Искам да кажа ... (22)_02.02-08.02

• 72 296
  • 2 525
  •   1
Отговори
# 795
  • Sofia
Да кажа и аз за училищата, от първи клас синът ми е в кварталното (единствено държавно) училище. Доволни сме и тримата-малко училище с по един клас от випуск, децата се познават,пазят се,охраната ни познава,учителките са си читави.  Избрахме го точно,защото е на 3 минути с кола от дома ни,а ние сме поспаливи и най-много ученикът.
Евентуално след четвърти клас ще кандидатства в ЧМГ "Питагор". Отсега обяснявам, че ще трябва да тръгваме поне 40 минути по-рано, което мен изключително много ме съмнява, че ще ни се получава  ooooh!

Ясно ми е,че все някога трябва да си излезем от квартала,амаааааа...предпочитам да отложим до последно. Познавам си детето. Събуждам го сега в 7.45, за да е в училище в 8.00  Rolling Eyes. При нас общественият транспорт не е опция (има само един автобус),та ще ги мислим нещата.

Аз като бях в гимназията, имахме две съученички от съседни градове. Много добре си живееха заедно на квартира, ама времената бяха други,хората бяхме други  Thinking.

Янечек,ще взема да огранича сладостите и особено шоколада, току-виж,че и газелата поспадне и пъпките изтребя  Crossing Arms.Много се черпим,ей,и резултатът е налице  ooooh!. Покрай мен доста девойки на сходна с моята възраст (35) напъпиха, та е явно нещо хормонално ли що ли? Уж с нищо не прекалявам,ама...и малко неща отказвам  Mr. Green.

# 796
Жаки, ако въобще иска да учи немски, не се колебай, сега е моментът. И без това след английски немски се учи трудно, поради по-сложната граматика и наличието на три рода, а в английския ни един. Освен това английски децата учат от "въздуха" едва ли не - интернет, музика, филми - всичко им помага, а немски трябва специално за го учиш, за да научиш нещо.
(Съветът ми е професионален.)

Моят не е професионален, но е в резултат от много опит в чуждоезикови среди. Английски ще научи. Ако знае И немски, има по-добри шансове за реализация после.

# 797
  • София
Гена, синът ти в кой клас е сега? Доколкото си спомням, от 3-ти нататък започвахме училище от 7:30, така че все ще се наложи да ставате по-рано.

Синът ми беше в начално училище до блока (в Люлин), точно защото и аз разсъждавах така - до 4 клас няма такова значение. Да, ама не. Такава дупка зейна в 5 клас като отиде в читавото училище и такава разлика имаше с децата, които са учили в добри училища, че цял първи срок наваксваше, добре че си бях у дома по майчинство с дребното, та помагах.

Вече изобщо изобщо не мисля така, мисля, че началното училище е безкрайно важно, затова и сега изпитвам такива трудности да взема решение за щерката. Въпреки че твърдят, че кварталното и (39-то в Младост, преместихме се преди години) е съвсем ОК за начален курс. Та не знам ...

# 798
Защо не испански, той е един от най-разпространените езици в света.

Освен в Латинска Америка и Испания не знам някъде да е разпостранен.

# 799
  • София
Вече изобщо изобщо не мисля така, мисля, че началното училище е безкрайно важно, затова и сега изпитвам такива трудности да взема решение за щерката. Въпреки че твърдят, че кварталното и (39-то в Младост, преместихме се преди години) е съвсем ОК за начален курс. Та не знам ...
На наши близки синът е там второкласник. Имат разни дребни забележки, но като цяло са доста доволни. Ако правилно си спомням целогодишно са първа смяна, което според мен е много хубаво. Следобед те ползват занималня в Младост 1 - Щастливи деца или нещо подобно беше, която пък си събирала децата с бусче от младостките училища

# 800
  • Sofia
Гена, синът ти в кой клас е сега?
В трети клас е. Заниманията им до седми клас, вкл., започват от 8 ч. и  са само първа смяна  Peace. Приемът в ЧМГ е след четвърти клас и след седми.Отсега ходи на подготвителни модули там, веднъж седмично. Мераклия е голям, лесно му се получават задачите,има математически ген, ама си трябва труд,дисциплина и постоянство...та на това ще наблягаме,освен на задачите. Повечето му съученици ще си изкласят и  седми клас в настоящото у-ще.

# 801
  • София
Onna - страхотна информация, благодаря много! Още повече, че по мои сметки точно тези, които в момента водят 2-класници, ще са класните, които ще поемат набора на дъщеря ми  Peace

# 802
Защо не испански, той е един от най-разпространените езици в света.

Освен в Латинска Америка и Испания не знам някъде да е разпостранен.

В световен мащаб това не е никак малко.

# 803
  • Пловдив
Това с училищата е сериозно. На мен ми пуши главата при всеки избор на първокласник. Сега съм успокоена, защото решихме и за втория и подадохме молба да е в училището на брат му. Но докато реша за всеки ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!

Да си похваля трите работни джуджета. В момента вадят миялна, вадят сушилня и местят от пералня в сушилня. Кой каквото му се падна.

# 804
В Германия възможностите за обучение са големи. Да не говорим, че като издръжка струва колкото да го изпратиш в университет в БГ (София и Варна визирам).
В момента е отворена програмата и за реализация след завършено средно образование, напълно безплатно, че и пари им дават за издръжка. Може да се види на сайта на Агенция по заетостта.
Ето го директно, да не търси който се заинтересува.

http://eures.bg/mobility.schemes.asp?id=51&sid=2

# 805
  • Пазете Гор
Време е да се заема с малко кастраческа работа по овошките, та си купих ножица. Обикновена, от скъпите китайски. Откакто железарят ми взе, че заряза този си бизнес, даде ателието си под наем и сега там продават лакове за коса и кремове за пети, аз имам огромни затруднения за привидно елементарни дейности - да се изклепа, огъне и закали тесла, да се притегнат арматурни клещи. Ако знаех тогава, че ще става рентиер, щях да си поръчам един сандък ножици, чертилки и клещи, ама на. Всяка година се заричам, че за следващия сезон ще си купя истинска, "професионална" ножица, и все не си купувам. Около 70-80 лева е прилична такава, и все някак не влиза в приоритетите.

Имам няколко стари сорта сливи, отлични, макар и леко прорасли дървета, и така и написах, предстои ми да ги проредя. Оня ден разправях на едни познати, че се интересувам от подмладяване на сливи, че като ме взеха за мезе...

# 806

Songes, зависи дали това преминаване е свързано с нещо, което изцяло противоречи на ценностната ми система или просто ме предизвиква да отида някъде, където не бих тръгнала по собствена инициатива от страх, от несигурност.

По-скоро първото. На теория не е нещо неморално и много хора го харесват, но за мен е неетично да се експлоатира самата тема, защото манипулира най-съкровените страхове на хората.  Самата работа не би ми донесла развитие, очевидно и удовлетворение - само допълнителен доход, но и без това си имам достатъчно ангажименти. Отказвам такива само при прекомерна натовареност, но ето че дойде моментът да откажа и заради естеството на работата.
Благодаря ти за мнението, а също и на Sesylle и Бърди.  Hug

Последна редакция: ср, 04 фев 2015, 19:38 от Songes

# 807
На моя син му оставили двойка по музика за първият срок  Tired Да мине тоя 5-ти клас, че такова чудо не бях виждала  ooooh!

# 808
На моя син му оставили двойка по музика за първият срок  Tired Да мине тоя 5-ти клас, че такова чудо не бях виждала  ooooh!

И защо?  Confused какво не е изпял? Много тъпо ми се струва това с двойките по музика и рисуване. Това не се учи или го можеш или не го можеш!

# 809
За мен е белег на тотална липса на професионализъм, да оставиш дете в 5ти клас с 2ка по музика.
Първо показва що за учител си, после каква ценностна система имаш.
Има си минимуми, които трябва да се покрият. Ако детето не може да пее, притеснява се и т.н. (поради първата причина) то ще намериш друг начин да го изпиташ какво знае. Една песен може да се каже и като стихотворение ако в това е въпроса.
С рисуването е същата работа. Ако не може да нарисува прилично натюрморт, ще го изпиташ върху творчеството на някой художник.

Общи условия

Активация на акаунт