МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 101 032
  • 729
  •   1
Отговори
# 105
Говорите за доста скъпи за мен коли. Ние също сме пред смшна на кола. Сега сме със Сеат Толедо. Вършеше ни работа до сега, както за возене на семейството, така и като работна кола, за тежки товари. Но ето, че вече сме повече, а в същото време се очертава да ни трябва и по-товарна(така да се каже) работна кола и си търсим нещо, което да съвместява и двете неща. За сега се колебаем между моделите от типа на шараните и тези от типа на рено канго. Едното става за по-тежки товари, но е по-тясно, а другото предоставя повече пространство в купето. На кое ще се спрем, не знам. Това е повече грижа за мъжа ми - той шофира, той зарежда, той води на ремонт. Като се има впредвид, че ще бъде работна кола и сигурно пак ще я оцвъкаме с мръсотия от кошери и тенекии, хич не държим на лъскав вид. Така че и откъм цена няма да е много скъпа.

# 106
Ако не я оцвъкате вие, децата ще се погрижат  Mr. Green

# 107
  • Варна
Ох подхванали сте болната ми тема за колите. Чак я сънувах нощес след като ви четох вечерта. Откакто сме се оженили, от 13г я купуваме тая кола и не го правим накрая. Не можем да си позволим някаква по-добра, съответно по-скъпа. По-евтината пък ще има по-голяма поддръжка, която също не ни е по джоба. Пътуваме с влак. Лятото ако видите едни накачулени и по ушите с багаж родители с три деца да излизат от гарата във вашия град да знаете че ние сме. Нашата работа е като в приказката, дето я учи третокласника оня ден, за кучето дето през зимата се канело да си построи през лятото къща, а като дойдело лятото го домързявало. Колата ни липсва най-много лятото и все се заричам, че тоя път няма да отстъпя и ще го накарам ММ най-после да я купим и после идва зимата с големите сметки и отново си оставаме без. Даже малко егоистично се зарадвах като казаха, че ще спрат част от влаковете. Надявах се да я купим тая историческа кола, но уви те пак ги пуснаха.
Иначе съм се влюбила в Рено сценик. Двете деца са големи и столче ще трябва само за малката.

# 108
  • София
ММ кола от класа на опел няма да купи. Ориентирани сме към японските марки. Днес гледахме Тойота Версо, тя е с 3 отделни седалки и две допълнителни отзад. Аз бях категорична, че тези в багажника не са ни нужни.  Joy Обачеее, дървена ни се видя и това си е. Нямат и тест автомобил, да и пробваме возията.
Едната ни кола е Тойота Версо с две допълнителни седалки отзад. Веднъж се возих там и повече няма да повторя. Нормално висок човек не може да седне, толкова е тясно. Седяла съм по диагонал и едвам слезнах после... Купихме за дълъг път допълнителен багажник отгоре на колата и сега се ядва. Трите деца се събират на задната седалка добре, големите са на повдигащи седалки, бебето в кошница. Иначе Тойота излезе доста здрава (засега) кола. За няколко години ползване само масло, филтри и нафта. Доволни сме.  Peace

# 109
Къде си поддържате Тойотите?
Нашата или е несполучлива или ходим е неподходящ сервиз.

# 110
  • София
Не се е налагало. Само веднъж в сервиза на Тойота я карахме и не бяха вързали някакъв маркуч след ремонта и посред дълъг път беше закъсал ММ. Оттогава не е имало повод, като се наложи ще търсим майстор...

# 111
  • Варна
И ние сме със Субару Аутбек. Според мъжа ми, нямало собственик на Субару, който след това да си купи друга кола. Laughing Без проблем събира седалка Graco, столче Cam 9-36 кг.  и бебешка кошница Maxi Cosy. Седалката вече я махнахме, че Симона е към 150 см. висока и сметнахме, че може да се вози и без booster. Peace

# 112
Не се е налагало. Само веднъж в сервиза на Тойота я карахме и не бяха вързали някакъв маркуч след ремонта и посред дълъг път беше закъсал ММ. Оттогава не е имало повод, като се наложи ще търсим майстор...
Е и ние в сервиза на Тойота и всяка година по един ремонт Simple Smile. Не, че нещо е тропало, но като ходим да я преглеждат си намират какво да сменят. Ужас - за маркуча.

# 113
Ние сме с две коли, но просто няма друг начин. Моята е малка с две врати. ММ както не харесваше вановете, така като се роди малката купи Шаран. Има си даже вградени детски столчета на задните седалки, не че ги използваме тях. Не ми е колата мечта, нито на него, но пък има място за всички ни и място за багажа.

# 114
Аз днес съм като черна станция, но да питам понеже няколко пъти чета. Какви са тези вградени детски столчета?

# 115
  • София
Някои модели имат вградена повдигаща седалка.

# 116
  • София
Добро утро, дами. Сега прочетох последните постове и се разсмях с глас (нищо смешно не сте написали вие).
Ние на 8ми октомври след дъъъъълггоооо обикаляне и мислене, дали сега е най-подходящия момент да сменим колата, дали да е пак волво и т.н. накрая капарарахме една, която ни устройваше идеално... newsm78 Тя няма вградени детски столчета, но и ние единодушно решихме, че не ни трябват, защото каката ни вече е 162 см, а малкият е 130 и си има седалка - има няма и това лято и той няма да ползва вече столче... Речено-сторено... Joy На 9ти разбрах, че съм бременна... е, връщаме се на столчетата, но няма да е вградено.

# 117
  • София
Маги,
Да ви е честита колата.
  bouquet
Сьс здраве да си ползвате и детското столче. когато му дойде времето.
 Hug

# 118
  • София
Ние също си ползваме официалния сервиз на Тойота, нашата нали е купена нова, та си е гаранционното обслужване. За дизелите си има едни трикове, защото дори и най-скъпата нафта в България е много мръсна, трябва да искате да ви проверяват дюзите (аз както не шофирам и пея фалшиво, явно имам много добър слух, защото на предната Тойота, 2 месеца преди да й изтече гаранцията я "ловнах" как е почнала да "вари бурканите" (това е израз, описващ звука на двигателя на стар мерцедес), и сменихме дюзите гаранционно.

# 119
Те и нашите ги подменяха гаранционно, защото имаше кампания на Тойота. Ние я взехме и със сертификат, че дюзите са ОК.
За нафтата, другият трик е резервоарът винаги да е достатъчно пълен, иначе боклуците се засмукват и чупят ...
Ние преди зареждахме от една бензиностация, на която уж горивото идвало от Гърция, но напоследък старото комби, което също водехме там взе да гасне и сменихме бензиностанцията. Сега ходим в Шел и гледам да зареждам от по-скъпото гориво ( за тойотата). Нали и цените паднаха Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт