Ограничен акаун на Windows

• 2 803
  • 5
  •   1
Отговори
  • На тепето...
Здравейте, някой знае ли как да ограничен правата на един от акаунтите. Най-вече как да забраня да се инсталират програми и да се свалят файлове. С windows 7 ultimate съм.
Изчетох много в нета и по различни форуми, но така и не успях да се справя.

# 1
Guest акаунта има ограничени права. Може да създадете нов акаунт, а след това да му дадете права, какво може и не може да прави.
Тук е обяснено.

# 2
Най-ефективният начин е да извадиш този акаунт от групата на администраторите. За целта ти трябват няколко неща. Първо друг акаунт с парола, който да е администратор - системата ти не може да няма администраторски акаунт. Второ акаунта да бъде настроен и с предварително инсталирани неща, които ще ползва, като имай предвид, че за всичко, което не е в прозорец (разбирай игрите) ще трябва да го стартираш с твоята парола. Ако това те устройва мога да ти обясня как или направо да ти го направя по Teamviewer.

# 3
  • На тепето...
Най-ефективният начин е да извадиш този акаунт от групата на администраторите. За целта ти трябват няколко неща. Първо друг акаунт с парола, който да е администратор - системата ти не може да няма администраторски акаунт. Второ акаунта да бъде настроен и с предварително инсталирани неща, които ще ползва, като имай предвид, че за всичко, което не е в прозорец (разбирай игрите) ще трябва да го стартираш с твоята парола. Ако това те устройва мога да ти обясня как или направо да ти го направя по Teamviewer.

Има администраторски акаунт, а другия няма да се използва за игри. Ще се радвам за да ми обесниш как става.

# 4
За да стигнеш до конзолата за управление на потребителските акаунти:
1) натискаш бутона в долният ляв ъгъл (кръга с четирите цвята, който вече е на мястото на старият "Start" бутон) с левият бутон на мишката
2) натискаш десен бутон на мишката върху "Computer"
3) от падащото меню с левият бутон на мишката избираш "manage"
Скрит текст:

За да премахнеш потребителя (в моя случай се казва "user") от административната група:
1) натискаш левият бутон на мишката рещу белият триъгълник срещу "Local users and groups" с което ще разгънеш подменюто, както се вижда на снимката
2) с левият бутон на мишката избираш секция "Groups"
3) с левият бутон на мишката избираш група "Administrators"
4) с левият бутон на мишката избираш потребителя, който искаш да премахнеш от групата (в моя случай това е "user")
5) с левият бутон на мишката натискаш върху бутон "Remove"
6) с левият бутон на мишката натискаш върху бутон "OK"
Скрит текст:

В "скрит текст" има снимки с местата на които трябва да натискаш за да ти е по-лесно. Ако решиш, че ти е прекалено сложно мога да го направя за теб по Teamviewer, но трябва да ме уцелиш в свободно време, което е много сложно при мен - може би към 21-22 часа ще съм свободен, не знам още Simple Smile

# 5
  • На тепето...
Направих го. Адски много благодаря за прекрасното и толкова подробно обяснение.   Hug

Общи условия

Активация на акаунт