Пазаруване от Aliexpress.com 43

• 68 159
  • 725
  •   1
Отговори
# 630
Известие от пощата се получава  в пощенската кутия. Ако друг вземе пратката с известието с попълнено пълномощно- плаща ли се нещо допълнително?
30 стотинки е таксата за пълномощното.

# 631
Преди 1 година някъде нямаше такава такса за пълномощно...явно и от там почнаха да скубят Crossing Arms

Напоследък почти не поръчвам, това поскъпване на долара не се отразя добре и за някои артикули не си заслужава.

# 632
Здравейте. Извинявам се за баналния въпрос ,може би го виждате за стотен път но нека дам малко предистория ... Поръчах си намалена тениска от добре изглеждащ профил и само положителни коментари от хора получили стоките си... Минаха 5-6 дни но не виждам пратката си в сайта който сте дали 17track.net а в сайта Ali статуса на пратката е "The seller has shipped your order" и чака мое потвърждение което няма да дам докато не пипна с ръце тениската си Grinning Помислих си ,че трябва да изчакам докато не я получа ... и днес получавам съобщение от продавача което гласи :
"hi,dear my friend pls check at here, you can find the tracking information http://track.yw56.com.cn/zh-CN/
don not worry ,your package is normal , it is on the way, we promise the time for
hope you can receive it soon
thank you very much"

Пробвах сайта и показва, че пратката ми е в България AIRport ... но след това проверих и сайта и имаше коментари в който обясняват ,че сайта е направен за да показва фалшиви пратки и да лъже хората ,че пратките им са в страната и скоро ще ги получат ... 

Та въпроса ми е ... наистина ли се опитва да ме избомби дръпнатия продавач ? И какво точно трябва да обясня като пусна "Dispute" ? Благодаря предварително !!!

# 633
  • Sofia
Защо ще пускаш диспут? Пратката ти пътува с друг вид изпращане - по-евтин вариант за изпращане, което обяснява по-ниската цена на стоката. Чакай спокойно и си следи срока на защита. Ако не я получих в рамките на този срок - тогава можеш да мислиш за диспут.

# 634
Здравейте, искам  да попитам, какво получавате, когато пратката ви пристигне.Известие от пощата в пощенската кутия или позвъняване,, извинявам се ако е коментирано, но за първи път поръчвам и не знам, какво трябва да чакам.
По принцип известие, но веднъж ми зъвъннаха ина телефона Simple Smile

# 635
На мен всеки път ми звънят по телефона, а последният път пратих ММ с личната ми карта, не съм попълвала пълномощно, но може да си зависи от пощата. newsm78

# 636
  • Бургас
Извинявам се за въпроса, но не можах да намеря отговор на първа страница.
Къде се плаща ДДС, ако стоката е над 30 лв?

# 637
  • Beyond the stars
Извинявам се за въпроса, но не можах да намеря отговор на първа страница.
Къде се плаща ДДС, ако стоката е над 30 лв?

Освобождава се от митница, където се плаща ДДС  Peace

# 638
С голямо вълнение да се похваля за получена първа пратка! Дойде изключително бързо --- само за 10 дни! Въобще не очаквах Laughing

# 639
  • Варна
благодаря скуби ду. чакам 6 пратки в рамките на 1-2 седмици, вече дойдоха две, а съм сама с бебе и да не се разкарвам през ден, ще почакам още 2-3 дена преди да отида до пощата.(дано не ми начислят магазинаж за първата- пише от 14.03, но в пощ. кутия е била на 15-16.03.) ПоръчвАМ МНогократни пелени.

# 640
# 641
Стикерите за стена, например този
http://www.aliexpress.com/item/Cartoon-Animal-Forest-Wall-Sticke … 35701424.html?s=p

върху каква повърхност се лепят? Тапети, боя..?

# 642
Защо ще пускаш диспут? Пратката ти пътува с друг вид изпращане - по-евтин вариант за изпращане, което обяснява по-ниската цена на стоката. Чакай спокойно и си следи срока на защита. Ако не я получих в рамките на този срок - тогава можеш да мислиш за диспут.

Защото както споменах по-горе ... проверих сайта който ми даде продавача и коментарите за него бяха ,че е сайт за фалшиво следене на пратки ... тоест може пратката ми изобщо да не е изпратена в момента а да ме карат да мисля ,че Е.

# 643

Защото както споменах по-горе ... проверих сайта който ми даде продавача и коментарите за него бяха ,че е сайт за фалшиво следене на пратки ... тоест може пратката ми изобщо да не е изпратена в момента а да ме карат да мисля ,че Е.

Ама те масово се изпращат така евтини стоки. На мен досега са ми пристигнали всички такива с фалшиви номера. Просто не могат да се следят. Чакаш докато наближи краят на защитния срок и тогава пускаш диспут, че няма номер и не се знае, какво става.
Разбира се, може да пуснеш диспут и по-рано, още сега, но ако пак купиш нещо до 4-5 долара, почти сигурно пак ще е с непроследим номер.  

# 644
  • Бургас
Имам още един въпрос, къде точно се посочва да напишат по малко от 15 долара?
Опитах се като поръчвам в коментариите да напиша , но не става.
Писах им на имейла да ги питам дали са съгласни , и те ми отговориха че са съгласни,  но да ги информирам като извърша плащането.
Как точно след това да ги информирам?
Извинявам се отново, ще съм благодарна на помощ. Peace

Общи условия

Активация на акаунт