Домакини 48/ С коктейли в ръка, ще чакаме пролетта

• 47 934
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
  • при късмета
Брашно изобщо не слагам. Само в яйце  ги слагам преди пържене. Но в сместта си слагам малко сварен ориз. Ако е много лепкава, добре изцеден и попива излишната влага. Ако си е твърда сместа ориза го оставям по-влажен. И яйца слагам отделно в сместта.
Определено всичко зависи от картофите. Тук вече едни с едни еднакви не мога да намеря и винаги коригирам според тях

# 586
Я, за първи път чувам за ориз в сместта. Мда, звучи интересно. Моята рецепта е съвсем проста - сварени картофи, един белтък, сирене, пресен лук, сол, черен пипер и чубрица. Като омеся сместта, винаги я слагам да стегне в хладилника поне за два часа. След това оформям кюфтетата, овалвам в брашно. Загрявам олиото и преди да ги сложа в тигана, потапям в белтък. Поне засега тази рецепта няма грешка с местните продукти.

Ето ги:
Скрит текст:

# 587
  • при късмета
Днешните не съм ги снимала, но мисля, че съм пускала снимки.
Аз ги правя така: В сместа картофи, яйца, сирене (понякога без) подправки и сварен ориз и отцеден според това колко е влажно(лепкаво) тестото. Всичко правя на око и според картофите. Лук не слагам. В силно сгорещено олио ги пържа, потопени само в разбито яйце.

# 588
Ще си запиша рецептата, може следващия път да опитам по твоя начин.  Wink

# 589
Мако, умирам за картофени кюфтаци! С моето разделно хранене не съм кусвала от много време, та се покапах. Честито за играта - ти си си с късмет. Момичетааа, мама пак ме ядоса - няма отърване, ще се сменя дограма. Цитирам разговор от преди малко: "Мамо, кой ще мести всичко? - Те майсторите всичко ще си направят, обещаха. - А като свършат кой ще чисти и мести? (Мълчание) - Е ти като си дойдеш..." Ох, какво да кажаааа #2gunfire ММ казва, че тя се грижи за мен и сестра ми - създавала ни емоции Mr. Green.

# 590
  • София
Здравейте, мили дами!  Hug
Ами, к`во да кажа, няма нищо. Скучно ми е.

# 591
 Лус Hug
мако никога не съм опитвала кюфтета с ориз , мога да пробвам.Ама няма да е скоро Simple Smile
Марче а на мен не ми е скучно но , нямам настроение  Tired дребния все още не се е подобрил и явно ще трябва да взимам болничен, а той е свързан с доста ядове.... но здравето на детето е по -важно.
dam4o установих че освен ядове покрай децата има и такива свързани с родителите , да забавно е  Hug
Отивам да спя , толкова съм изморена че мога да не стана до обяд ако ме оставят, но познайте дали в осем няма да сме на крак ...

# 592
Ехе, Джей, че то 8 си е направо супер бе! Ела вкъщи да видиш - в 6, максимум в 6:30 Дея е станала и малко след нея всичко е на крак  ooooh!

# 593
  • при късмета
В кюфтетата слагам малко ориз, само колкото да регулирам тестото. Останаха само 6, утре кой превари-той завари  hahaha
Дами, определено ви създава емоции майка ти
Джейми, бързо да се оправя детето  Praynig
И шефа е така. През седмицата го будим за градина, събота и неделя става по същото време сам  ooooh! Явно по-лесно е започнал да става, защото понякога дори не ги усещам кога излизат с баща му. Свикна да ходи само с него сутрин по-бързо отколкото очаквах. Преди беше свикнал и аз да ходя сутрин до градината.
Калинкеее, остави тези документи и идвай
Гледам по нова един филм, за едно семество и цунамито в Малайзия. Не разбрах дали е по действителни случаи. Има и реалните кадри които от тогава още се въртят. Било е някакъв кошмар. Документалните филми не могат да пресъздадат това, което хората са преживяли, колкото и да са реалистични

# 594
Събудих се от киселини.Метнах хомеопатичните .че иначе няма мир.
А сега едно чудовище ми хърка под носа и ми идва да го  fight

# 595

Добро утро с поредното зимно кафе. То пролет идва, ама де ли е - тук прехвърча сняг.
Днес сутринта чакам закъсал ученик, после смятам да излизам и да си търся апрески на разпродажба, че моите сдават багажа. Както е тръгнало ако купя ще ги използвам успешно до 24.05.
Ако някой е видял не много скъпи апрески из Сф, да свирка веднага! Хубав ден!

# 596
Добро утро  Hug

# 597
Добър ден   bouquet Нареждам се на кафето, макар моето да е дъждовно  Joy
Не бях отваряла форума, но си ви мисля  Hug
Вчера тук беше "Red Nose day" - ден на червения нос - един от основните дни за събиране на дарения, та бях и доброволец в училището. Всеки се облича с нещо червено - може и шалче само, рисува си смешно лицето. В четвъртък правих и дребни сладки за благотворителния базар, а малкия го спретнах в една ризка на тънко червено-черно каре, със шапка борсалино и изкуствен мустак - докато стигнем до училището хората се попикаха от смях с нас  Joy Обявен е за най-смешно изглеждащ, ама те и милите къде са виждали как изглежда на сгоден циганин брат му  hahaha
Понеже утре е "Деня на Майката" - госпожата ги е снимала и те са направили картички - напомни ми за снимките за 8-ми март, дето ги правим в бг в детската градина. Децата трябваше да четат книги за да спечелят пари, които да дарят - малкия спечелил 20 кинта и с още 7 деца били най-щедрите дарители и има грамота.
Имаше и много предавания за Тери Пратчет и по радио и телевизия  Flowers Rose
Започна и финала на състезанията по ръгби за деца и сега съвсем обхождам стадионите като Миндовата кучка  hahaha направо съм разглобена от ходене  Joy
Лус  Hug Praynig  Flowers Four Leaf Clover Моите изводи са коствени, на базата на други анализи и силно се надявам наистина до два месеца да се оправи политическата обстановка... знам, че това изобщо не те успокоява но вярвам и се моля да се стабилизира майка ти  Hug Praynig
Ма ко браво на теб   bouquet
Смърфи и аз съм като теб с впечатленията за здравната система - нивото на медицината е еднакво по света, но нивото на обслужване и зачитане на достойнството на пациента е....
Момичета много ми е приятно с вас, но отново хуквам към стадиона, че днес и детето на приятелката ми е с нас - снощи преспа у дома и имахме пижамено парти  hahaha
Усмихнат и спокоен ден ви пожелавам  Heart Eyes

# 598
  • София
Добро утро, момичета!

Пак сняг!!! Искам слънце и топлина, поне +10... Crazy
Не ми се носят вече гумени ботуши...
Скрит текст:

# 599
  • София
Здравейте, девойки прекрасни!  Hug
Възмутена съм от това време !! Очаквах вече поне да е 15 градуса, а то вали отново сняг....
Людачка, ако се напия и падна в тази локва, направо съм се удавила... Joy
Нямам много време, момичета, защото ще идват едни приятели да направим едно каре карти, а и трябва да спретна нещо да хапнем..мда. Започвам да правя мусака, а десерт за кафето... newsm78 още не ми е ясно.
По-късно ще мина.
Лек ден!!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт