 5 кубика на апартамент всеки месец.
Ако имаш водомер, но не дадеш показания, ти пишат в отчета отново една база.
Това Софийска вода.

# 845
Аз съм ви цитирала ,ама да ви кажа ,че никой няма да сметне в нашият вход за нужно да направи това и просто аз и няколко останали балами ще си плащаме по кубик обща вода и толкоз.
 Значи аз сама нищо не мога да направя и при положение ,че останалите във входа 60% са от старите собственици / ние сме от 2005 собственици ,а реално живеем тук от 2008 / - единият дядо има някакъв общ кран в апартамента си и вечно имат дрязги пък с друга баба.
 Да поясня поне 60% от собствениците на апартаменти тук са били собственици на къщи ,които са съборили и са им дали апартаменти и живеят тук от доста години - та са си стари лисици .
 Например няколко години не ползвахме маза и един ден реших аз да ида да питам домоуправителя  коя ни е мазата -да я почистим и так далее . Ами не знаел .
После питах една баба / те са от началото тук / и тя не знае . Та никой не знае и само една жена -новодомка дет се вика ме заведе и ми я показа.
 И на мазата има катинар - пак питах този и онзи кой може да се  е настанил да си прибере нещата -пак в неведение . И като мъжът ми взе да реже катинара - хоп се яви дядото и му нарежда -тези неща казва дето са вътре са на еди кой си може би / уж предишен квартират / и да сме оставели нещата в общата маза. Ама ММ мълчешком и ги изхвърлихме половината - то някакви боклуци.
   Като един ден донесе един шкаф за мазата да видите как бързо се появи и домоуправителя и кой ли не -а моля ви се никой не знаеше къде е мазата . Grinning
  Та ако сега се заема и с въпроса за общата вода ще ме заобичат страшно ,а и ММ не иска да се меся -предпочита да си плаща и мълчи .
 Аз обаче не съм от тези кротките -сега зарад него си трая . / При нас водата е може би най -скъпа -около 3лв / . 10 кубика са си 30 лв .
  Имаме водомер и общ такъв и си плащаме и обща вода това е .

# 846
Наши близки имаха квартирантка младо момиче. Понеже инкасаторката не може да я засече да и отвори и писала няколко месеца/около 10/ по 3 кубика. Плаща си и всички доволни, до момента в който се оказва, че има 103 кубика вода за плащане. Разправии до бога, през това време и хората от блока са ги платили като разпределение и после втори път собствениците и квартирантката, че не засекли водомера като влиза наемателката.

# 847
103 кубика това за колко време е ? Но никой не е върнал неправомерно платеното от съседите .ВИК си събира двойно парите или ?
 Аз вече спирам да мисля за таз вода и си пускам поредният скандинавски филм http://www.imdb.com/title/tt1359421/  http://zelka.org/details.php?id=248321

# 848
Добре де, ама това само момиче, как е изхарчило толкова много вода. Вероятно казанчето е било развалено, реално тази вода е изтекла наистина. В такъв случай собствениците да са си го сменили, или и те са гледали да минат метъра.

# 849
Пише за колко време е, за 10 месеца.  Т.е. по 13 на месец реална консумацията. Което за нашето семейство е нормално,  но за само момиче е много.

# 850
Не са засекли водомера когато се е нанасяла и не се знае в кой момент е станало. По това време  водата спираше често и може да е имало оставен кран макар и полуотворен. Когато се пълнят тръбите въздуха,който излиза върти като луд. Не можаха да се оправят с водното и на практика се получи двойно плащане.

# 851
Гледам във фейса някаква инициатива за доброволчество, озаглавена така "Приятни занимания, с които можеш да помогнеш на някого" и какво мислите е едно от тези приятни неща? Да станете донор на яйцеклетки! Връщам се да видя да не би грешно да съм прочела, но не съм, приятни занимания пише. И много се ядосах, за такива идиоти ли смятат читателите, пишат заглавия, които да те накарат да прочетеш и съдържанието, макар между двете да няма връзка. Само че аз съм отвратена от този начин на поднасяне на информацията и никога няма да ме спечелят за каквато и да е кауза с подобни похвати.

# 852
Заради подобна стратегия спрях преди време да посещавам един сайт, който бълваше гръмки заглавия. Кликаш и четеш 3 пъти повторено заглавието и нищо, нищо съществено. Ми махнах ги от харесаните. Ще си набавям информацията по друг начин, от други места, след като те не се стараят да задържат посетители, аз ли да ги мисля.

# 853
  • Ланкър, планините Овнерог
Уф, тази вечер най-накрая ми отговориха от школата, където Констанца ходи на курсове. Очевидно приключи с БЕЛ (не иска да сменя тепърва преподавател и я разбирам, ще го караме на стискане на палци за матурите, пък и там не е зле), но поне ще прехвърлят парите за 4 модул по математика, та приключихме с плащаниците на тези курсове. Остава само в рисуването да наливаме още.

# 854
Поредните пишман "журналисти", в чиито мозъчен център денонощно свети червена лампичка и текст "Хюстън, имаме проблем".
Да не говорим колко фалшиви новинарски сайта пускат гръмки заглавия, от сорта на "ТРАГЕДИЯ! Не-знам-си кой умря!", "НЯМА ДА ПОВЯРВАТЕ КАКВО СЕ СЛУЧИ!", с едничката цел да образуват трафик.
Естествено, след като последваш линка, не можеш да прочетеш новината, ако предварително не споделиш/харесаш във Фейсбук, така че да може и други идиоти да се вържат и да направят същото нещо.

Общи условия

Активация на акаунт