За всички АВГУСТ е далече, но бебчетата гъделичкат вече

• 31 304
  • 725
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Добро утро и от мен!   Grinning

Queen E, имаш стиснати палчета и от мен! Хубаво е, че си в болница - поне те следят постоянно и ако се наложи ще реагират бързо лекарите. Дано не се налага де и скоро да си в къщи при малкото човече.  Peace  Ти успя ли да разбереш какво е предизвикало кървенето? Да си вдигала тежко, малкия да те е ударил без да иска...   Thinking 

AugustMama, това е ужасно болезнено! Малкия ми имаше стоматит, когато беше на 2 години. Според неговата зъболекарка - никненето на зъбите разкъсва венците и като лапа мръсни ръце и предмети раните се замърсяват и така... стоматит. Ти си голяма вече, но споделяш, че мъдрец расте и ако си хапнала някакъв плод не добре измит.  Rolling Eyes Много се учудих, че са ти изписали АБ, защото на нас точно обратното ни каза - АБ приспивал инфекцията и по-късно пак се появявала. Ние ходихме да го маже всеки ден с риванол и след това с едно зелено лекарство, което още по моето детство го имаше. Не му помня името... Голяма драма и рев си спомням  ooooh!  Дано се оправиш бързо!  Hug

Витамини не пия. Спрях и фолиевата вече, но се чудя дали да не я продължа още малко. Вие взимате ли фолиева още?

# 661
Wave,не знам в коя седмица си,но на мен док ми каза да я пия до края на 4 месец,но аз ще я попитам дали може до края или поне до 7,8 месец,мисля че не може да навреди с нищо  Hug

# 662
  • София
Август мама, сега ме подсети с твоята диагноза нещо. Миналата година имах нещо като рана на небцето, надуто и мнооого, ама много болезнено. След безуспешно обикаляне по зъболекари и мазане с какво ли не, диагнозата ми беше същата. Един ден попаднах случайно на една зъболекарка, която каза че карам херпесна ангина, която обаче не ми е в гърлото ами на небцето. Изписа ми Биопарокс, локален антибиотик с който още на първо пръскане се родих. А преди трябваше да пия течен аналгин за болката. Ако искаш опитай.
rali_stoyneva, благодаря за препоръката, но точно от тези тежки колички бягам. Peace
Куинче, мина ли визитацията? Hug

# 663
Идвам на отчет.
Мина отдавна визитацията, ама се опитах да поспя, че вече имам чувството, че съм тотално скапана. Две поредни нощи не спя. И сега не успях - дремнах 1 час и това е. Confused
И ми е адски скучно. В стая съм с една жена, с която хич не си допаднахме Tired.
При мен вече има едно съвсем леко зацапване. Казаха ми, че това е добре. Нямало нужда да се притеснявам, отлепянето било малко и всичко ще е наред, обаче трябва доста лежане и да се пазя много. Питах и кога ще ме изпишат, но казаха, че сигурно ще е в сряда. Confused
Трябва да попитам на следващата визитация как стоят нещата с пътуването, тъй като в началото на март имам изпит, а хич не ми се иска да го отлагам. Sad

Ани, хареса ми количката. Има ли някакви отзиви за нея?

Аз от скука май само в онлайн магазините вися и гледам.. така се изкушавам... Иска ми се да поръчам нещо за бебка, ама не смея още сякаш. А уж не бях суеверна. ooooh!

Аиса  Hug Hug Hug

Не знам дали е добра идея баща му да го доведе довечера на свиждането. Confused Хем ми се иска да го видя, хем знам, че после на него ще му е по- трудно и ще са едни ревове, когато си тръгват.. Май и на двамата ще ни е по- трудно, ако го доведе..

Деси, да, да, ще питам за Славов. Добре, че ме подсети. Днес май не е на смяна.

wave, ами едиственото тежко нещо, което съм вдигала, е детето. Rolling Eyes Казах им, че правя и упражнения за бременни, та те ми казаха, че може и с тия упражнения да съм си направила белята. Cry Та се чувствам адски виновна сега...

# 664
Август мама бързо да се оправяш, че то зъби да те болят е ужас, а сега както не можеш да взимаш нищо ...представям си  Confused  Hug  Hug  Hug
wave аз почнах да пия Пренатал на Джеймисън от края на 3-ят месец, по предписание на моята АГ и то по-скоро защото май настоях .... и съм доволна...гледам обаче да ги пия по-късно или вечер защото ( или поне така ми се струва) ми се увеличи апетита  Blush
Деси90 ти при Славов ли мислиш да ходиш на ФМ и като цяло да се следиш или ...  Hug
Куини недей се чувства виновна сега....може от всичко да е....ако ти си се чувствала добре значи няма проблем....въпреки че аз се притеснявам да се натоварвам много много .... То при всеки си е индивидуално  newsm78 Дано по-бързо да мине времето ти и скоро да се гушкате с домочадието  Hug После ще кажеш отзиви точно от Авис-а ....мисля там да ме следят и раждам ....пък да видим   bouquet
Момичета да ви питам малко колкото смешен, толкова и за мен притеснителен въпрос.... та
Скрит текст:
аз не ходя никак често до "офиса" по голяма нужда  Embarassed даже 2 пъти седмично за мен е нормално ...и тогава е доста трудна работата ....та си мислех а и съм чувала че не бива да се напъвам...мога ли да причиня нещо на бебчо или не....смисъл да го смачкам или нещо такова?  Thinking Оф извинявам се за гадният въпрос, но отдавна ме мъчи  Blush

# 665
Мечтичка, Деси,
Скрит текст:
абе, аз сега чета в интернет за въпросната ФМ в Плевен. БХС разбрах, че правят, но за ФМ никъде не се споменава. Попаднах на една стара Плевенска тема, та там момичетата споделят, че тук няма специалист, който да е квалифициран за такъв преглед. Правят някакъв подобен преглед, да, ама не било баш ФМ. Та аз сега се размислих доста.. и май ще си запазвам пак за София час.

Мечтичке, аз първия път раждах тук, при Славов. Доволна съм. Peace

# 666
Мечтичка,аз се записах при д-р Петрова от Авис Медика-много готина жена Simple Smile Като цяло,в Авис медика са големи специалисти всички,както и ДКЦ-то и болницата са отлични Simple Smile Но пък аз нямам други наблюдения за Плевен,та съм малко пристрастна.
Д-р Славов е завеждащ отделението и той прави ФМ в Авис Медика. Знам от приятелка която ражда там,и е много доволна. Аз все още не съм ходила и не мога да споделя лично мнение.
Но за сега съм много доволона от Авис Медика,и аз лежах преди месец....персонал,обслужване.....обастановка,на ниво са. Надявам се до край да съм доволна от тях.
П.С. Няма да сгрешиш ако се запишеш там,доколкото знам Куинчето е също там при д-р. Цвик Simple Smile

# 667
Куийнче
Скрит текст:
моята приятелка дето роди преди няколко дни в Авис каза че е много доволна....получила добри грижи и т.н. и на детето правили изследвания и доплер за слуха ....та май ми е достатъчно ..И аз я намерих тази тема, но тя от преди 5-6 години и до тогава са се осъвършенствали надявам се.....казвам го защото на нейното детенце Славов видя кистичка на бъбречето и вместо да им вземе парите ги прати по София за изследвания....Един АГ от съседен по-близък град също прави ФМ но пък си мисля, че изобщо няма да е специализиран .....все пак се води "квартален"  newsm78 Пффф обърках се вече и теб също....извинявай  Hug
Деси представяш ли си да се засечем с теб и Куини там ...ще се радвам много   bouquet

# 668
Куинче, не знам още,и аз не съм решила какво и къде да правя. Сега чакам резултата от БХС,и недай Боже нещо има тогава ще мисля.... ФМ май правят и във ИНВИТРО клиниката,но факт че във нета няма никаква информация. Аз много искам да направя ФМ при Чавеева в София,ама честно казано не ми се разкрава,та ще го помисля.....
Мечтичка,забравих, за ходенето до двете 00,и аз съм същата,стигам до болки и то големи в корема, засега намерих решение в сушените сини сливи,ако 2-3 дена не съм ходила си хапвам и на др ден съм в тоалетната.

# 669
Уоуу, ама колко неприятни неща са се случили от вчера до днес! Confused

Куини, радвам се, че са ти казали добри новини  Hug Това с отлепената плацента доста често чувам да се случва, сигурно е неприятно, но наистина си почивай повече! А свекърва имаш ли си, да ти помогне сега в гледането на малкия - с него сега ще ти е трудна почивката  Rolling Eyes според мен не бива да го вдигаш повече. Всичко ще е наред  Hug

Август мама - ох и тия твоите венци направо те съсипаха...Мисля, да не би растящия ти мъдрец да причинява болката на венците? На мен като ми растеше, всички околни зъби и венеца ме боляха...Ох, дано от антибиотика ти мине скоро, дръж се мила!  Hug

Ивето,ти как си, всичко вече наред ли е? Hug

Недялче, благодаря ти, Ивет е по-добре, но не е оздравяла съвсем напълно...има хрема и някаква кашлица, мисля че трябва да й чуят гърдичките, да не направи някой бронхит.... Tired иначе си права, че детето трябва да си ходи на градина, пък там да се бори с вирусите, ама пусти страх...за мен повече ме е страх, че откакто бях болна и едва оцелях без лекарства, много ми е страшно. Ама ето, от въздуха се разболя детето, без да е в контакт с болни  Rolling Eyes

Антония, дано бързо се оправи малкия ти  Praynig знам колко е тежко да гледаш как се мъчи с тая температура, но тоя проклет вирус чувам върви с нея... Скорошно оздравяване ви желая  Hug

Мечтичка, дръж се, не се разболявай сега! Пий фрешчета, лимонче с мед, чай с джинджифил - укрепвай се !  Hug А за ходенето по нужда - купи си сушени смокини, хапвай по 2-3 и след това водичка...мисля бързо ще ти помогне.  Peace

# 670
Момичета,днес и тухла да ми падне на главата ще я посрещна с усмивка..  Joy Прегледът мина повече от прекрасно..Всичко е наред,гледаха му гръбначето,бедрена кост,мозък,даже и сърдечните му тонове ми пуснаха,уникално беше... И най-накрая ще кажа и аз,че чакам   МОМЧЕНЦЕЕЕЕЕ  newsm44 newsm44 ..Неописуемо щастие и еуфория са ме налегнали,вече ми се струва толкова реално..  Rolling Eyes После бях на БХС в майчин дом,но там не беше вълнуващо  Crossing Arms и сега лягам да поспя,че цяла нощ от притеснение не съм мигнала..

На всички останали-кой каквото му предстои да със положителен завършек,и деня на всички да е прекрасен  Hug Hug Hug

# 671
Qeen-че, аз докато бях в болница пратихме малкия при баба му, за да не пита постоянно къде съм, защо съм и т.н. Не бих рискувала да дойде в болницата, защото незнам как би му се отразило в малката главичка.... Ама моя все пак е и на 4 и половина и разбира доста. като се прибрах ме питаше - "мамо, ти беше в болница, защото аз много те ядосвам ли?". Ужасно ми стана, че детето търси вина в себе си.

Сряда е след два дни, много бързо ще минат за него, има кой да се грижи за него сега, не се притеснявай.  Hug

А аз май не съм споменавала, ама също съм плевенчанка Simple Smile. Но живея в София.

Относно WC-to,  и аз имам същият проблем. Докторката ми каза само с храна да боря проблема и да не взимам никакви лекарства, ама на моменти ми иде да и се обадя да ми каже нещо разхлабващо, защото се побърквам...

# 672
  • Бургас

А аз май не съм споменавала, ама също съм плевенчанка Simple Smile. Но живея в София.

+1  но живеем в Бургас от 2000г Wink
от едно село до Плевен де ,
но там завърших средното и Плевен си ми е от любимите места.
Началото на Март ще сме селянчета за 10-тина дни и ще се поразтъпчем из града.

Мечтичке за WC пробвай за закуска овесени ядки с кис.м-ко и плодове Peace

Тай дано скоро сте напълно здрави Hug

Джиии честито мъжле Hug

Куини айде без да си вменяваш вина  моля Naughty
Всичко ще е ок. От много и различни фактори може да се стигне до отлепяне.
Ти вина нямаш HugЕй сега ще дойде сряда и се прибираш при любимите човеци Hug

# 673
  • Sofia
Queen E, да те успокоя малко:)
Първо - аз бях по цял ден на легло, тъй като ми беше много лошо, когато стана отлепването. Така че не се обвинявай, така се е случило.
Второ - лекарите винаги оставят жената в болница щом видят кръв. Всъщност не е толкова страшно, често срещано явление и минава за няколко дни. Пътувай си спокойно за изпити и се радвай на бременността си:)
Аз, например, понеже имам познат лекар, когато прокървих той ме прегледа и на ухото ми каза ( тъй като в кабинета имаше и друг лекар ), че имам отлепване, което е малко и спокойно мога да лекувам вкъщи. Истината е, че медикаментите, който дават в болницата, могат да се прилагат 1:1 вкъщи, но все пак не е лошо да се използват клиничните пътеки Wink
Така че, дишай спокойно и мисли за бебка и за сладкия батко Heart Eyes

# 674
  • София
Еха! Колко много плевенчанки  Grinning  И аз съм от Плевен, но от години живея в София. Преди 5-6 години даже си продадохме апартамента там и сега всички сме тук. Беше страхотен град, но всеки път като се връщах ми ставаше много мъчно като виждах как запада, младите се изнасяха или стояха безработни... Сега като че ли има малко напредък, но не съм се прибирала от много време  Sad 

Nedialka_81, аз имах 4 села и обожавах да дойде лятото и да се запилея натам с братовчедите... Ех, спомени....  Heart Eyes

Jblond, честити сини гащи! Отдъхна ли си вече?  Laughing Друго си е като знаеш пола... някак бебето става по-реално  Wink

Dessyy90 - 16 седмица и 4 дни... Да взема да пия още малко време, за всеки случай  newsm78

МечтичкаД - пробвай с киви на гладно. Много бързо действа.

Queen E страхотни новини! Хайде да спира и да се успокоиш и ти вече. Милата, много ти се насъбра  Hug  За съседката по легло - не можеш ли да поискаш смяна на стаята?  Thinking  Това си е допълнителен тормоз да си затворен с неприятен човек 24 часа в денонощието  ooooh!
А за дечко... аз не бих рискувала да го водят в болницата. Малък е и може да се стресира допълнително от обстановката и факта, че мама остава там. Ти ще си прецениш най-добре, защото си познаваш детето. Сигурна съм, че ще вземеш правилното и за двама ви решение.  Peace 

Общи условия

Активация на акаунт