Домакини 48/ С коктейли в ръка, ще чакаме пролетта

• 47 733
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Ходих до пазара "Красно село" да гледам за апрески, че там има магазин на "Булдозер", не намерих. Купих ябълки, два различни вида. Пак съм бясна - не я разбирам тази практика да не мога да си избера плодовете, вече няколко пъти ми се случва на пазара "Иван Вазов", сега и на този. Обикновено се отказвам в такива случаи, но днес в студа и кишата не ми се разправяше. Е познайте какви ябълки ми е сложил - да му ги блъскам в главата. Във Варна няма такова нещо, никога не ми се е случвало newsm78

# 601
Здравейте
дребния днес е една идея по добре , ама още не смея да се радвам , поръчах инхалатор , отдавна трябваше да го направя , ама защо отлагах и аз не знам.
marchеva14 какъв десерт спретна , сподели моля те .Аз подобие на търновската царица ( не помня кой от темата беше дал рецептата , но помня че е от тук ) ама с друго сладко и във вид на мъфини, ставаше щом и децата ми помогнаха в ликвидирането.
dam4o много добре те разбирам.
Скрит текст:
Преди години като студентка работех на голям столичен  пазар , бях се нагледала на мошеничества от страна на момчета -продавачи, обикновено търговци имаха 2-3 сергии в рамките на пазара и няколко човека им продаваха , то не бяха лоша стока вместо добра , или пък любимото им 200 гр по малко от нормалното.Толкова нагли бяха че не се притесняваха и на колеги да ги прилагат.Веднъж се случи и аз да изпатя , е така им го върнах че вървяха и ми подаряваха плодове с месеци.После за известно време не работех и всяко пазаруване винаги беше с голяма доза недоверие, дали е добра стоката , дали в грамажа ...
Сега тук пазарувам от магазинчета в които сама избирам или от големите вериги.

# 602
  • София
Днес счупих сутринта огледалото. На обяд любимата си кристална чаша. ...

# 603
Добър вечер! Днес мина поредния изпит. Доволна съм.
Лус, много е тъжна историята с майка ти.  Hug Дано се подредят нещата скоро. А за счупеното- носи щастие!
Джейми, да оздравява малкият.
Дамчо, и аз те разбирам много добре, защото съм го работила като студентка. Но понеже давах да се избира бях любимка на клиентите.
Марче, аз съм много съгласна с твоето мнение за децата. Мислех си, че аз не съм в ред.
Калинче, интересно ти е ежедневието.
Вио, и Гого като бебе беше така- ставаше към 5,30-6 сутрин. А майка му си е поспаланка.  Simple Smile

За всички  Hug

# 604
Dam40  във Варна на Колхозен е също така . Аз винаги си намирам квартални магазинчета и там си избирам.
Няма да забравя един случай в Шумен. Отиваме да пазарим с на гаджето ми сестра му. Избира ми продавачката и ми пълни едни развалени картофи. Е директно и хвърлих торбата и си тръгнах. А сестра му ме пита: е как така . ОТг й че пари за боклук не давам.
Да се похваля скоро майка и сестрите ми ще идват на гости. Приготвям се лека по-лека и за тяхното идване и
за бебето.Все нещо пазарувам. Мм се е хванал за главата с мен.

# 605
Добро утро Simple Smile
Станахме с дребния , че АБ трябва да пие .Имам да гладя , явно днес това ще ми е основното занимание.
titi888 аз нещо съм заплес кога ти е термина ?

# 606
Добро утро   bouquet
Днес тук е "Деня на Майката" - да е честит на всички майки  Heart Eyes
Джейми нареждам се на кафето.
Отмениха футбола за след обяд и като никой път се излежавах до късно.
Тити завиждам ти за гостито - майка отказа да идва, че трябвало вече да започва да сее из градината, като се приберем на лято да има от всичко  Joy
Дами аз по тези причини спрях да пазарувам от коя да е сергия - имах си няколко, на които им бях правила услуга и само от тях пазарувах, като съм си и поръчвала какво и колко да ми вземат от борсата...Тия отношения са ми грозни, но съм забелязала, че /без значение сферата/, когато някой се чувства задължен или заплашен - започва да се подмазва....
Лус и аз вярвам, че счупеното носи щастие   bouquet
С огромно удоволствие ви пращам много пролетно настроение с пожелание бързо и при вас градинките да станат такива

# 607
Прекрасна е градинката, а дано и при нас! Сестра ми казва, че във Варна се усещала пролетта - слънце се показва, птички пеят, а и там не е паднала и снежинка. Но тук все още е студено, макар че днес не вали и се показва някакво подобие на слънце, та смятам да се възползвам и да се разходя.
Мързеливо ми е нещо, най-вече не ми се занимава с уроците и за пръв път в неделя не съм пипнала учебник. Ох, Стади, браво за изпитите, ама трудна професия е това да знаеш.
Утре в Лидъл пускат най-различни почистващи препарати, та смятам да заредя и да я подкарам с великденското тук, че после и по други градове Mr. Green

# 608
  • София
Здравейте
дребния днес е една идея по добре , ама още не смея да се радвам , поръчах инхалатор , отдавна трябваше да го направя , ама защо отлагах и аз не знам.
marchеva14 какъв десерт спретна , сподели моля те ........................

Здравейте,  другарки мили!
Джейми, направих Капучино кейк- лесно, бързо, вкусно. Работи се само с лъжица и не се ползва миксер. Може шунки-мунки, луканки разни дето ми миришат отвратително и подобни да нямам в хладилника, но Маскарпоне, Рикота и такива нещица винаги имам под ръка. Препоръчвам го!
В момента се бърка един козунак с Маскарпоне , той е за проба, че идва Великден, не че не съм го правила, но в големия миксер до този момент не съм пробвала такова количество брашно, но както виждам се справя повече от прекрасно. После ще докладвам.  Simple Smile

Добър вечер! Днес мина поредния изпит. Доволна съм.
......................
Марче, аз съм много съгласна с твоето мнение за децата. Мислех си, че аз не съм в ред.
.......................
Браво , Ста-ди, отличничка си! Рядко явление е човек да намеря съгласен с моето мнение,  за което се радвам.  От друга страна, ако не си кажа собственото мнение...за какво съм си аз, ами такава съм си и винаги  или в повечето случаи си имам определено мнение за много неща.
Ох, звъни ми телефона и едни приятели ще дойда....ами сега... ooooh!
Ставам веднага.  ooooh! ooooh! ooooh!

# 609
  • при късмета
Здравейте, прекрасни!
Калинче, много хубава снимка  Heart Eyes
Дами, по големите пазари винаги е така. Това да си го знаеш. На всички, без изключение. На нашия в Люлин пазарувам на 2-3 сергии, но съм си ги проверила отдавна. Едната е точно в началото на пазара, от посоката която идвам и шефа като беше малък, като стигнеше до там все искаше банан. Едно семейство продават там и жената много му се радваше, че иска банан и морков, вместо чипс или подобно, което е в съседство. По едно време го черпеше с нещо всеки път като минехме, направо по тротоара го гонеше шефа и аз започнах да си пазарувам от там. От самото начало ми даваха да си избирам.
Това обаче са някакви изключения, които на пръсти се броят по пазарите.
Джейми, как е детето?
Марче, да видим после козунака.
Аз и този път май ще заложа на този със сметаната. Само ще ги разделя на няколко части за да сложа различни плънки. Имам сладко от бели череши и съм ги оставила по-хрупкави, а не преварени заради козунака. Миналата година правих така и много ми хареса. Правих и с тях и бели стафиди едновременно, но по отделно по-ми харесват.

После ще дойда на по питие  Hug

# 610
Джей на 29 май.
ПФ ще ме уморят тея киселини няколко дни.
Днес голям мързел. Само гладих и смених чаршафите.
Марче нон стоп гледам снимки на козунаци. Днес си купих готов от турския. Майка като дойдат ще им метна един.

# 611
Добър вечер, дами. Прибрахме се. Сготвих, правих кекс, оправях багаж и свърши денят. Сега ни предстои къпане и всеки по леглата. Трябва да започвам с новите теми, а днес нямах грам време.
Дамчо, знам, че е много трудно. Преди да родя бях в училище известно време. Но пак искам да работя същото.
Тити, моят термин беше 22 май. Хубаво е да ти погостуват. Пази се!  Hug
Марче,  Hug
Калинче, страхотна снимка. Не съм виждала още минзухари тази година.

За всички  Hug

# 612
  • София
.............................
Марче, да видим после козунака.
Аз и този път май ще заложа на този със сметаната.
........................
После ще дойда на по питие  Hug

Да ти докладвам, душа, че тя моята стана една....в 17.30 ч да ти се обади някой по телефона, че ще минат да те видят и....тя стана каквато стана.  Mr. Green  При нас, в моето семейство повечето случай се сяда на маса и се вечеря, рядко някой минава само за кафе, освен моите си приятелки, та аз трябваше да се спретна набързо и да приготвя това-онова и....направо бях луда за връзване. В кухнята вреше и кипеше, а от мен се стичаше пот, козунакът вече започваше да прелива от формите ...а в това време ММ реши да ми обяснява нещо си по политически въпроси, защото гледаше телевизия....е , как не го убих в един момент...мда, но запазих самообладание и само кимах и се съгласявах с всичко де,  що ми говореше, но ако ме попиташ сега,  какво ми е разказвал няма да мога да го предам, не помня  нищичко. В един момент беше помолен да напусне, с тон процеден през зъби, съскайки...мда. Омете сена секундата.
Та, да си дойдем на думата....козунак. Изнесох го навън , на прозореца за да мога на студено да му спра втасването, донякъде успях. Чак сега седнах и го изпекох, и виж какво успях да сътворя. Не че досега не съм правила козунаци, но винаги съм ги измесвала на ръце, а сега е измесен в машината и затова споделям...стана, повече от прекрасен е. За съжаление бях предвидила и една нова плънка да му сложа, но , както се разбра нямах никаква физическа възможност и е само със стафиди.
Ако решиш да правиш можеш при желание от твоя страна да ме попиташ за плънки, със сладко толкова много не го харесвам, разваля му се структурата,  само при добро желание, разбира се, не че аз съм толкова добра, просто си записвам, пробвам и евентуално при желание от другата страна споделям.  Peace
Козунаци със сметана съм правила и са много добри. Тази година едните ще бъдат точно такива, със сметана.
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
.
Ими , това е за тази луда вечер, все на мен така ще ми се падне. Вече съм измила подове, паници и лъжици, прибрала и сега си лягам, как ще стана утре.... newsm78 Уморих се, май.. Simple Smile
Не успях да обърна внимание за всяка поотделно, моля за бъда извинена.  Hug

# 613

Добро утро със скромна закуска след прекрасните козунаци на Марчето, но който иска, да прегледа предния пост и да вземе от тях. На мен ми идва да си грабна и двата и да си ги опаковам за Великден. Мнооого обичам козунак, но обикновено купувам, не че не съм правила, но не ме бива много в месенето, а не разполагам с пекарни и по-така миксери. Ох, как ще се сдържам да не ям само това по Великден не знам, тъкмо ще ми приключи диетата и ако не съм желЕзна 90 дни ще отидат на халост.
Мятам се към Лидъл рано-рано като същий пенсионер, ама няма кога, че после съм на работа до 18,30 и ше окъснея. Хубав ден на всички. Тук поне е сухо.

# 614
  • при късмета
Добро утро!
Преядох със закуските в темата още със ставането.
Дами, лека работа, днес си много време
Марче, страхотни са станали козунаците.
Аз от сладкото вадя само плодовете. Миналата година пробвах с белите череши от сладко и много ми хареса на вкус. Но си беше от варено сладко и плодчетата бяха малко мекички. Направих си 3 бурканчета специално за козунак, като само кипна водата и веднага ги свалих. Така не стана точно на сладко, а плодовете са цели и още хрупкат, но водата не е много сгъстена и те само си стоят в нея за да ги консервирам.
За първи път правих така, едното бурканче го отворих след време да видя какво е станало, плодовете си хрупкат, а течността с разреждане си става на сок. Много обичам бели череши

Аз се успах днес. Пак не съм разбрала кога са излезли мъжа ми и шефа, станах в 9ч.  ooooh!
Ще се заемам поо-сериозна с чистенето, че миналата седмица не се свъртях вкъщи.
Хубава седмица на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт