Искам да кажа ... (22)_02.02-08.02

• 71 801
  • 2 525
  •   1
Отговори
# 1 515
Мисля, че рецептата в болниците представлява обединение от недоядените през седмицата манджи.
Джули, бързо възстановяване ти желая.
Нино, хайде отваряй сладкарничката, че вече ме мързи да правя торти, а няма свестно място, откъдето да си поръчам. Има едни, дето разправят, че готвят с истински продукти, ама ние сладкиши от фурми и пълнозърнесто брашно, не ядем. Като ще е гарга, да е рошава. Какво е това е нещо здравословен сладкиш? Това са взаимно изключващи се понятия.

# 1 516
  • София
Ба, хомеопат. Пръскаш спрея под езика и уж си шен. Но сега съм куца и не мога да обикалям но ми ги изредиха, много видове са: за нерви, страх, стрес, конфликти, тревожност, дори за наднормени килограми, абе сума ти ми изреди, ама аз слушах тези за нервенната система, както я наричаше дядо ми, Бог да го прости. Около 25 лв е спрея.
Стига изрежда, че трябва да си ги купя всичките.  Mr. Green Нали уж някакви капки, а то спрей се оказа.

# 1 517
Светалчо, да, точно такава сладкарничка. С домашни сладкиши, само с масло, както ги обича Янечек.  Но сега нямам възможност, но знам, че след няколко години ще успея. Да, напитките ти се вписват идеално в концепцията  Heart Eyes Имаме сделка.

Честит имен ден  Simple Smile

# 1 518
И спрей и капки имало. Нинче, и аз се нареждам на опашката, накрая няма да мога да влизам през вратата, усещам, в търсене на съвършения овал Simple Smile

# 1 519
Хей, споделям тази песен с вас, защото много ме развесели. Не бях гледала клипа: https://www.youtube.com/watch?v=7PCkvCPvDXk&list=PLFgquLnL59 … 0qWrqhXxn2H6k4FEf

# 1 520
Флорче, аз имам късмет, че ММ също е голям фен. Ходихме даже в Букурещ да ги гледаме последния път. А как ми се иска пак...

Сещам се след първия концерт 2006г., гледаме видео запис от Милано и ММ казва на детето "Виждаш ли го тоя /Дейв/? Ей зарад тоя майка ти веднага ще ме зареже. " А аз добавям "Зарад тоя и баща ти ще ме зареже мен".   Crazy Толкова много го обожаваме.

Дано ги видим още някой и друг път наживо!  Praynig Praynig

Аз едно 5-6 пъти съм ги гледала на живо, всеки път е тръпка. Сега ми се ходи на Maroon 5, имат концерт юни месец в Барса и Мадрид, малкия си прави устата да идва с мен, та се чудя. Не знам дали не е малък за подобни мероприятия.

Дояде ми се коприва, а тук няма (Яна, нали?).

Джули, бързо възстановяване.

Аз искам кафене, чак интериорния дизайн съм му измислила. 

# 1 521
  • София
Нинке, отваряй сладкарницата, че там ще ни е сборният пункт.  Joy

# 1 522
Единият от преводите на името ми е блестяща ,явно вече имам и четвърти имен ден - твърде странно за име като моето .
Ами има една вегетарианска мусака и точно рецепта от ТОХ- а ми прати моя приятелка преди време / там е завършила / - ориз ,картофи ,моркови и всякъв зарзават със заливка ,а и имам такава в стара готварска книга.
 Инак мусака и със сух хляб има и какви ли не .
Много обичам тази песен ,най -вече заради Белослава / толкова класа има в тази жена /

Ретро обстановката  и песента са някак следобедно петъчно идеални .

# 1 523
Дъщеря ми няколко пъти е казвала, че в градината са обядвали леща със зеле - това в една чиния. За боб със зеле знам, но за леща?

Джули, бързо оздравяване! Аз веднъж съм приемала Бахова есенция, приготвена от хомеопат. Не съм сигурна дали имаше лечебна сила или беше плацебо ефект + позитивно мислене.  Simple Smile

В сладкарницата на Нино дали ще има солени и пикантни вкусотии? Не съм по сладкото.

# 1 524

Много обичам тази песен ,най -вече заради Белослава / толкова класа има в тази жена /

Ретро обстановката  и песента са някак следобедно петъчно идеални .
И аз харесвам много тази песен.
Джули, сега видях... Бързо възстановяване. Баба като млада е правила такива операции и от нея знам, че са много болезнени.

# 1 525
Дъщеря ми няколко пъти е казвала, че в градината са обядвали леща със зеле - това в една чиния. За боб със зеле знам, но за леща?

Как да не знаеш, това е ястието "Ядрена леща". Като се наобадват добре с такова и легнат да спят, се започва зверски пърдеж и затова учителките отварят прозорците докато децата спят, защото въздухът не се трае, а не за да ги разболяват нарочно, както твърдят някои майки.

# 1 526
Джулка, оправяй се бързо!
Момичета, аз ви пожелавам весел уикенд. Аз ще гостувам на сестрите ми и ще си почивам, надявам се!

# 1 527
  • Луната ни пази
Трибют на Куин и Бон Джови не мога да си причиня. Толкова много обичам тези групи, че освен в оригинал, по друг начин не мога да ги слушам. Естествен, Джонито го слушах на живо, за Фреди бях много малка.
Джонито е моят мъж, на концерта ми идваше да го сваля от сцената.
Искам да ви познава всичките...Нино, Тонка, Божана, Жаки, харесвам мадами като Янечек, Янтра, Лили (право куме в очи), Она, Двете птичета, Яна ( Heart Eyes), Белинда....ама сте ми далечее. Утро ми е близко, ще се постарая да се запознаем с нея на лято, с Божана на пролет с бебоците Simple Smile , с другите, когато стане. С Цвети се разминахме, но... ще стане. Не мога да ви изброя всички, но до една сте ми приятни.  Heart Eyes Heart Eyes  Heart Eyes
Джулка, бързо възстановяване!

# 1 528
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Светалчо би ли споделила рецепта за джинджифиловата напитка . и това с божура ми звучи доста интересно?
Сироп от бъз и тук правим , но комбинацията с маточина и божур ми е странна / маточина много не я садят по този край / при майка ми виж има в изобилие ./

Юлмана, не е комбинация - отделно маточина, отделно божур, различни напитки са и се приготвят точно като бъза, студена настойка. За божура се използва цвят от ароматен божур - розов или бял, кичест. (Ранният божур, аленият, не става.) На литър чиста студена вода - 4-5 цвята божур, само венчелистчетата. Киснат 24 часа и нататък като бъза - прецежда се и  на 1л вода - 1 кг захар и 1 пакетче лимонтузу и бъркаш до пълно разтопяване на захарта, може и цял ден да бъркаш Joy Joy После наливаш в красиви шишета и прибираш в килера. Маточината по същия начин -накисваш зелени пресни клонки. Колкото повече - толкова по-силен е ароматът. Лятото, в жегите, като напълня една кана от сиропа, разреден с вода на вкус и наблъскам вътре лимони, лимети, лайм, каквото има + едри кубчета лед - фантазия! Моите се избиват, не мога да смогна. Божурът само с лед и вода, лимонът променя аромата, а при маточината се допълва.

Джинджифиловата напитка е финландска хубосия, една приятелка тук от форума я беше споделила, аз я пробвах и оттогава редовно я правя.
500 мл ябълков сок+ 500 мл сок от касис или черна боровинка + 100 мл вода + 5 гвоздейчета карамфил + парченце, колкото орех, суров джинджифил, нарязан на филийки + малка пуричка канела + шепа стафиди се сваряват за пет минути. Това е. После се прецежда и може да се пие и топло и студено. За възрастните може да се пие и с алкохол - на дъното на чашата се слагат малко филирани бадеми, малко стафиди и водка, уиски, коняк- каквото човек обича и се долива с горещата напитка.

# 1 529
Нино,страхотна идея имаш  Hug Аз много искам да си отворя кафене ама такова за четене. Хората четат книги или вестник и пият кафе  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт