Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема №5

• 244 996
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте, моля ви за мнение - поръчваме четирикрилен гардероб, който ще бъде на мястото на онзи вградения стар гардероб, който мисля, го има в антрето на  почти всички стари панелки. Майсторът, който ще ни го прави, ми показа разни снимки на гардероби с плъзгащи се врати. Наистина красота, обясни ми, че механизъма издържа на всякакви екстрени условия, усуквания, добре се държал във времето. Това, което ме спря за момента да поръчам такъв механизам на вратите, е че за да достигна до по - отдалечената половинка на гардероба трябва да тикна вратата макс назад, като в същото време лъсват и най - горните рафтове. Разберете ме, в момента имам огромен гардероб с нормални врати, като горните шкафове са ми натъпкани с нещата, които много рядко ползвам, одеала, сервизи, гирлянди, елха Simple Smile и си стоят затворени с месеци.И сега си представям ежедневно да отварям, гледам. А и наистина не знам дали да вярвам, че плъзгащите механизми са толкова здрави през годините. Вие имате ли опит? Моля ви споделете.

# 76
Моят опит с плъзгащите не е положителен. Ако не ти харесва или имаш други колебания, направо си му кажи, че не те устройва. Пък и по-евтино ще излезе с обикновени  Peace

# 77
  • София
ние имаме обикновен гардероб с плъзгащи врати, вече трета година не е мръднал. А и мога да го сложа където поискам, спестява място това да не отваряш постоянно вратите  Peace

# 78
  • София
тук http://chrombg.com/aglova-postavka-shkaf-p-543.html попаднах на Ъглова поставка за шкаф и Въртяща поставка за шкаф  http://chrombg.com/vartyashta-postavka-shkaf-p-518.html 

30 лв за десет ребра? Брееех... Много скъпо бре..

# 79
  • Русе
Изключително скъпо е, а и на размер ми изглежда малка. Така, като я гледам с тези две чаши за кафе, а и 30-сет лв.  newsm78  Моите струваха около 13-сет лв. и определено изглеждат с по-голям размер.
Въртящите ми харесват като идея!

# 80
Здравейте, моля ви за мнение - поръчваме четирикрилен гардероб, който ще бъде на мястото на онзи вградения стар гардероб, който мисля, го има в антрето на  почти всички стари панелки. Майсторът, който ще ни го прави, ми показа разни снимки на гардероби с плъзгащи се врати. Наистина красота, обясни ми, че механизъма издържа на всякакви екстрени условия, усуквания, добре се държал във времето. Това, което ме спря за момента да поръчам такъв механизам на вратите, е че за да достигна до по - отдалечената половинка на гардероба трябва да тикна вратата макс назад, като в същото време лъсват и най - горните рафтове. Разберете ме, в момента имам огромен гардероб с нормални врати, като горните шкафове са ми натъпкани с нещата, които много рядко ползвам, одеала, сервизи, гирлянди, елха Simple Smile и си стоят затворени с месеци.И сега си представям ежедневно да отварям, гледам. А и наистина не знам дали да вярвам, че плъзгащите механизми са толкова здрави през годините. Вие имате ли опит? Моля ви споделете.
              И аз като Не се сърди, човече, смятам че плъзгащи се врати за гардероб, който е до тавана, ще станат твърде тежки /поне на мен така са ми казвали мебелисти/. Освен това си мисля, че остава един луфт между тях...
           Не зная колко е широк коридора ти, но ние на мястото на четирикрилния "вграден", сместихме ето такъв ъглов от КОМО - http://www.como.bg/sistema-garderobi-celle.html     На дългата стена се побра едно единично крило с три чекмеджета , едно двойно, след това ъгловата част /на която вратите са с огледала/ и отново единично крило с три чекмеджета /вече на късата стена/. Когато купувахме гардероба не се предлагаха надстройки, а сега виждам, че има. Ъгловата част е много удобна -  ако реша и аз мога да се побера вътре и да затворя вратите  Grinning Grinning Grinning
            Помислете и за друга конфигурация с майстора. Поне аз бих направила така. И за друго се сетих - две плъзгащи врати ли предвиждате или три? Въпросът ми е свързан с широчината на отваряне.

Последна редакция: пт, 06 мар 2015, 14:43 от tetka_the_best

# 81
  • София
Две плъзгащи се врати. Няма възможност за ъглов гардероб. Но на практика се получава до тавана, хубав четирикрилен гардеброб. Същият майстор прави сегашния ми гардероб - ъглов, разкошен, шесткрилен, с обикновените врати, не е мръднал 7 г.. И сега като ми казва "направи си, та направи си с плъзгащи се врати, знаеш ли колко е красиво" - и аз се размислих от практическа гледна точка дали ще е удобно и затова реших да попитам дали сте патили такова нещо. Защото това ще е всекидневно отваряне на тез врати поне по 20-30 пъти на ден (по принцип гардероба ми е вещо-всичко -хранилището).

# 82
Категорично съм за гардероб с обикновени врати. Такъв направихме в нашата панелка и съм изключително доволна, събира доста...знаеш. Много ми е изгъзено и непрактично с тези плъзгащи врати. Поръчах го в два цвята - сиво и бреза и за разкош на средните две врати сложих огледало. получи се супер.

# 83
Плъзгащите врати са по-дебели(отнемат повече дълбочина ) .Ако се отваря и затваря многократно,обикновените са по-практични.  Peace

# 84
Моят опит с плъзгащите не е положителен. Ако не ти харесва или имаш други колебания, направо си му кажи, че не те устройва. Пък и по-евтино ще излезе с обикновени  Peace

И аз мисля като човечето.
Имах гардероб с плъзгащи се врати. Беше ужасно неудобен. Всеки ден ме ядосваше.
Затова моят съвет е - помислете за други варианти! Единият ми гардероб, който е точно в коридора, е тип "отворен".
Тук само в Икеа имаше такива, затова е икейски, въпреки че не обичам много марката ( заради фирмената им политика ).
Stolmen е системата
https://www.google.de/search?q=ikea+stolmen&client=firefox-a … =1025&bih=467

На мен ми е супер удобен.

# 85
Това за верото никак не е удобно . Аз го имам и съм го прибрала ...
Аз мислех да си купувам. Защо не е удобно?

Аз позвам това червеното от 30лв. и съм доволна, пластмасови имах преди, но белите привличат една мръсотия и трябва отделно внимание да им се обръща:)

http://www.ornament.bg/eshop/kitchen/sponge-holders-gaba?limit=75

# 86
  • Пловдив
Боже, колко сте напреднали с темичката. Отивам да прочета, какво сте написали.

# 87
  • Русе
http://klas1995.snimka.bg/architecture/spalnya.858913.35094473.big

Това ще ми е разпределенито на гардероба плюс скриновете, само вертикалните разделения няма да ги има. Ще събера целия ни багаж, сезонни дрехи, абе всичко. Много съм доволна, сега ще чакам да стане.

# 88
  • Русе
Добре изглежда, с много чекмеджета. Харесвам чекмеджета и са ми много удобни.

# 89
Meggysan, много добре изглежда, чудесен е. Пак ли същата фирма от Троян ще ти ги прави? От чам ли ще бъдат?

Общи условия

Активация на акаунт