С какво ви дразнят свекървите- 41

• 53 519
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Янтре, викаш, че от нищо съм направила драма. Да, друго си е, ако ме бяха напляскали. После щеше да има - айде па ти, за един-два шамара ли си. Не понасям простащината и интригантството.

# 616
  • Пловдив
Янтре, викаш, че от нищо съм направила драма. Да, друго си е, ако ме бяха напляскали. После щеше да има - айде па ти, за един-два шамара ли си. Не понасям простащината и интригантството.
Не казвам да стоиш и да ги търпиш. Аз ще вдигна един скандал, ще ги отрежа и толкоз. Няма да се впечатля обаче.

# 617
  • София
О, това ли имаш предвид? Ако можех да не се впечатлявам, щях да си спестя нервите, лекарствата и психоложката. Не съм във възхита от себе си, че съм една прекалено чувствителна идиотка и дълбая в екзистенциалния въпрос защо, защо, защо...  ooooh! Хубаво би било да махна с ръка и да кажа "майната им на тия простаци", но не би. И при все, че много добре ми се получават скандалите и умея да си отстоявам правата, с тия двамата не искам да се разправям. Добре, че сме далеч едни от други и се виждаме от дъжд на вятър.

# 618
  • Пловдив
И каква полза, м? Две години май минаха от както не си го преживяла.

# 619
  • София
Три години. Въпросът не е в това. Споделих притесненията си относно предстоящото гостуване. Отстрани сигурно изглеждам безумно с мрънкането си, но в тая тема поне мога да си излея душата.

# 620
  • Пловдив
А, ти си мрънкай, темата е за свекърви.

# 621
Мойте па сигурно цяла седмица ще го ударят на сърдити,щото не им звъняхме да искаме прошка...разбихме се днес от бач в градината!Дойде един човек да оре,с малкото сме чистили сухи треви с едно гребло и въпреки кожените ръкавици за работа имам мазол на дясната си ръка.Та гребахме и скубахме като луди,отделно аз съм и с дископатия с периодични блокажи на краката.Прибрахме се и се излегнах,после едно-друго и си мина времето и съвсем изключих да звъня за прошки.Та това ще е актуалната тазседмична сръдня.
Голямото дете ме ядоса,ужасно е мързелива,не попипва нищо,абе все едно е някъв шеф и всички да бачкаме да я обгрижваме.Накарах я да мине с прахосмукачката-направила го надве-натри,абе мундарска работа!А ако и спра джобните за назидание,хич не й пука-отваря хладилника,маца си сандвичи и хич не я е еня.Влудява ме!Върши домакинските задължения които са обидно малко без никакво старание.Да ще го направи,ама толкова набързо и зле,че после ще ме е яд и ще си го направя сама.Ей на днес вечерта пак реши да ми стовари мръсните си дънки,при все,че от петък съм отправила призив да сортират за пране да изпера.Утре най-много пак да обуе мои!Отмъква ми гланцове за устни,лакове,пудри.И това при все,че ясно съм й казала,че държа да си има нейни си неща,госпожица е.Поне спря да ми пръска от парфюмите!Какво ли ме чака още и коя ли свекърва ще си скубе косите с мойта щерка не знам!

# 622

Макар че след галимациите през последните години надали свекър ми би си позволил дебелашки хумор и злобни подмятания, но знам ли... притеснено ми е. Ако само още веднъж чуя и най-малкия намек за нещо, не отговарям за последствията.

Да не мислиш, че за 3 години са се променили. Недей да тръгваш с големи очаквания.

# 623
Тонка,ами тя за това е темата,да си мрънкаме,жалваме и оплакваме на спокойствие и да си кажем това,което ни трови душиците. Така че давай смело на воля  Hug. Съдейки по себе си ,няма как да останеш равнодушна пред простотията. Чакай да ти споделя нещо от нашата кухня по повод чиниите и миенето,че да се разведриш. Първа Коледа от както с мъжа ми сме заедно(тогава бяхме само гаджета. От различни градове сме). Решихме да я прекараме заедно утях. Почваме да редим масата и любимото ми свеки вади опаковка с пластмасови чинии,чаши и прибори и велииииичествено почва да ги слага. Аз  #Crazy . Недоумявайки какво се случва зададох въпроса няма ли да ядем на празнична маса,украсена,подредена,с хубави сервизи,така,както унас съм свикнала. Тя ми отговори,че така било по-лесно и няма после да мие нищо. Екстра,викам си,все едно сме на пикник,остава и одяло на земята да постелем и да запалим огън в центъра на стаята

# 624
  • Бургас
О, това ли имаш предвид? Ако можех да не се впечатлявам, щях да си спестя нервите, лекарствата и психоложката. Не съм във възхита от себе си, че съм една прекалено чувствителна идиотка и дълбая в екзистенциалния въпрос защо, защо, защо...  ooooh! Хубаво би било да махна с ръка и да кажа "майната им на тия простаци", но не би. И при все, че много добре ми се получават скандалите и умея да си отстоявам правата, с тия двамата не искам да се разправям. Добре, че сме далеч едни от други и се виждаме от дъжд на вятър.

Аз съм същата чувствителна идиотка. Не си сама  Crazy Ти си в изгодната позиция, защото те са нас*аните. Те трябва да демонстрират добро поведение, ако искат да си оправите отношенията. В случая те трябва да се притесняват, не ти. След като отивате само за ден, сядаш на масата и чакаш да ти сложат. От любезност може да попиташ може ли да помогнеш с нещо и толкова. Бъди по-дебелокожа, че с нашите нерви до никъде няма да я докараме така  Confused

# 625
Тонка,
и да ядеш и да не ядеш, все тая. Тогава ще кажат, че мъжът ти я, детето ти яло и пак чинии. Ако пък не хапнете, що не ядете и не ги уважавате. Патриархалният староселски мантаталитет бавно умира.

# 626
  • София
Момичета, аз май реших да си я карам по нормалному. Ще си ям, ще си пия и ще се чувствам на гости.  Laughing Какво толкова го премислям и аз. То верно, че угодия нЕма, поне да не седя гладна.

# 627
Хич недей я мисли Тонка!Седи си там културно,яж си,пий си,па ако си на кеф измий и чиниите.За успокоение да ти кажа,че има хора дето толкова си могат.Ти му покажеш два-три пъти,че не е прав,кажеш му в очите къде греши и с какво,то -гьонсурат!Гледа те и рупа,ли рупа!Ами какво повече да чакаш от подобен човек?Казваш си-толкова си може и така.Някои колкото и да се стараят,не могат да надскочат себе си.

# 628
Тони, много правилно. Иначе наистина няма угодия.

Аз пък да ви разкажа случка, на която сега се смея, ама тогава доста се изнервих.
По-миналото лято, голяма жега, та не се диша, ние сме на гости на свеки. Вечерта преди лягане, време за къпане. Подготвям малката и тъкмо да слезем в банята, баба ти излиза с великото умозаключение - ти не можеш да работиш с моя бойлер, не може сега да къпеш малката  Shocked Или ще я изгориш с вряла вода или ще я простудиш. Е изпуснах си нервите тогава и то доста. После са имали и разправия с мъжа ми, та той я е поскастрил подобаващо.

Следващото гостуване при нея, естествено случката се повтаря - време за лягане, ние с малката трябва да се изкъпем. Бабата този път решава да е по-дипломатична, не казва нищо, относно моята некадърност да работя с нейния бойлер. Слизаме с малката долу в банята, отварям вратата и там ни посреща свеки с нагласен душ, очуден поглед и думите - "ама вие още не сте се съблякли, аз съм нагласила водата". Само се изсмях този път и я изгоних от банята, но обещах на сина й, че следващия път ще я накарам да ми изтърка гърба, щом е такъв ентусиаст  Mr. Green Да се чуди човек това дете четвърта година как е оцеляло с моите грижи.

# 629
  • София
Не разбирам, какво толкова има да "работиш" с един бойлер?  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт