С какво ви дразнят свекървите- 41

• 53 514
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
Тони, аз няма да скоча напротив. Peace Аз пък не съм оптимист на тази тема.
То при нас това е проблема, да имаш дете да те гледа на старини. Преди време се скарахме с мм точно на тази тема.
Джулка, ММ да се изребчи на маминка, никогаж. По-скоро аз да го направя. А до това да не разбере че отиваме на почивка, ние сме в един блок, няма как да  стане.

# 91
И как се случи да сте в един блок.

# 92
  • Бургас
мис джули, е как така няма да й кажеш? Постоянно раздаваш съвети на хората да говорят и да си изясняват отношенията. Щеше да е добре да последваш собствения си съвет и да обясниш на баба си какъв е проблема. Не мислиш ли?

Аз в конкретния случай не съм засегнатата страна. Ако канех моя приятелка и баба ми се настаняваше до нас на масата - да, щях да й кажа, но случая не касае мен. Майка ми трябва да се разправя с нея, защото това е между тях. Каквото ме засяга мен си го казвам, не се притеснявай.

Джулка, ММ да се изребчи на маминка, никогаж. По-скоро аз да го направя. А до това да не разбере че отиваме на почивка, ние сме в един блок, няма как да  стане.

Ами то и затова ви се качва на главата.
И какво като сте един блок  newsm78 Аз като си говоря с моя туристически агент говоря или по телефон или си пишем мейли. Как свеки може да разбере къде ще ходя освен ако не ми подслушва телефона, не ми е хакнала мейла или не си е дресирала синчето да й снася всичко......

# 93
  • София
Нямаме ключове от етажите на синовете, но знаем къде стоят техните резервни. Те също знаят къде е нашият резервен. Ползват се  от нас или от тях само по молба на стопаните на съответния етаж или при  някаква необходимост.
Не знам защо имате проблем с това свекитата или тъстовете да имат ключ от домовете ви. Никой родител няма да открадне или умишлено да направи нещо лошо в жилището на децата си. Разбира се, има и изключения, но  едва ли на всички ви свекърите са от тези изключения.

Когато зададох въпроса преди няколко страници, акцентът беше под какво разумно обяснение една свекърва би ходила в дома на младите да води чуждо дете там. Или защо би влизала там без повод.

Еначе аз мога и да подаря ключове от нас на който поиска/трябва. Въобще не ми пука дали не съм обирала с прахосмукачката от 2 дни, не съм бърсала прах от 2 седмици, не съм си излъскала фурната или не съм оправила стаята на децата.

# 94
  • София

Хаха, Трещерица, яко!  Peace

мис джули, успокоих се Wink

# 95

Joy
Ти пък Naughty Докато го е отглеждала баба му, мъжът й на 16 години е започнал да работи, събрал е парите и сам самичък си е купил апартамента, изплатил, подредил  Mr. Green

# 96
  • София
Отдавна не съм ви навестявала, влизам и хоп - пак на някой му пречат подарените имоти.  Grinning
Пази боже да живея в един блок със свекърва. Дори и в един град не ме устройва.

# 97
  • при късмета

Joy
Ти пък Naughty Докато го е отглеждала баба му, мъжът й на 16 години е започнал да работи, събрал е парите и сам самичък си е купил апартамента, изплатил, подредил  Mr. Green

А ти както изглежда си от свекървите които си мислят, че дома на сина им е техен и имат някакво право да се месят в чуждо семейство. Типично

# 98

Joy

А ти както изглежда си от свекървите които си мислят, че дома на сина им е техен и имат някакво право да се месят в чуждо семейство. Типично

По-добре не бих се изразила!  Peace

# 99
  • Бургас
Апартаментът до този на родителите ми се продава обаче няма да го купя, че току виж някой си помислил, че мама ми го е подарила, а ММ е заврян зет  Laughing

# 100
Апартаментът до този на родителите ми се продава обаче няма да го купя, че току виж някой си помислил, че мама ми го е подарила, а ММ е заврян зет  Laughing

А ти много ли държиш да живееш до родителите си? И само форумът те спира.

# 101
Ние пък живеем в голяма къща.3 етажа-3 различни семейства,като свеки е на първия,а ние с ММ- на третия.Та в тази къща вратите не се заключват никога и всеки може да влезе когато си поиска.Когато аз се нанесох при ММ свеки си мислеше,че и при нас ще е така.Влизат,излизат,ровят в хладилника,взимат си подправки и т.н.В един красив момент на мен ми писна и поставих ултиматум на ММ-или брава с топка или аз.....И от другия ден всичко беше прекрасно.Даже ММ ми казваше,колко е доволен от това решение.От тогава ако на свеки й потрябва нещо първо ми звъни по телефона/нищо че е 2 етажа под мен/ пък чак тогава идва. Mr. Green

# 102
  • Бургас

А ти много ли държиш да живееш до родителите си? И само форумът те спира.

Много ясно, че форума ме спира  Mr. Green

# 103
Далеко си от истината, както обикновено Laughing
Но дерзай със съвети си - нали си супер компетентна за отношенията свекърва-снаха, нищо, че нямаш свекърва, а синът ти е още в детската градина. Добре ще ги посъветваш момичетата, сигурна съм Tired

# 104
Какво се учудвате, не мога да разбера? Това българската свекърва смята, че семейството на синът й е лично подчинено на НЕЯ, а всеки имот на "мамин златен", по подразбиране се управлява от маминка. Как ТЯ няма да има ключ? Не ми скачайте, това е мисленето у нас. Като в Турция, Индия и други цивилизовани държави.  Mr. Green Даже за доказателство дават достатъчно сериали по телевизията, а бабетките се кефят как там възрастните "са уважавани" по право. Какво може да се очаква от човек, който е родил дете за да има кой "да го гледа" на стари и не толкова стари години.  ooooh!

ПС: Всъщност, скачайте, нямам против. Wink

мис джули, е как така няма да й кажеш? Постоянно раздаваш съвети на хората да говорят и да си изясняват отношенията. Щеше да е добре да последваш собствения си съвет и да обясниш на баба си какъв е проблема. Не мислиш ли?

Ами мен много ме учуди, да. Нито майка ми, нито свекърва ми имат ключ от нас и нито една от двете не си го е и помисляла дори. Моята свекърва не отговаря на това описание, изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт