С какво ви дразнят свекървите- 41

• 53 427
  • 754
  •   1
Отговори
# 60

ММ така оставя на свеки ключ и тя веднъж, преди да се приберем за ваканция в Бг, решила да изчисти.

Ама как решила да изчисти? Просто така изведнъж и хрумва, абе я да ида да изчистя на сина и снахата, докато ги няма?

[/quote]
Жената е написала, че си идва за ваканция в БГ. Явно не живеят постоянно тук и свекървата е искала да ги изненада приятно. И аз живея в чужбина и моите свекъри имат ключ за жилището ни. Понякога ходят да го проверяват дали всичко е наред, ако има вредна поща като реклами да ги изхвърлят и така.
Миналата година като се прибрахме през лятото - гледам хладилника включен, вътре сложена храна от първа необходимост, знаеш ли колко приятно ни стана. Иначе нито пипат, нито нещо правят.

# 61
Скрит текст:
Да, живели са по няколко поколения, дали им е било хубаво е друг въпрос. Баба ми е разказвала какво й е било като млада снаха, как дядо, лека му пръст, е давал заплатата си на родителите си и после от тях е искал пари, ако му потрябват. Баба е помагала на строежа на отделната им къща, нищо че е била в напреднала бременност. Каза, че е била готова там да роди, на строежа и да продължи да работи, само и само по-скоро да има собствен дом, отделно от "поколенията". Та не ми ги разправяйте на мен тия за голямото, щастливо семейство...

Живели са, ама в някои региони. Аз като бях снаха в Югозапада, видях им старата къща и ми разправиха как наистина са живели така. И за мен се опитаха, ако мине.

Сега се взехме тракиец с тракийка- тука кър бол, като се вземат младите, строят къща. Всичките ми прабаби са били така. И сега се е запазило това мислене, няма и идея от бутане в една къща.

# 62
  • Варна
Аз съм от хората които случиха на свекърва, макар и от втория път. Simple Smile Има си малки кусури жената, но то кой пък е идеален. Като знам аз колко проклета мога да бъда  Laughing Но сега ще ви дам пример за наистина противна свекърва, а именно нейната. Имам честа да познавам това нещо. Тази жена е почернила живота на снаха си буквално. Огромно удоволствие и е доставяло като отидат на село в момента в който се видят и поздравят и тази злоба да писне " Пък Н., жена ти ми каза добър ден без да ме целуне и да ми се усмихне мило" Свекър ми и той един кретен просто е смотал жена си в една стая и я смилал от бой. И така за най-малкото нещо онова дъртото е писвало, а той ги е биел подред на номерата. Пиел и биел по давление на мама.В тази ситуация виновни са всички, дори и свекърва ми и родителите и. Постоянно и е набивано да не се развежда, че какво ще кажат хората. Собствените и деца са я карали, но от страх не го е направила. ММ ми е разказвал, че на 12 години милата му баба заповядва да се доведе на село, защото отивали на почивка. От него се иска да гледа животни, да прекопае двора и пази къщата. Оставили му един килограм сирене и каквото си намерил из двора да яде. Просто са гледали на него като работна ръка, не като внук. На 13 г. свекър ми е изгонил ММ от дома си, защото било тясно, да ходи да живее при другите баба и дядо. Пробвал е да го пребие за довиждане, но се е получило много интересно. ММ го цапнал в носа и го чупи. От тогава него не е пипал. Сега вече след като е тотално алкохолизиран, без пенсия, защото не е работил и лежи на заплатата на жена си не бие. Сестрата на ММ е избягала от там преди 8 години и се връща най-много за 10 дни, като през повечето време е у нас. Не че не я цеди дъртия за пари, ама тя му дава само за да го изпрати н село и да не и стои на главата. Бабата се обажда и тя да нарежда как веднага трябва да отиде и да се дадат пари защото им е длъжна. Е да ама не и се получава. Опитва се да работи и ММ. Вече е почти на 90 обаче злобата направо извира от нея. Последната изцепка беше ММ веднага да разменил апартамента си с този на леля си защото на нея и било необходимо пространство. Пък и сме имали друг, какъв ни бил проблема. Отсвирихме я тотално. Толкова е неприятна и противна, че не им казахме за брака ни. Чак след като свършихме цялата работа им занесохме кутия бонбони. И въпроса беше " Вас кой ви даде пари да се жените, че и халки да си купувате " Shocked Ейййй мъжа ми рядко съм го виждал бесен, ама тогава настана война. От тогава аз съм черната в семейството защото не ги слушам, а пък ММ е черният, че не ме бие Laughing

# 63
Чудя се защо не пишете, а то поизтрито доста, вкл. и моя пост, и не ми отчита движението в темата Laughing

По въпроса за раздаване на ключове и разумни аргументи - нямам (явно "за всеки случай" не е разумен аргумент тук Laughing), но и не ви разбирам притесненията. Сега пресметнах - у нас има ключове от 4 чужди къщи, без да броя вилите, и от нас има ключове пак в поне толкова семейства. Никой при никого не отива и не влиза без нужда, но са се налагали спешни спасителни операции - протекъл водопровод, забравени документи, съседски проблеми... Дори на събранието на чужда ЕС сме присъствали и бранили интереси Crazy
Срамувате ли се от къщите си и вида в който ги оставяте? То вярно лично пространство, лично пространство, ама чак пък толкова!? Наистина ли предпочитате да ви изгори домът, напр., но друг да не влезе!

Мира, просто има лоши, зли хора!

Последна редакция: вт, 10 фев 2015, 18:18 от птица

# 64

По въпроса за раздаване на ключове и разумни аргументи - нямам (явно "за всеки случай" не е разумен аргумент тук Laughing), но и не ви разбирам притесненията. Сега пресметнах - у нас има ключове от 4 чужди къщи, без да броя вилите, и от нас има ключове пак в поне толкова семейства. Никой при никого не отива и не влиза без нужда, но са се налагали спешни спасителни операции - протекъл водопровод, забравени документи, съседски проблеми... Дори на събранието на чужда ЕС сме присъствали и бранили интереси Crazy
Срамувате ли се от къщите си и вида в който ги оставяте? То вярно лично пространство, лично пространство, ама чак пък толкова!? Наистина ли предпочитате да ви изгори домът, напр., но друг да не влезе!

Точно по тези причини аз съм дала ключове не само на роднини, но и на съседи. Това е разумно. Но, само ако някой посмее да злоупотреби, ключът моментално ще му бъде взет. Всъщност, вече съм всемала ключ точно по тази причина. И мисля, че именно злоупотребяването възмущава момичетата, писали по-горе, а не даването на ключ по принцип.

# 65
  • при късмета
По изброените от Птица причини, няколко потребителки казаха, че са дали ключ.
Но ако има някой ключ и счита това за право да си влиза когато иска, без да се налага по аварийна причина е напълно нормално да му се вземе. Не дават тези, които са го изпитали на гърба си.
И аз няма да дам ключ, ако намирам след всяко отсъствие всичко пренаредено или нещо използвано и непочистено. Да се прибереш от почивка примерно и да установиш, че си имал квартиранти без да знаеш, за времето на отсъствието не е много приятно

# 66
  • Varna
И аз до сега се питам, що нашите убаФци настояваха за  ключ при положение, че живеехме на квартира, а те в друг град.
ИмотЯ не е техен за да си го наобикалят, а ако станеше  я пожар, я наводнение докато се домъкнат от средата на България, тя квартирата ни отписана Simple Smile Та ключ имаха съседите. Интересно що си намирах квартирата така както я оставях след като се приберем.  Wink Съседите явно ги е мързяло да вършеят из стаята ни.

# 67
Съседите явно ги е мързяло да вършеят из стаята ни.
Или са били мн внимателни в претършуването hahaha.

# 68
  • Varna
Ми така де, внимателна ми е приятелката.  Laughing Не е пренареждала както и харесва на нея Wink

# 69
  • София
Чудя се защо не пишете, а то поизтрито доста, вкл. и моя пост, и не ми отчита движението в темата Laughing

Спасителните операции се решават по-бързо от съседи, а не от роднини, живеещи на километри. От нас никой няма ключ за постоянно. Даваме, когато заминаваме, след което го прибираме.
Нито се срамувам, нито се гордея - чуждото мнение не ме интересува особено.
Предполагам, че съседите ще видят пожара по-бързо.

Мира, просто има лоши, зли хора!

# 70
        птица, докато напиша какво мисля за ключовете, milenaka е написала едно към едно моята позиция. Като пътувам някъде, оставям ключове да ми полива цветята свекърва ми. Но не виждам причина целогодишно да има ключ от дома ми. Не се срамувам от жилището си, просто няма никаква причина някой да разполага с ключ от него. В случай на авария, ще ме открият и ще стигна у дома доста по-бързо от нея.

# 71
И докато пиша се сетих, че и сестрата на ММ има ключ... Но тя никога не идва без да се обади поне няколко часа предварително (а понякога и няколко дни).
Зълва ти защо идва у вас, а не ходи у майка си? Имам предвид случаите, когато не е поканена.
Тя идва за кафе обикновено Simple Smile С нея се познавам по-дълго отколкото с ММ. Обажда се да пита дали сме вкъщи и сме свободни и дали е удобно да дойде да пием кафе или да правим пържоли Simple Smile Без ние да сме там нямам инфо да е ходила - поне откакто аз съм там. Simple Smile

# 72
Ясно, Kira. Peace

# 73
Mr. Simpsons, много злоба има в поста ти.  Пързул...

Явно е имало почистване на темата. Вярно си беше пързалка - жената бързо влизаше в роли.
Скрит текст:
дори заподозрях, че е дело на умна свекърва - с разказа искаше да покаже събирателен художествен образ на съвременната снаха. Шега, да не ме погнете.

За ключовете баща ми казваше. "Като бяхме млади и се върнем от почивка много се дразнех, че баба ти (тъщата) е влизала, за да изчисти. Всичко блестеше от чистота, а аз се дразнех. Сега, когато тъщата я няма, си викам, защо няма кой да ме изненада с почистена къща, хич не бих се дразнил".  Joy

# 74
  • Варна
Баща ми има ключ за вкъщи, защото трябва да ми храни котките Simple Smile И аз имам за тях за да храня и разхождам кучето. Свеки няма нито за моя нито за на ММ апартамента. Ако обаче се наложи да гледа децата със сигурност ще и дам поне за моя  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт