БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 44 094
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
Традиционните ,които знам са само с белтъци ,захар и смлени орехи .
 Имам и една рецепта без яйца - кисело мляко ,захар ,олио ,сода за хляб  ,брашно и смлени орехи .
 И двете са ни любими . Синът ми обожава втората ,която трансформирам в нещо като кукис ,друг път пък в захаринки ,може и с бадеми и лешници или кокос и винаги е сполучлива . А е достъпна и лесна.

# 316
  • На брега
Благодаря ви, asyalein и poohito! Не си ме притеснила, asyalein Hug! Даже напротив - винаги си добре аргументирана и поднасяш полезна (за мен) информация. Преди години следях активно публикациите ти в кулинарните теми и това улесни решението и прехода ми към вегетарианство. За съжаление вече рядко надничам в темите и вероятно имам някакви грешки в храненето. При разговор с ревматолога ми (за радост кръвните ми изследвания са отрицателни!), той сподели, че вероятната причина за честите възпаления на пръстите е високо киселинна среда! Което много ме учуди имайки предвид, че не ям месо. Колкото повече информация имам, по-добре! Понякога от незнание си докарваме доста бели на главата.

# 317
  • Berlin
Хм, ами ако тези токсини са така опасни, то в какво се изразява това? Защото сигурно сме се хранили с мнооого манджи с токсини със сигурност без да го знаем. newsm78

# 318
  • Пловдив
Традиционните ,които знам са само с белтъци ,захар и смлени орехи .
 Имам и една рецепта без яйца - кисело мляко ,захар ,олио ,сода за хляб  ,брашно и смлени орехи .
 И двете са ни любими . Синът ми обожава втората ,която трансформирам в нещо като кукис ,друг път пък в захаринки ,може и с бадеми и лешници или кокос и винаги е сполучлива . А е достъпна и лесна.
Peace
Може ли пропорциите   bouquet

# 319
  • София
Купих си 3 свински езика защото съм лакома и много харесвам пък рядко уцелвам да има в магазина  Blush Та питането ми е как да ги замразя - сурови или първо да ги сваря и обеля?

# 320
  • Пловдив
 Може да ги замразиш сурови - не е проблем.
Ако сега обаче ще вариш 1-2 от тях аз бих ги сварила всички  и бих замразила това, което няма да плзвам сварено. Така ще е по-лесно следващия път ще е готово.

# 321
Здравейте!
Имам два въпроса:
Как пилешката супа да стане по-жълта?Чела съм преди за разни трикове,но не си спомням точно какви бяха.Искам и рецепта за сладкиш т.нар. "брауни".Нещо лесно,като за не много добра в приготвянето на десерти. Blush

# 322
  • София
Благодаря, poohito !

Здравейте!
Имам два въпроса:
Как пилешката супа да стане по-жълта?Чела съм преди за разни трикове,но не си спомням точно какви бяха.Искам и рецепта за сладкиш т.нар. "брауни".Нещо лесно,като за не много добра в приготвянето на десерти. Blush

За супата - задушавяш морковите с масло или добавяш куркума в супата

Браунис
200 гр. натурален школад
130 гр. пудра захар
130 гр. масло
1 пак. ванилия
50 гр. брашно
3 яйца
1 щипка сол
Приготовление
Маслото и шоколадът се начупват на парченца и се разтопяват на водна баня. Свалят се от огъня и се прибавят останалите продукти в следния ред: пудра захар, ванилия, яйца, сол, брашно. Чашки за крем карамел се намасляват и набрашняват и се сипва с места. Пече се в предварително загрята на 180 гр. фурна 15 минути. После фурната се изключва и се оставят вътре още 5 минути.

# 323
Onna-bugeisha,благодаря!  bouquet

# 324
  • Пловдив
А колко супени лъж. брашно е 50гр.  newsm78

# 325
А колко супени лъж. брашно е 50гр.  newsm78
Аз ползвам този линк като справочник http://www.supichka.com/2011/04/blog-post_26.html

# 326
  • Пазарджик
Тези ореховки са много хубави!
http://www.mycookingbookblog.com/orexovki/

# 327
Коя тахан халва бихте ми препоръчали да си взема?

# 328
Коя тахан халва бихте ми препоръчали да си взема?
На Горна Оряховица

# 329

Общи условия

Активация на акаунт