Бебе Михаела ни е на късмет и ведро продължаваме напред! Термин АПРИЛ - Тема 13

• 29 314
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
Daisy Най-вероятно късно е подаден от работодателя ти - щом не е имало инфо не е бил занесен/подаден. Иначе в системата на НОИ излизат на следващия ден след като са подадени - това  го гарантирам - и съм питала и съм го следила. От деня на подаването започваш да броиш 15 работни (не календарни) дни и чак тогава ако не е изплатен е възможно да има проблем.

Права си, сега погледнах. Оказа се, че последните два болнични са представени в НОИ на 10.02...
Сега като сложиш и 15-те дни .....Явно ще си почакам. Просто ми писна да минават по месец и половина - два без да съм получила и една стотинка от НОИ  #2gunfire
А трябва да купуваме количка ...то с количките за близнаци е няма такъв кошмар  smile3511 smile3511

# 706
Тифани може да ти бъде пуснат още болничен, просто трябва да мине през ТЕЛК. Най-добре говори с твоята лекарка. Аз имах по малка дупка между болничния и 45-дневния (4 дни) и просто изместихме термина по напред, макар че далеч не съм стигнала лимита от 180дни. А отпуската също можеш да я пуснеш, няма значение че има човек на твоето място Peace

# 707
  • Пловдив
Пупи, аз също бих се възползвала от предложението ти.   bouquet

# 708
Давайте, момичета, няма никакъв проблем  Peace

# 709
Момичета ,кой пазаруваше от пъмпкин патч?Нещо не мога да направя заявка като напиша БГ.Реших,че искам да ми ги доставят до БГ ,но не мога да се справя.

# 710
Маце, предния ми болничен беше от 25.12 до 29.01 подаден в НОИ на 15.01. Изплатен на 2 части - декемврийската на 29.01, а януарската на 05.02 и смея да кажа, че това ми беше най-голямото забавяне, а съм в болничен от 01.10, до 10-тина винаги са ми ги изплащали.

Тифани, не може ли личния или АГ-то да ти издадат болничен за тези дни или както Еми каза да ти издърпат 45 дневния, не са много но могат да ти направят беля и да ти намалят размера на майчинството.

# 711
  • София
Тифани, независимо че има назначен човек,на теб ти се полага платен отпуск.Друг е въпросът дали ще ти позволят да го ползваш. Реално работните ти дни са 8,но болничните дни са за календарни дни и дупката ти е по-голяма.ТЕЛК ти е вариант,но трябва бързо да се задействаш(ако искаш ми пиши ЛС да ти обясня какво се прави).Иначе,ако не минеш ТЕЛК комисията не ти се полага повече никакъв болничен.

А термина няма как да и го сменят с 3 седмици разлика  Peace

# 712
  • София
Маце, предния ми болничен беше от 25.12 до 29.01 подаден в НОИ на 15.01. Изплатен на 2 части - декемврийската на 29.01, а януарската на 05.02 и смея да кажа, че това ми беше най-голямото забавяне, а съм в болничен от 01.10, до 10-тина винаги са ми ги изплащали.

Тифани, не може ли личния или АГ-то да ти издадат болничен за тези дни или както Еми каза да ти издърпат 45 дневния, не са много но могат да ти направят беля и да ти намалят размера на майчинството.

Ами седи си обработва се, ей са от работа го провериха, казаха ми че другата седмица ако не ми го изплатят ще се разправят с тях.

И аз св чудя защо да не можеш да вземеш отпуска?

Нова темичка не мога аз да пускам че съм от таблет, сори. Sad

# 713
Здравейте, чета ви цяла сутрин и ме гони параноя за моите болнични. Те са от февруари, но ишмах някои разправии с тях. На болничния от ЛКК твърдят, че не могат да изпишат пълното име на фирмата ми. Питях в Нои, дори те не можаха да ми кажат дали е проблем. Маце, Рози искаше да пусне темата, ако не се появи до 2-3 страници, бих могла аз.

# 714
Благодаря момичета  Hug
Сега пуснах мейла до работодателя да го придвижи до ТРЗ. Да видим какво ще кажат. Моят шеф казва, че трябва да освободят заместващия служител. А с колко ли би се намалило майчинството? А си мислех, че няма да е много  Thinking
За ТЕЛК АГ ми отказа, с предтекст, че било сложно /в частна болница съм на ЖК и там ще раждам/

# 715
  • Бургас
Добре де,ако ти си в отпуск,а служителя по заместване го освободят кой ще работи? Шефа даде ли ясно обяснение?

# 716
  • Варна
Здравейте момичета,
днес ходих Отново до болницата, защото вчера мед. сестра н амоя АГ каза, че нямало да ме обслужи. Неговите пациенти ги обслужвала само в петък и събота (когато той преглежда). Щях да я удуша.  #2gunfire Много мързеливо племе ей.

Та днес станах рано, отидох да заведа сина ми на ваксина, после го върнах в градината, и после пак ходих до болницата, но поне засега ми даде и часовете, които ми била разпределила до края н а бременността... представяте ли си колко работа е свършила???? Взе и болничния да ми приготвя...да видим.

По-късно чакам да ми дойдат на уроци (преподавам вкъщи) ... а искам вече да приключвам с това, защото все се заразявам от учениците и ми е много гадно... хем искам да им помагам, хем с една маска стоя и е ужасно тъпо, боли ме корема, като се превивам на стола, но пък не мога д аим кажа, че приключваме, щото ми е гадно...много тъпа работа и незнам какво да правя. Имах нужда да си излея мъката...съжалявам....

# 717
Като ви чета, разбирам колко съм облекчена от факта, че ще раждам в болницата, където ходя и на ЖК. Добре, че не ми се налага да знам какви документи трябват ... Моите ми ги събират в кабинета и като отида да раждам си ги вземат от там.  Whistling
Снощи имах тежка нощ. Малкият беше хремав и се будеше с рев 1-2 пъти, взехме го при нас на спалнята. Да, ама той все лепнат за мен, не мога да мръдна. Бушуваха и едни зверски киселини, от които се давех направо. ММ се разхърка.  ooooh! Стана 3 и нещо и отидох в хола да гледам телевизия поне.  hahaha И така до към 6, когато той стана за работа и ме извика да се връщам. Тежък ден ще е днес ...  Tired
Маце, срокът е 15 работни дни от датата на представянето му в НОИ. Моят е такъв, но понеже го занесох на 12 януари на работа, ми се струва, че са го предали в НОИ сега - през февруари. И парите ще ги очаквам чак в началото на март ...  ooooh! Е, той ако започва след 26-ти декември /както моят е от 28-ми/ и е до края на януари, ще е хванал повечко работни дни ...  Peace

# 718
Момичета да се надявам ли с две бебета ,че има шанс едното бебе е още с главата на горе да се обърне ? Другото е напречно и по не ми пречи,освен че много ми се пишка .Ако нямам висока възглавница или някой да ми помага да се изправя от леглото ,не мога да стана много ми подпира в горната част и ме удря и в ребрата ,вече се побърквам .В 32 седмица съм някъде и вече бебетата са над 3 кила общо двете ,което за тях е добре ,но за мен не е е.
Кога се обръщат като цяло бебетата или при всички е различно .Имам чувството ,че ще родя по скоро от колкото да се обърне. Много ми тежи вече , а имам бая време до 20=21 март .
Друго което не разбирам ,за една седмица ,която не ми стига до 45 дните от предния болничен от болницата ,защо трябва да е през комисия ?Комисията не е ли за по продължително време ? Личната ми даде лист за комисия вместо болничен ,защото така е написал гинеколога ми в картона, Що за тъпотия ?

# 719
  • Бургас
може би си надвишила 180-те дни и затова

Общи условия

Активация на акаунт