С какво ви дразнят свекървите- 41

• 53 528
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
  • София
За мен е голямо, ако не ми дават избор кога да стане. Нямам никакъв проблем да се уговорим в удобно за всички време и да отидем. Стига да не е всеки уикенд, разбира се.

# 601
  • Пазарджик
Значи там е разликата. На мен никъде не ми се ходи и няма подходящо време, но ходя, излизам, разходки.
А назад видях- бабата гледа малкото докато съм на работа и за това идва всеки ден. Не е много приятно и за двете страни, но в крайна сметка решихме, че най-добре за детето е да е с баба си. Пак тези смешни стари модели Simple Smile

# 602
  • Бургас
Вчера погребахме бабата на мъжа ми  Cry и по този повод се видяхме с цялата рода на мъжа ми. По време на помена баща му само се заяждаше. Бях публикувала едно смешно клипче във Фейсбук - "Каква била тая простотия". После тръгва да разсипва пиене и мъжа ми му казва да не му сипва - "Къв такъв мъж си да не пиеш" /а мъжа ми не близва алкохол, защото не му харесва и баща му много добре знае това. Явно идеята беше да се унижи мъжа ми пред родата какъв е муньо да не пие алкохол като истински мъж/. После пък свеки поиска да си ходи и той й се изрепчи "Коя си ти да ми казваш кога да си ходя". Аз уж на майтап му викам "Като се приберете у вас да не разбереш коя е". Той сериозен, надменно и с лека ирония ми отвръща "Вярваш ли си".
Супер ме издразни при положение, че бабата почина през нощта и той и сестра му не знаеха какво да правят и ние им казахме какво да правят, на кой да се обадят и пари дадохме, че не им достигаха. И накрая ще ми се държи като г*з.

# 603
  • до едно тепе
Джули съболезнования.
 За съжаление задниците дори в такива моменти се държат като задници ooooh!

# 604
Miss July, мойте съболезнования.
pospalancho може да е права. А може просто скръбта при свекър ти да избива по странен начин. Баща ми също се държа странно, когато починаха и двамата ми дядовци. Не като твоят свекър, но сякаш затваряше в себе си и започваше да се държи студено с всички. Сякаш всички му пречехме. Предполагам, че това си е неговият начин за справяне с болката. Въпреки че според мен това не е справяне, а бягане. Но пък хора разни...

# 605
  • София
Джулка, съболезнования.

Другия уикенд ще ходим с две преспивания при свекърите. Всъщност успях да накарам мъжа ми да спим и при баба му, така че реално 1 нощ ще спим у техните. Не знам как да постъпя, но... Преди, когато им гостувахме, свекър ми не пропускаше да ми отправя намеци, че не съм миела чиниите им след ядене (а колко пъти съм ги измивала, без специално да бия тъпана е отделен въпрос). И сега съм решила да не ям при тях. Ще ги излъжа, че съм на диета или нещо от сорта, за да ми е чиста съвестта, понеже не смятам да слугувам в чужд дом, когато се предполага, че съм нечия гостенка. Може да изглежда инфантилно, но предпочитам да се застраховам.

# 606
  • София
vasq_5, беше написала, че свекърва й ги канела с децата по празник, не като редовен уикенд. Не знам защо обърахте разговора на ежедневно/ежеседмично "свиждане".

Джул, съболезнования!

# 607
Coming 2 life, представи си всеки, ама всеки празник да очакват от теб, че ще го прекараш при даден човек. Който и да е този човек, на мен биха ми опротивяли празниците именно заради настоятелното, безпрекословно и безалтернативно искане. Например, тази Нова година посрещнахме с мъжа ми сами, излежавайки се на спалнята, пийвайки винце с мезенца и гледайки всички епизоди на "Маша и мечока", т.е. посрещнахме я както си искаме ние, а не както някой непременно очаква от нас. Нещо повече, ако не се настоява така безпрекословно, аз вероятно сама ще отида при тези хора от елементарна човещина. Но само да посмее някой да прояви такива очаквания към мен (особено на глас), моментално ще задейства катърския ми инат.

# 608
  • Бургас
Miss July, мойте съболезнования.
pospalancho може да е права. А може просто скръбта при свекър ти да избива по странен начин. Баща ми също се държа странно, когато починаха и двамата ми дядовци. Не като твоят свекър, но сякаш затваряше в себе си и започваше да се държи студено с всички. Сякаш всички му пречехме. Предполагам, че това си е неговият начин за справяне с болката. Въпреки че според мен това не е справяне, а бягане. Но пък хора разни...

Благодаря ви  Hug
Бабчето си поживя добре цели 86 години.
Скръбта наистина се проявява различно, въпреки че свекъра не ми се стори особено тъжен. Пийваше, хапваше и се смееше. Супер неадекватна ми беше цялата ситуация - баща му се забавлява на маса, а лелята на мъжа ми ми "рекламира" апартамента на баба му.
Аз съм си ревла и си поплаках. Мъчно ми е за бабето. Беше голяма сладурана със заразителен смях. Като й ходихме на гости всеки път ни насосваше, че не се женим и нямаме още дете (жалко, че не го дочака), а на изпроводяк все ни гонеше да ни дава бонбони. Дано е на хубаво място.

Тони, от кога гостите мият чиниите на домакина!?

Последна редакция: нд, 22 фев 2015, 18:44 от miss july

# 609
Джулка, съболезнования.

Другия уикенд ще ходим с две преспивания при свекърите. Всъщност успях да накарам мъжа ми да спим и при баба му, така че реално 1 нощ ще спим у техните. Не знам как да постъпя, но... Преди, когато им гостувахме, свекър ми не пропускаше да ми отправя намеци, че не съм миела чиниите им след ядене (а колко пъти съм ги измивала, без специално да бия тъпана е отделен въпрос). И сега съм решила да не ям при тях. Ще ги излъжа, че съм на диета или нещо от сорта, за да ми е чиста съвестта, понеже не смятам да слугувам в чужд дом, когато се предполага, че съм нечия гостенка. Може да изглежда инфантилно, но предпочитам да се застраховам.

И аз не бих мила чиниите, но пък и не бих отказала да ям с тях. Като са ме поканили на гости, мисля няма да им натежи една чиния в повече за вечерта. Аз като каня гости не бих допуснала да ми мият чиниите

# 610
Джулка, съболезнования.

От къде на къде?! Другия път като ти направи "намек" му кажи, че ти миеш чинии само в твоята къща. Да видим какво ще каже.

Coming 2 life, представи си всеки, ама всеки празник да очакват от теб, че ще го прекараш при даден човек. Който и да е този човек, на мен биха ми опротивяли празниците именно заради настоятелното, безпрекословно и безалтернативно искане. Например, тази Нова година посрещнахме с мъжа ми сами, излежавайки се на спалнята, пийвайки винце с мезенца и гледайки всички епизоди на "Маша и мечока", т.е. посрещнахме я както си искаме ние, а не както някой непременно очаква от нас. Нещо повече, ако не се настоява така безпрекословно, аз вероятно сама ще отида при тези хора от елементарна човещина. Но само да посмее някой да прояви такива очаквания към мен (особено на глас), моментално ще задейства катърския ми инат.

+1 Никой освен мен няма права върху свободното ми време и не може да ми нарежда как, къде и с кого да го прекарвам.

# 611
  • София
Е, ние понеже сме си много гъсти и не ни приемат като гости.  Mr. Green
Макар че след галимациите през последните години надали свекър ми би си позволил дебелашки хумор и злобни подмятания, но знам ли... притеснено ми е. Ако само още веднъж чуя и най-малкия намек за нещо, не отговарям за последствията.

# 612
  • Пловдив
Макар че след галимациите през последните години надали свекър ми би си позволил дебелашки хумор и злобни подмятания, но знам ли... притеснено ми е. Ако само още веднъж чуя и най-малкия намек за нещо, не отговарям за последствията.
Според мен правиш(си направила) голяма драма от нищо. От каквото си споделяла тук аз не бих се впечатлила чак пък толкова. Обидно, неприятно, но като цяло нищо кой знае какво. Два смс-а и два по-остри разговора.

# 613
Моят свекър така всеки път след обяд намеква ,че не му правя кафе.Явно това е много важно за него ,но вече осма година не му правя ,а той все така настоятелно ме подканя. Tired Ами няма пък  Tired

# 614
  • Бургас

И без това правиш жертва като им ходиш на гости. Поне не жертвай маникюра си.

Аз преди малко си говорих със свеки по телефона. Явно и на нея й е направило впечатление изявената в последно време раздразнителност на свекъра. Палил се бил от най-малкото. Представям си как й крещи по цял ден, както му дава да й се качва на главата и не я уважава. Аз го отдавам на занижения му стандарт на живот. Вече не печели хиляди и не може да живее кати бей и това не му се отразява добре.

Общи условия

Активация на акаунт