С какво ви дразнят свекървите- 41

• 53 461
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
Нямаме ключове от етажите на синовете, но знаем къде стоят техните резервни. Те също знаят къде е нашият резервен. Ползват се  от нас или от тях само по молба на стопаните на съответния етаж или при  някаква необходимост.
Не знам защо имате проблем с това свекитата или тъстовете да имат ключ от домовете ви. Никой родител няма да открадне или умишлено да направи нещо лошо в жилището на децата си. Разбира се, има и изключения, но  едва ли на всички ви свекърите са от тези изключения.

# 76
  • София
А защо е проблем свекървата да няма ключ?

# 77
Лично за мен, никакъв проблем.

# 78
До сега само ви четях, но реших и аз да се включа.
Скрит текст:
Моята така наречена свекърва (никога не сме се женили с БНД) ме изнервя главно с простоватите си и не на място изказвания. Докато живеех в къщата и съм си мълчала.Два пъти съм се опитвала да и кажа нещо с нормален тон и без да се заяждам, но изпада в истерии. Не може да приеме, че някой не е на нейното мнение -  свикнала да командори две синчета и един мъж, който я нарича "мами"  Simple Smile Това само за запознаване  Wink

Сподели ми веднъж, че ме мислела за алкохоличка отначало, защото на Нова година с тях съм изпила две ракии!  Joy
Също си мислела докато съм бременна, че нямало (цитирам) "нищо" да родя, защото не съм качвала много килограми. doh В крайна сметка качих 22кг и родих 3кила и половина бебе  Wink

Има много още изцепки, но ще си запазя и за по-натам  Mr. Green

# 79
  • Бургас
Разбирам, че има случаи, при които се налага да дадете ключ, ама като си знаете "стоката" защо решавате да дадете ключ точно на свеки. Няма ли толкова друг човек, на който да поверите ключа? Хем се оплаквате от поведението им докато ви няма, хем им снасяте ключове.
Ние два пъти в годината ходим на почивки и оставям ключ на най-добрата си приятелка /с нея живеем и в един квартал/. По принцип нямам притеснения да си оставя за малко ключа на свекърите, за да идват да ми хранят рибите, но те сигурно биха ме отрязали /те не обичат да ги молят за услуги, разваля им се рахата/

# 80
В моя случай, свекървата иска ключ, аз не настоявам да и давам. Mr. Green Разбирам когато отсъстваме да и оставя, но иначе не мисля,че  и е необходим. Naughty Да не говорим,че един път ми беше разровила всички саксии на терасата за да ги разсажда, видиш ли аз не мога. И след това цялата тераса беше в пръст и кал, а и да не говорим,че иначе тръска в саксиите пепелта от цигарата, а на масата до нея има пепелник. Ето затова не искам да давам ключ. Разбирам да съм я помолила, но не съм.  ooooh!

# 81
  • Бургас
В моя случай, свекървата иска ключ, аз не настоявам да и давам. Mr. Green Разбирам когато отсъстваме да и оставя, но иначе не мисля,че  и е необходим. Naughty Да не говорим,че един път ми беше разровила всички саксии на терасата за да ги разсажда, видиш ли аз не мога. И след това цялата тераса беше в пръст и кал, а и да не говорим,че иначе тръска в саксиите пепелта от цигарата, а на масата до нея има пепелник. Ето затова не искам да давам ключ. Разбирам да съм я помолила, но не съм.  ooooh!

Ами тогава не й давай. Най-добре си решаваш въпроса като дадеш ключа на някой друг, а свекърите въобще да не разбират, че ще заминавате някъде или да разберат, когато вече сте с куфарите на вратата.

# 82
Реално няма проблем свекървата или тъщата да има ключ от дома на младите. В крайна сметка аз имам ключ от апартамента на нашите, а ММ има ключ от този на майка си (не сме им ги върнали, когато сме се изнесли). Въпросът е този ключ да се ползва само и единствено, когато младите са помолили родителите за някаква услуга - например ако са на почивка и трябва някой да полее цветята. Ако ключът се използва, за да може родителското тяло да си влиза и излиза, когато си иска, включително и ако младите са си вкъщи значи има сериозен проблем Crossing Arms Друг е въпроса, че ако има нужда родителите да влизат при отсъствие на децата може да им се остави временно ключ за жилището.

# 83
Мис Джули, да не разбере свеки,че ще ходим някъде, това е мисия невъзможна.  Mr. Green Биг брадър вижда всичко.
Кира, аз това имах предвид,че се влиза и излиза когато си иска. Сега поне се научи да звъни когато идва, иначе преди напъваше да влиза въпреки че е заключено. Да не говорим,че като види пред гаража ни,че е спряла чужда кола и това значи че имаме гости и след малко пристига. ooooh!

Иначе не мога да си кривя душата,че когато съм помолила да гледа детето винаги го прави. Не ми е отказала никога.

# 84
Мис Джули, да не разбере свеки,че ще ходим някъде, това е мисия невъзможна.  Mr. Green Биг брадър вижда всичко.
Кира, аз това имах предвид,че се влиза и излиза когато си иска. Сега поне се научи да звъни когато идва, иначе преди напъваше да влиза въпреки че е заключено. Да не говорим,че като види пред гаража ни,че е спряла чужда кола и това значи че имаме гости и след малко пристига. ooooh!

Иначе не мога да си кривя душата,че когато съм помолила да гледа детето винаги го прави. Не ми е отказала никога.
smile3511

# 85
  • Бургас

И как разбира, че ще ходите някъде, ако няма кой да й каже?
Мъжът ти не може ли да й направи забележка, че не може да идва, когато си поиска, особено пък когато имате гости. Ако не разбира с добро,  бъдете по-твърди.

Във връзка с гостите на младите се сещам за скорошна случка, но с майка ми и баба ми /майка на майка ми/. Те живеят заедно. Майка ми поканила най-добрата си приятелка на обяд у дома, но тя отказала. Баба ми се чудеше и възмущаваше как приятелката на майка ми все отклонявала поканите за гостуване у тях. Ама защо така, защо иначе. Толкова искрено се чудеше и дори не се беше замислила, че всеки път, когато майка покани приятелката си, баба ми си дръпва едно столче на масата до тях и не ги оставя две думи да кажат, защото те не могат да вземат думата от баба ми. И аз нямаше да искам да ходя у приятелка, чиято майка ни виси над главите, говори без да си поеме дъх и не ни оставя да си разменим две приказки. Та оставих баба ми в блажено неведение. Какво да й кажа  Laughing

# 86
  • София
Какво се учудвате, не мога да разбера? Това българската свекърва смята, че семейството на синът й е лично подчинено на НЕЯ, а всеки имот на "мамин златен", по подразбиране се управлява от маминка. Как ТЯ няма да има ключ? Не ми скачайте, това е мисленето у нас. Като в Турция, Индия и други цивилизовани държави.  Mr. Green Даже за доказателство дават достатъчно сериали по телевизията, а бабетките се кефят как там възрастните "са уважавани" по право. Какво може да се очаква от човек, който е родил дете за да има кой "да го гледа" на стари и не толкова стари години.  ooooh!

ПС: Всъщност, скачайте, нямам против. Wink

мис джули, е как така няма да й кажеш? Постоянно раздаваш съвети на хората да говорят и да си изясняват отношенията. Щеше да е добре да последваш собствения си съвет и да обясниш на баба си какъв е проблема. Не мислиш ли?

Последна редакция: ср, 11 фев 2015, 09:50 от ToHu_

# 87
За какво да скачаме?! То си е така. Тук е масово явление родителите да смятат, че са добре дошли по всяко време и за колкото време си поискат в домовете на децата си и то не само, за да "гостуват", а също така да дават акъл, да подреждат, да чистят... И ако това право им бъде отнето са безкрайно учудени и сърдити.

За протокола ще кажа, че има и родители, които не са такива. Например, на майка ми и баща ми никога не би им хрумнало да дойдат непоканени "просто така да ни видят".

# 88
Какво се учудвате, не мога да разбера? Това българската свекърва смята, че семейството на синът й е лично подчинено на НЕЯ  Mr. Green Даже за доказателство дават достатъчно сериали по телевизията, а бабетките се кефят как там възрастните "са уважавани" по право.

Оптимист съм, че това е на път да се промени и искрено се надявам, че при нашите деца такива случаи ще се срещат само в дълбооооката провинция и то много рядко. Иначе, да повечето от днешните свекърви/55 - 60 годишните/ така смятат
И мисля, че е крайно време да спрат тези турски сериали, с които промиват мозъците на бабките Thinking

# 89
Въпросът за ключовете е въпрос на доверие. От нас и 2 броя родители имат ключове, идвали са да гледат и децата и ние имаме ключове от техните къщи, които все още смятаме за родни. Обаче никой не ходи по чуждите къщи без покана или предварително обаждане. Това е. Дори нещо спешно да се вземе, казва се предварително, отива се, взима се каквото трябва и това е. Никой не рови и не премества.
Но разбирам и другата страна, когато няма доверие или то е загубено. Тогава по-добре без ключ, но със здрави нерви.

Общи условия

Активация на акаунт