Искам да кажа ... (22)_02.02-08.02

• 72 276
  • 2 525
  •   1
Отговори
# 825
  • Ямбол
Искам да ви питам нещо, може и да знаете.
Днес научих, че в нашия вход инкасаторката за вода, понеже в три от апартаментите все не можела да уцели собствениците, не им пише кубици. Но в тези апартаменти понякога идват хора и съответно ползват вода. Разликите с общия водомер ги пишела на останалите, които е успяла да намери.
Върти ми се в главата нещо, че май Президентът беше наложил вето за такива надписваници в сметките, които идват от разлики с общия водомер. Ние чешма извън апартаментите си нямаме, че да ни пишат обща вода. просто В и К Ямбол си решава проблемите на гърба на редовните. Имам ли основание да ходя да се разправям или всичко е както си трябва?
Намерих им общите условия на сайта и там гадовете са си го писали даже, че разликите се разпределят пропорционално според потреблението. Много ясно, че онези като ги няма имат нула потребление и съответно нула от общия водомер.

Последни път разликата е била 17 кубика, а сме 6 етажа по два апартамента = 12. От тях трима идват тук там, но имат нула потребление, но все пак имат, ама не им го пишат.
Някой ако знае нещо като вътрешна информация и как стоят нещата с тези общи водомери, моля да сподели.

# 826
Ами с общите кубици - има хора във входа си превъртат водомерите и тези с по -голяма консумация плащат  обща вода.
 Не мога да си обясня обща вода близо 1 кубик зимата.  Да поясня - във входа нямаме чистачка -нито някаква обща чешма /или долу в мазата може да има нещо подобно /.
 Та веднъж нещо си споделях с една баба съседка и тя нещо ми се сопна и ми стана много странно . Нейният мъж владее повечето общи мази и има достъп до общият водомер - като идва инкасатор той го води в мазата .
 Даже мислех да питам инкасаторката на какъв принцип се разпределя тази обща вода и откъде идва разликата.
 Във входа сме 21 апартамента -но има и необитаеми - не съм наясно колко .
 Но и аз смятам в скоро време да се занимая обстойно с въпроса -проблема е ,че вече втора година плащаме онлайн сметките и няма как да видя сега колко вода плащаме .

# 827
Преди време в блока на родителите ми нямаше индивидуални водомери. Говоря за блок от 80-те. Постепенно хората започнаха да си слагат водомери и само съседите на първите етажи не си бяха сложили. Те не си и сложиха, т.к. тъкмо си бяха направили ремонт на баните с нови плочки и т.н. - с две думи не им се разбираше и наново цялата хамалогия и цифра разход. Имаше и общо мазе в блока, което беше предназначено за извънредни случай. В това общо мазе имаше и чешма, реално никой не я ползваше. Но когато спре водата, всички слизаха долу, т.к. е най-ниската точка и в него водата спираше последно. Та в блока се оказваше че има голямо потребление и загуба и някакви кубици се разпределяха между всички апартаменти, т.к беше доста за 4-членно семейство. Е, тези съседи не издържаха дълго на тия разправии и си сложиха и те водомери. Отново оставаше вода за разпределяне между всички. Не беше значително количество, но се трупаше и реално трябваше да се разпредели между всички. Сложно го обясних, ама дано ме разбереш Лили  Simple Smile

# 828
Но ние всички имаме отделни водомери и в мазата общ -и аз се чудя за какво е този общият .

# 829
  • Ямбол
Да но откъде накъде аз, която не съм я употребила тази вода, която се явява разлика, ще я плащам?
Не стига че за моя сметка трябваше да си подменя водомера с нов по техни изисквания и той е абсолютно изправен, а и ще плащам нещо, което не е моя грижа, че било разход на дружеството. Ами да си търсят разликите, защо ги взимат от мен? Това ми е въпроса. Повтарям, че ние обща чешма нямаме. Всеки си има водомер, даже сме с по два нашите апартаменти.

# 830
Но ние всички имаме отделни водомери и в мазата общ -и аз се чудя за какво е този общият .

При сравняването на отделните водомери и общите разликата се разпределя между живущите или по-точно тези, които са дали да ги отчетат. Принципно казват, че на общия се трупа от течове и подобни, но ако е като в на Лиляна случая - плащаш и за чуждата вода.

# 831
  • Ямбол
Аз следващия път ще говоря с инкасаторката, че за да ѝ е по-лесно си лепя числата на вратата. Този път ще я питам, ако пак не е писала служебни, то повече няма да я допускам до жилището си и ще трябва да ми пише и на мен нула.

# 832
Да но откъде накъде аз, която не съм я употребила тази вода, която се явява разлика, ще я плащам?
Не стига че за моя сметка трябваше да си подменя водомера с нов по техни изисквания и той е абсолютно изправен, а и ще плащам нещо, което не е моя грижа, че било разход на дружеството. Ами да си търсят разликите, защо ги взимат от мен? Това ми е въпроса. Повтарям, че ние обща чешма нямаме. Всеки си има водомер, даже сме с по два нашите апартаменти.

Лиле, прочети тук. Има обяснени нещата, за които питаш.

# 833
Аз следващия път ще говоря с инкасаторката, че за да ѝ е по-лесно си лепя числата на вратата. Този път ще я питам, ако пак не е писала служебни, то повече няма да я допускам до жилището си и ще трябва да ми пише и на мен нула.
Тук обаче идва друг момент. Те знаят, че вие сте постоянно живеещи там и е по вероятно не да ви пишат 0, а да ви напишат числа близки до тези миналия месец. И после като вдигнеш скандал ще ти кажат, че ако ти се струва надписано ще ти го изравнят със следващите сметки. Случвало ми се е .. Познай дали ми изравниха със следващите сметки  Mr. Green

# 834
  • Ланкър, планините Овнерог
Да, както и отчитащите топломерите разпределят на тези, които са си били у дома, разхода на тези, които не са. Няма логика - по-добре да разпределят м/у тези, които ги е нямало. Така винаги има неотчетени 1-2-3 апартамента и все на нашата глава. Вече 7г не пускаме парно и винаги трябва да им доплащаме, като м/увременно сметките ни са средно от по 100лв/мес.  ooooh!

По музика в 8клас учителката остави 6 човека на поправителен  Crossing Arms А по мое време след 8кл се кандидатстваше.
Ха, добра вечер.

# 835
Цитат
Какви са причините за висок разход "общи нужди" и какви действия да се предприемат за изясняването му?

Значителната разлика между отчетите на общия водомер и сумата от отчетите по индивидуалните водомери (разход"общи нужди") в определен период, се дължи предимно на неосигурен достъп до измервателните уреди в отделните апартаменти. С оглед гарантиране на правилното формиране на месечните задължения, живущите следва да осигуряват достъп на длъжностните лица, упълномощени от В и К оператора, в периодите за отчитане на консумираната вода.

При продължаващ проблем с висок разход „общо потребление" потребителите са в правото си да подадат молба до В и К оператора чрез упълномощен представител на етажната собственост за определяне на комисия, с цел изясняване на причините за завишеното общо потребление вода и предложения за неговото отстраняване.

# 836
  • Ямбол
Благодаря, Одри, тези обяснения ги има и на сайта на нашето ВиК, явно навсякъде са ги писали.
На мен ми е ясна схемата на разпределяне. Но при положение, че няма обща чешма и очевидно има 3 апартамента, които ползват вода, но не ги засичат, тяхната вода отива като разлика с общия, а тази разлика се рапределя на останалите 9. Ако някой ден им засекат числата, те ще трябва да си платят изразходеното, а на мен ще ми върнат ли надвнесеното? Не съм сигурна, а трябва.

# 837
По музика в 8клас учителката остави 6 човека на поправителен  Crossing Arms А по мое време след 8кл се кандидатстваше.
Колкото по-незначителен ти е преметът, толкова по-голяма важност си даваш
...................
Течовете ние ги плащаме на ВиК, както и кражбите на ток Twisted Evil

# 838
  • Ланкър, планините Овнерог
Поне Софийска вода един път ми направи впечатление, че правят някакво изравняване. Понеже не минават всеки месец да засичат, имаме и сметки на база. Така веднъж след няколко "бази" сметката ни беше към 5лв, като всеки месец е по около 28-30лв. При тях имам опцията и да си подавам отчетите и през сайта, но все забравям.

# 839
Благодаря, Одри, тези обяснения ги има и на сайта на нашето ВиК, явно навсякъде са ги писали.
На мен ми е ясна схемата на разпределяне. Но при положение, че няма обща чешма и очевидно има 3 апартамента, които ползват вода, но не ги засичат, тяхната вода отива като разлика с общия, а тази разлика се рапределя на останалите 9. Ако някой ден им засекат числата, те ще трябва да си платят изразходеното, а на мен ще ми върнат ли надвнесеното? Не съм сигурна, а трябва.
Така казват. Обаче реално не го правят. Абе трябва да си търсиш правата, ето yulmana e цитирала точната част. Ако си излъчите представител може да се свика комисия, да проверят и да ви изравнят сметките. Реално без ти да ги ръчкаш от В и К нищо няма да направят.
Ето например аз живея сама. Като ми отчитали водата "объркали" едно число  Mr. Green И то какво объркване - 150 кубика. Уж изравняваха, уж не плащах, уж по-малко.. Ама да ти кажа мисля че пак съм набутана с някой и друг лев.

Общи условия

Активация на акаунт