Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 33

• 60 015
  • 775
  •   1
Отговори
# 90
Шакира, това, което си описала поражда у мен много въпрос, като например коя е тази аптека, в която ти дадоха хормони, без да имаш рецепта за тях? И какво наложи да си тръгнеш от  клиниката и да не изчакаш да излязат резултатите от хормоните - готови са за два часа, дори по-малко?

avonita, защо не се обади на док, за да му съобщиш за положителния тест и да обсъдите как се продължават лекарствата? На моя трансфер док каза след теста да й се обадя, независимо какъв е резултатът. Същото каза и на другите две момичета, с които бяхме на трансфер.

Към момичетата, пишещи тук - не се заяждам с никого и не упреквам никого, всеки е такъв какъвто е. Опитвам се да ви провокирам да сте активна страна в борбата ви за най-желаното - да питате лекарите си за всичко, което не ви е ясно, да потърсите някакъв по-личен контакт с тях, да ви знаят случая, без да е нужно да надникват в досието. Да си уточнявате дозите и времетраенето на лечението на място, а не да разчитате, че във форума ще има момиче, минало по вашия път.

Да, тук всяка споделя опита си и си помагаме взаимно, но има въпроси, които зависят от строго индивидуални характеристики и това може да уточним само и единствено с док, дори не и с акушерките. И да ви кажа - в манипулационната няма медицински сестри, всички са акушерки  Peace

Искрено желая успех на всички, всяка жена заслужава да бъде майка  Hug  bouquet И съм убедена, че лекарите ни в Надежда ще ни помогнат затова, просто трябва да им се доверим.

# 91
Шакира, това, което си описала поражда у мен много въпрос, като например коя е тази аптека, в която ти дадоха хормони, без да имаш рецепта за тях? И какво наложи да си тръгнеш от  клиниката и да не изчакаш да излязат резултатите от хормоните - готови са за два часа, дори по-малко?
По време на прегледа ми казаха, че мога да си ходя и като излязат резултатите те ще ми се обадят да ми кажат какво ще правим от тук насетне. Аптеката е най-близката до нас - Аптека Марешки. Мислех си, че това е тенденция, защото след прегледа ми предния път също ми се обадиха и по телефона ми назначиха да си бия Прегнил, преди първата ми пункция. не знам защо, явно при мен всичко се случва по телефона.
И да ти кажа - достатъчно интелигентен човек съм за да имам търпение и възпитание да не досаждам излишно на никой в живота си. Но след този случай вече ще бъда по-активна. Благодаря за съвета ти. А ако на някой съм била полезна от това, че по телефона могат да получат какви ли не назначения, ще се радвам че съм помогнала.

# 92
Дозата не е висока, а дали и колко фоликула ще тръгнат няма кой да ти каже, защото са доктори, а не врачки. След като Д-р Персенска те е прегледала и така е преценила, едва ли Шефкетова ще ти каже нещо различно.
Стига бе, аз пък досега си мислех, че са врачки, добре, че ми отвори очите    bouquet
Не схващам функцията на сарказма, явно защото съм си тъпичка и си мисля, че сме във форума, за да си помагаме...
Благодаря все пак.

# 93
По време на прегледа ми казаха, че мога да си ходя и като излязат резултатите те ще ми се обадят да ми кажат какво ще правим от тук насетне. Аптеката е най-близката до нас - Аптека Марешки. Мислех си, че това е тенденция, защото след прегледа ми предния път също ми се обадиха и по телефона ми назначиха да си бия Прегнил, преди първата ми пункция. не знам защо, явно при мен всичко се случва по телефона.
И да ти кажа - достатъчно интелигентен човек съм за да имам търпение и възпитание да не досаждам излишно на никой в живота си. Но след този случай вече ще бъда по-активна. Благодаря за съвета ти. А ако на някой съм била полезна от това, че по телефона могат да получат какви ли не назначения, ще се радвам че съм помогнала.

Да, със сигурност си била полезна на много момичета   bouquet

# 94
Значи за това, че някой не може да си организира нещата и да заработи като хората сме виновни ние и трябва видиш ли да бъдем активни. Че да не съм с медицинско образование. Нали се оставям на тях и искат да им си доверя. Какво доверие? Само ще ви кажа, че ако приемате подобни неща за нормални те ще станат практика от което губим само ние пациентите. Защото за клиниката е добре дошло да продължава с конвейрния метод. Много пациенти, добра печалба. Съжалявам много, но има елементарни неща, които трябва да са практика във всяко болнично заведение...ние прекратихме стимулацията, поради лош отговор. Счетох, че това е знак и се прехвърлям в Истанбулската тема. Успех и не се оставяйте да ви правят на маймуни. Ако ви няма вас, болница Надежда и другите като нея не биха съществували!

# 95
  • София
Дозата не е висока, а дали и колко фоликула ще тръгнат няма кой да ти каже, защото са доктори, а не врачки. След като Д-р Персенска те е прегледала и така е преценила, едва ли Шефкетова ще ти каже нещо различно.
Стига бе, аз пък досега си мислех, че са врачки, добре, че ми отвори очите    bouquet
Не схващам функцията на сарказма, явно защото съм си тъпичка и си мисля, че сме във форума, за да си помагаме...
Благодаря все пак.
ами прочети отново това изречение, което самата ти си написала и вероятно ще намериш отговора....
Бях на преглед и Персенска каза, че фоликулите са спрели да растат и ми даде Менопур 150 за 3 дни, да отида пак на 10.02.  Sad

едва ли Д-р Шефкетова ще отмени назначението на Д-р Персенска, което е направено след преглед ooooh!
По какъв друг начин очакваш съфорумка да ти помогне, освен да ти кажа, че е безсмислено да звъниш ooooh! ooooh!

# 96
  • София
Аз лично винаги съм си изчаквала резултатите и назначенията в клиниката, независимо, че са ми казали "може да си ходиш".
Но... и "Марешки" са за глоба - как така дават лекарство което се продава с рецепта, без да е представена такава...

# 97
  • София
Аз лично винаги съм си изчаквала резултатите и назначенията в клиниката, независимо, че са ми казали "може да си ходиш".
и аз. Освен това се е случвало да оспорвам лекарско мнение.

# 98
А аз не чакам всеки път резултатите си, все пак съм на работа. А и те ще излязат за два часа, но кога ще ги погледне лекаря е друг момент.

В другата клиника, в която ходя процедират по следния начин. Обаждат ми се и казват - резултата е такъв и такъв, написали сме рецепта и сме я оставили еди къде си, можеш да дойдеш да я вземеш, като се уточнява откога трябва да се пие въпросното лекарство. Считам, че това е верния подход.

В Надежда доктор Персенска ми пише рецептата предварително и ми казва, че като ми се обадят ще уточнят дали да ги пия. Извънредни неща не са ми се налагали.

# 99
Марая, пиши в темата за пациентите на Истанбулската клиника, след като си й пациент вече  Peace

Амини, върни се в старата си клиника, щом смяташ, че там е правилният подход   Peace

Момичета, вариантът "пусни изследвания, ще ти се обадим за резултата" е допустим само по време на стимулация и то малко преди да се определи кога ще е пункцията и кога ще се слага прегнилът. Тоест дали ще има още една инжекция стимулиращ хормон или две, или пък няма да има. В тези случаи така или иначе отиваш да си вземеш медикаментите от клиниката. Няма как да ме убедите, че когато става въпрос за лечение или хормонална терапия, заради нередовен МЦ, сте получили рецепта предварително или указания по телефона  Naughty

# 100
  • Варна
Шакира, това, което си описала поражда у мен много въпрос, като например коя е тази аптека, в която ти дадоха хормони, без да имаш рецепта за тях?

Чакайте сега...  Stop
Аз не знам какво точно представлява този Фемостол (ако го изписвам правилно), но по описанието ми звучи като противозачатъчно. Никой никога не е искал рецепта за някои стандартни противозачатъчни и ако това е такова лекарство, аптекарката няма как да знае защо си го купува клиентката. Вярно е, че ние ги пием заради някакъв проблем, но не е вярно, че не ги дават без рецепта, защото някои жени ги пият просто за да се предпазят. Поправете ме ако греша или ако просто този Фемо- нещо си не е такова лекарство. Аз обаче, преди 9-10 години пиех противозачатъчни, за да се предпазя от нежелана бременност и си ги купувах от аптеката без никаква рецепта. След около 4-5 години, вече правихме неуспешни опити с ММ за бебе, същите тези противозачатъчни ми ги изписа лекар заради задържан фоликул...

Аз искам да ви питам нещо друго... Понеже от октомври не съм стъпвала в клиниката, припомнете ми как бяха почивните дни на Шефкетова сега. Преди почиваше е събота, а Персенска - в неделя или обратно. Сега вече май не е така,а?  newsm78 И двете почиват в неделя, а в събота се редуват, така ли?

# 101
  • София
Шакира, това, което си описала поражда у мен много въпрос, като например коя е тази аптека, в която ти дадоха хормони, без да имаш рецепта за тях?

Чакайте сега...  Stop
Аз не знам какво точно представлява този Фемостол (ако го изписвам правилно), но по описанието ми звучи като противозачатъчно. Никой никога не е искал рецепта за някои стандартни противозачатъчни и ако това е такова лекарство, аптекарката няма как да знае защо си го купува клиентката. Вярно е, че ние ги пием заради някакъв проблем, но не е вярно, че не ги дават без рецепта, защото някои жени ги пият просто за да се предпазят. Поправете ме ако греша или ако просто този Фемо- нещо си не е такова лекарство. Аз обаче, преди 9-10 години пиех противозачатъчни, за да се предпазя от нежелана бременност и си ги купувах от аптеката без никаква рецепта. След около 4-5 години, вече правихме неуспешни опити с ММ за бебе, същите тези противозачатъчни ми ги изписа лекар заради задържан фоликул...

Аз искам да ви питам нещо друго... Понеже от октомври не съм стъпвала в клиниката, припомнете ми как бяха почивните дни на Шефкетова сега. Преди почиваше е събота, а Персенска - в неделя или обратно. Сега вече май не е така,а?  newsm78 И двете почиват в неделя, а в събота се редуват, така ли?

Редуват се да. Тази събота (07.02.) беше д-р Персенска.
Фемостона не е противозачатъчно. Фемостон е се използва за хормоно-заместителна терапия (ХЗТ) при жени в менопауза.

# 102
  • София
https://www.youtube.com/watch?v=fz1wHbV-JsY
Може да ви е интересно Simple Smile

# 103
Кали, преди 9-10 години много лекарства се даваха без рецепта, но сега и противозачатъчните са с лекарско предписание, тоест рецепта.

Да, на 14 февруари Шефкетова е на работа. В неделя май ходи само Стаменов, но със сигурност никой от тримата лекари не преглежда. Изрично питах на регистратурата миналия път. Май само Стаменов прави пункции в неделя и си върши друга административна работа из клиниката.

# 104
  • Варна
Благодаря за отговорите. Аз ще трябва да отивам на 20-ти или на 21-ви за започване на проследяване за биопсия. Ако се падне на 21-ви, явно ще трябва да си запазя час за Персенска и после да си продължа при Шефи, нали така излиза?

За лекарството разбрах. Обаче случая не е изолиран. На мен при прокървяването през юни в седма седмица, ми назначиха неупоген. Обясниха ми с СМС как да го слагам. Оказа се, че няма от къде да си го купя във Варна...

Общи условия

Активация на акаунт