Re: Юлски бебета 2013 - тема 30

• 55 858
  • 725
  •   1
Отговори
# 615
По спомен отпреди повече от 10на години, ако терасата е на кота нула или е до 1.20 м от нивото на терена не влизаше в разгънатата площ на жилището от което се ползва. И затова архитектите държат на понятията тераса и балкон. За тях тези две думи носят значителна (финансова) разлика. Точно от архитектката ми съм се научила да ги употребявам правилно (според архитектурните и строителни разбирания)

# 616
Гери баш за нашата групичка във фейса говоря. Оказа се, че има един индивид там, които се чуди къде и как да ме коментира. Добре, че не ми пука...

# 617
Пиши бързи кой е този индивид и да получи официален банн! Може и на лични ако се притесняваш. Мисля обаче, че се сещам кой е.

# 618
Мише, благодаря за пожеланията към мм. И той милият се зарази от децата и днес си празнува именният ден в леглото. Подари ми уникален часовник за годишнината. Не може да изтрае до деня.  А аз му подарих едно голямо нищо и себе си разбира се. Утре ще ходя да му купя малко сладки изкушения.
Роси, подкрепям те напълно. Аз не мога да седя сама, това че имам деца не би ми попречило ако мъжът до мен ги приема. Романтична съм, импулсивна съм и действам както го чувствам.
Руми, дай рецептата за тези калмари?
Ама голяма конспирация стана тук Simple Smile)
Исках за 3 март да отидем до Велико Търново, но няма да имаме пари. Писна ми от тъпото майчинттво, искам си работата и заплатата. За утеха ще отида утре да се наям едно хубаво с торта Simple Smile
Лека нощ дами

# 619
  • Бургас
какъв индивид, какво става, дайте да го махаме ако ще вади информация навън?

# 620
Момичета, дали Юлия се е заразила с шарка? Вчера в Морската градина, на напълно открито пространство, се доближи два пъти до момиченце, на метър- метър и половина, не по- близо, за около 5-10 секунди. Всъщност може и на 60-70см да е било единия път... От толкова може ли да се е заразила? Аз нямаше как да предполагам, че детето е болно, Юлия викаше 'кака, кака' и ходеше подире ѝ. Майката ходи да я дърпа... и накрая ми каза, че била болна от шарка. Тогава отблизо видях пъпките, бяха завяхнали. Казах, че пъпките май са завяхнали, тя ми отговори, че още 1-2 дена трябвало да я пазят в карантина. И защо я водят в Морската градина, в почивен ден, сред много деца?!  Tired  А другата седмица уж ще ходим за ваксина, дали трябва да я отложа? Възможно ли е изобщо да се е заразила или няма никакъв шанс и да не го мисля?

За балкона и терасата винаги съм се чудила каква е разликата, даже съм гугълвала, но не съм попадала на информация. А лоджия сега се използва съвсем официално, имаме го в един нотариален акт. Иначе употребавям само тераса, така съм научена от родителите си.

# 621
До колкото знам като избият пъпките и детето вече не е заразно. Пък и ако са нямали допир, не би трябвало да има проблем. Ако се притесняваш, говори с личната и и кажи, че е била контактна с шарка и искаш да изчакаш. Не я бързай тази ваксина, изчакай пролетта. Ого също я няма. Сега средата на март трябва да му я бият и от сега треперя. Ако и тази отложа сигурно ще ме изгонят вече да си търся нова педиатърка. Какъв им е зора не знам.

# 622
Ooooo,Пине,шаркавите деца се разхождат съвсем свободно между другите вече.Ти остави децата ,ами между бременни си обикалят  SickАз съм виждала познато дете на разходка именно когато е заразноИ таткото вдига рамене ,не можел да го издържа у тях.Съгласна съм ,но да го води в парк,отдалечено място ,по време ,когато няма много деца....Идиоти всякакви има !
Не знам дали се е заразила Юлия ,но аз бих отложила ваксината ,защото съм психо.
Мише ,какъв е този индивид,който те коментира чак Shocked Аз във фейса си пиша каквото ми е на душата и си мисля ,че е сигурно.Но и нямам нито една мама отмоя град,та съм спокойна Confused

# 623
Не са имали допир със сигурност. Тя и майката това подхвърли, че трябвало да се целунат, за да се зарази  Thinking ....  Tired  Ще кажа на лекарката, а тя самата ще иска да отложим. Да не рискуваме, няма смисъл, пък дано не се разболее, малка е още. Аз вчера сякаш бях позабравила даже, абе не бях забравила, ама не се притеснявах, че днес нещо ме подгони...

# 624
  • София
Не е вярно, че трябва да се целунат за да се зарази. Мъжът ми се зарази от син на клиент, с когото дори не се е виждал. Просто е влязъл в апартамента, трябвало да оправи някакви настройки на компютъра. Бащата казал, че детето е в другата стая, болно. Като по пръчка 20 дни по-късно мъжът ми се разболя. След още 20 аз се разболях, но детето се зарази от мен, не от баща си. С две думи шансът е 50 на 50. Можеш да се заразиш от нищо, можеш да си в пряк контакт и да не се.
Говори с педиатъра за ваксината. От една страна (ако изобщо е заразена) до 20 дни ще се разболее. Най-логично е да изчакаш да мине. От друга страна след варицела имунитетът се срива и е много кофти период за ваксинация. Но това не са познания, а мои разсъждения, които определено може и да не са верни.

Вчера моето голямо дете вдигна 40С. Това е резултат от 5 дни на детска градина. Е как да искам да пускам Адриан на ясла после. Абсурд. По-добре без пари, отколкото с вечно болни деца Sad

Честита Баба Марта!

# 625
Тази жена няма да я коментирам просто, адски съм разочарована! Сигурна съм, че се е познала в думите ми, дано си вземе поука! Аз също нямам какво да крия, но се вбесявам някой, който няма никакъв допир до мен да коментира мен и семейството ми. То тъпото е, че с тази госпожа изобщо дори не сме се виждали, но имаме общи познати.

Честита Баба Марта и от мен! Бъде много здрави, бели и червени!  Hug

Пине, не съм наясно изобщо с шарките ама по-добре отложи ваксината, нищо няма да стане! Стискам палци все пак да не се зарази, и аз мисля, че още са мънички ама то не пита Sad

# 626
Шашнахте ме с разликата между тераса и балкон. Лоджия никога не съм употребявала. Трябва да проуча етимологията и значението им на английски и латински.

Пълният член не ми се коментира. Смешно е обаче някой като го натърти и то грешно. Наистина по времето на Ботев правилата са били други. Мисля, че в македонския диалект все още е друго. Мен македонският и шопският ме отвращават, мога да ги приема само като вицове и като говоря с перничани постоянно съм на ръба да избухна в смях, пък те си говорят сериозно. Но най-големият цирк беше в Охрид. С ММ вървяхме о снимахме табелите, по половин час сме се превивали от смях на разни техни глупости.

Педито отложи ваксината заради това, че съм с херпес... Добре, че не беше на ММ на устата, че изобщо нямаше да се сетя да й го съобщя.

# 627
Момичета,възможно ли е при бременност с близнаци,едното бебе да почине в 5-6 месец от бременността,но майката да износи успешно другото?

# 628
Подаръче, според мен не. Ако са двуяйчни, може да умре едното до 3 месец и да си износи другото, защото мъртвото се резорбира, да ми простите израза. Толкова късно обаче абсурд, ще получи отравяне на кръвта.

# 629
Бях седнала на кафе из квартала преди няколко години и до нас седна майка с близнаци. Децата скачаха на батута, а ние се заприказвахе. От дума на дума каза, че имала приятелка забременяла с близнаци и до 5ти месец били близнаци. На следващият преглед се оказало едно бебе само. Тогава и обяснили, че в невероятно много редки случаи бебето се резорбира един вид ми обясни, че едното бебе умира, а другото го изяжда. Не знам колко е достоверно това, не съм проучвала, но ми стана много странно. И аз първо бих си помислила, че ще се натровят водите и ще се получи инфекция. Това малко по спомен го говоря, така че и аз хич не съм достоверна. Жената в крайна сметка родила едно бебе, съвсем нормално.

Общи условия

Активация на акаунт