Домакини 48/ С коктейли в ръка, ще чакаме пролетта

• 47 925
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
  • София
...............
Дърпани кори не знам какво е, но попаднах онзи ден на гръцката сладка баница, имаше едно интересно име. Абе нещо като нашата крем-пит, ама се прави точно като баница. Нмаерих и рецептата, ама като видях, че има грис и нишесте се отказах. Таквизи работи тук нЕма.
Отивам да си купя едни поставки за списанията от канцеларския магазин, ама ще ги използвам за хартия.

Нарича се "Бугаца". Освен че трябва грис, крем и още си нещо, трябва и мастикс. Много е хубава, нямам думи. Правила съм я с всички изброени продукти, но най-хубава си е в Гърция. Заради точно тази баница си домъкнах и мастикс в няколко пакетчета, е, не е онази баница която я хапваме там. Не, не е.  Пропускай я!  Simple Smile
Добър ви вечер!  Hug
Не мога много да пиша защото са ми още разширени зениците . Бях на доктор да си сменям очилата. Малък ми е диоптъра, изобщо не е проблем, но лошото е, че едното ми очо е далекогледо, а другото късогледо. Направо си нямам мира вече. Как пък едно с едно нещо не е еднакво. Егати човека съм.  Mr. Green

Славунке, и аз такива кори искам пък, ама няма. Много ми е далеч това, как се казваше???  Кърка .. newsm78 Непонятно ми е.

Вио, ако си бях вкъщи никога нямаше да си пусна детето на детска градина. То, моето не е и ходило и не знае какво е това социализиране. Избегнах го категорично и съм много доволна. Бабин дом само.  Peace В резултата на което не е карал и шарки-марки, ама и аз не съм ги изкарвала, пък станах жена на 105 години.  Peace

Джейми, отговорих ти там в въпросите, че онази тенджера под налягане готви всичко. Няма ястие което да не приготвям в нея, с малки изключения и то най-вече супите. Всичко ми минава през нея.

Плами, продължавам да стискам палци. Ще се оправят нещата.  Hug

Ма-ко, колко свали от косата?? Ще бъдеш хубава с коса до раменете. Честно!

...............Като кажеш на ММ вземи кори,той взима като за сладкарница,така че приемам идеи за баници,че се изчерпах.Дали мога да направя баница с Нутела и банани? newsm78

Не зная как се прави такава баница с Нутела и банани. Аз утре ще правя тиквеник, щото имам тиква.

Контеска, при вас е -20.......направо си е горещо и за кратки гащи е дошло време... Joy
Отивам да се мотам.

# 106
Здрасти и от мен!
Днес метнах една питка, зеле -кисело и прясно, че капризи много в нас.За мое щастие от 23 продължавам с нов курс. Поизпуснах месец от него, но ще се опитам да наваксам. Докато се роди бебето ще ходя. А после евентуално вечер. Ама става сложно , че мм ще трябва да си идва по-навреме и да гледа децата. А освен друго и да ме води и прибира от курс.Утре се каня да ходя на пазар, Емил каза, че ботушите му били с изтекъл срок  Joy ще търся нови.Пазарувам усилено и за бебето. Останаха още няколко неща.

# 107
Момичета, аз не съм вкъщи за постоянно  Peace Просто така се получи, че след Ванко веднага забременях с Дея и си останах по - дълго време вкъщи. Иначе сега наесен се връщам на работа, така че ща - не ща, и мъничката ще ходи в детско заведение. Няма кой да ги гледа, това е. Ако имаха баби, на които да мога да разчитам, може би и аз щях да предпочета да не ги пускам по ясли и градини. Ама с тая свекърва дето вече себе си не може да гледа, какво да правя. За детегледачки пък пари нямам, да си остана вкъщи без да работя също не става....Просто няма друг начин. Не ме питайте как го мисля и премислям, и сърцето ми е свито на топка само като си помисля че трябва да ходят на ясла и градина. На Ванко поне яслата му спестихме... ............  Tired

# 108
  • Бургас
Много е трудно без помощ,Вио! Hug
Момичетата са по-устойчиви,дано Дея да не боледува!
Не се настройвай отсега.Поне до есента можеш да си ги гледаш.Радвай се,че са до теб. Hug

# 109
Купих си нещата, сега само да ме пусне вселенския мързел, дето здраво ме е гепил и ще си подредя хартиите. hahaha

Вио - не го мисли много това с детските градини. Така трябва, така ще бъде. Важното е да са здрави децата! Всички сме ходили на градина, и болни сме били. Да, сега е по-различно от едно време, ама и пари трябват, нали?  Hug

Марче - викаш само да премлясквам пред екрана, а? Хич и не се пъна да правя неща, дето и БГ не съм правила. Тук пък хептен няма да станат. То една баница се мъча колко пъти да я докарам като в БГ, какво остана за сложнотии.

Аз пък да се похваля с машинка за кисело мляко. За един литър мляко е, ама става бижу, точно каквото го помня от едно време. Взели сме си суха бактерия, има и хубаво мляко и нещата стават. Слагаш батерията и млякото в едно контейнерче в машинката, включваш и забравяш за 8 часа. После вадиш и прибираш в хладилника. Следващите квасения ги правя с готовото мляко, не си хабя бактерията, че имам ссамо няколко пакетчета. Туй нЯщо техниката е голяма работа. По-бабешкия начин с тенджерата и да броиш до 10 с пръст вътре все не ми се получаваше. Сега вече приемам рецепти, в които има кисело мляко. Wink

# 110
  • при късмета
Не съм сменяла прическата, само 4-5 пръста отряза девойката. Тя и не искаше много, ама я накарах. Хареса ми, че работи много внимателно и наистина гледа какво прави. На една съседка тотално е сменила прическата и на нея ми хареса как работи.
Марче, с коса до раменете ми беше най-големия зор. Къдри се, стои накъдето иска, изобщо не слуша и изобщо ужас.
Славче, слушам шефа, къде ще ходя? Даже ме и повишиха и по този повод заплатата ми е в бонбони  ooooh! Преди поне от касичката даваше монети  hahaha
Радвам се, че вече сте в нормален ритъм, че и на теб много се беше насъбрало
Джейми, от всичко прочетено досега, май при вас е най-зле откъм лекари и болници. И тук не е цвете, но там като, че с конкурс за идиоти са ги избирали
Смърфи, добре, че поне ще те видят всякакви лекари от които имаш нужда. Синузита май е хронично заболяване и няма съвсем да се отървеш, поне на друго да не се отразява. Оправай се бързо
Тити, приятно ти разхождане по магазините да обзаведеш децата. На курса си ходи докато можеш, после ще мислиш с бебето как ще е
Вио  Hug и на мен ми беше много трудно да го пусна на ясла, а беше почти на 2 години. Особено в малък град щеш нещеш, трябва да се върнеш на работа, защото кога и къде ще намериш друга не е много ясно. Дано свикнат бързо децата, а от вирусите почти няма как да се отървеш.
Нашата педи казва, че той не боледува кой знае колко често, а на мен ми се вижда обратното разбира се. От друга страна имаме 2 комшиичета на неговата възраст гледани вкъщи и боледуват повече от него. Едното тръгна в у-ще на предучилищна тази година, другото има сестриче на по-малко от година и още си е вкъщи и пак боледуват повече от шефа.

Моите най-после легнаха и сега дигам краци.
Мъжа ми е оправил колата и сумата не беше много голяма та съм доволна.
Калинка где е да донесе по питие?

# 111
  • София
Вио, само ти можеш да прецениш кога , как и защо да ходят децата на детска градина.  Peace От друга страна е толкова хубаво да ходиш на работа, или поне аз обичам.  Имала съм тази възможност да спретна бабите в две редици за да ми гледат детето, затова съм  им много благодарна и то най-вече на майка ми. Ако не беше тя щях да видя работа през крив макарон.  Бъди спокойна децата ще се чувстват добре, там не хапят.  Simple Smile

Смърфи, такава машина никога не съм имала за да правя кис. мляко. Тук май се продава,  но не съм проявила до момента интерес. Трябва да разгледам. Никога не съм подквасвала кис. мляко, това го правеше една приятелка та се облизвах и опитвах покрай нея. Не ми се занимава.
Отивам да правя "Божествен тиквеник" по една рецепта.  Simple Smile

# 112
Марче, то в Бг няма за какво да подквасваш, има кисело мляко, колкото искаш. То да подквасваш, ама да имаш читаво прясно мляко, иначе няма смисъл. Ама тук, няма начин, затова машинката е супер.
Ето я, нищо особено, само че нашата е за пазарите с 110 волта ток и американските контакти:

Скрит текст:

Ккато казах, слагаш прясното мляко и закваската, била тя от пакетче или старо мляко, разбъркваш, включваш за 8 часа и забравяш. После местиш в хладилника и изстудяваш. Само, че купуваме пълномаслено мляко вече минало термична обработка. Става и с другото, ама трябва по-дълго да се кваси в машината.

# 113
  • София
Смърфи, направо си е един бонбон. Красива е.  Simple Smile
Много жени си квасят мляко. Аз не умея. Топни си пръста в топлото мляко, пък да е с ъс степен на търпение на топло, пък....не, не мога. Къде да го търся това истинско прясно мляко...не, не мога.
Да си я ползваш със здраве.  Simple Smile
Много тиква настъргах, като че ли ще правя три баници.....олях се.  smile3538 Сега какво да я направя настъргана, много ми е, кажете , де...

# 114
  • при късмета
Аз не мога да помогна с тиквата, не я обичам и не ям.

Аз се бях научила да си квася мляко докато си взимах от млекомата и не съм правила откакто го няма.
И то беше пълномаслено, 3,8%
Най-интересното беше, че един приятел ме научи. Никой не вярва, че мъж ме е научил да квася мляко. Майка ми много пъти ми е обяснявала и не можех да го направя.

# 115
Марче, някакъв кекс с тиква, мъфини, или просто с яйца и прясно мляко. А не може ли я замразиш за следващия път? newsm78

# 116
Моя милост кудкудяка от  рано рано.
Да се разпиша и аз. За градина съм твърдо за . Въпреки болестите. Така създават имунитет.
Аз съм гледано дете от бабите и все бях с гнойни ангини. А Емил ми боледува 1 път годишно .
Спрямо млякото важна е закваската. Ако тя е ОК се получава. А за топенето на пръста не е кой знае какво. Цаката е да не се изгориш. Става за не повече от 1.30 .
Аз 8 часа нямам нерви да я чакам тая машинка. Имам една приятелка тя прави и ме зариби. Мойте хапваха известно време после им писна. Евентуално бебето като почне да яде кисело може да правя пак.

# 117
  • при късмета

Добро утро!
Много обичам да е петък 13, на мен много ми върви.
Късметлииски ден на всички  Hug

# 118

Добро утро!

Захванала съм се с разни ръкоделия - след като изплетох 3 шапки докато разбера коя ми харесва - сега съм на второто пончо  hahaha Утре настъпва китайската нова година на овцата и до довечера трябва да довърша и да рамкирам една овца  Joy Тодоров ден тази година е на 28-и и съм започнала да бродирам един кон на малчо и правим мартеници за децата от класа - изобщо кипи ръчен труд и творчество  Joy
Плами  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Flowers Sunflower
Ние сме нямали проблеми с ясла и детска градина - малкия не боледува и се адаптира бързо - дори като се преместихме тук - на друг климат и незнаещ езика - пак съм нямала проблем - съвсем индивидуално е за всяко дете. Тъй, че моето мнение е - ясла, градина - не е равно на болести.
Мляко съм квасла в бг по "бабешки", но тук има хубаво кисело мляко и не е скъпо, та това си го спестявам. Имам мая за сирене - ама още не съм се наканила да се пробвам.
Весел, усмихнат ден ви желая   bouquet
Ма ко ме изпревари  hahaha

# 119
Ма ко, и аз обичам петък 13, само хубави неща ми се случват  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт