С какво ви дразнят свекървите- 41

• 53 414
  • 754
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Е затова казвам при наличие на достатъчно място - например два апартамента един до друг или къща на два етажа, и финансова независимост, за да можеш да тропаш по масата  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

# 46
По принцип не бих се навила да живея с моите или на ММ родители, защото:
1. Мястото ми не е там.
2. Знам, че дори и да ме харесват, ще им преча и ще наруша ежедневието им и в един момент ще започнат да не ме харесват и дори да ме намразят /естествено няма да намразят синчето си, нищо, че той ме е натикал при тях/.
3. Ако преди това не сме живели с половинката, няма как да разберем дали може да съжителстваме заедно, след като има и други хора наоколо, които да пречат на този "експеримент за съвместимост".
4. Излагаш връзката си на риск, защото единия вечно е между чука и наковалнята, което го напряга и води до напрежение и във връзката.
5. Не си стимулиран да спестяваш за собствен дом - ако живееш на квартира би бил доста по-стимулиран да спестяваш, за да се изнесеш по-бързо и да не плащаш излишно наеми.
6. Ставаш по-организиран финансово - когато всички сметки и разходи по дома са на твоята глава, а не се делят с други хора, осъзнаваш истинската цена на живота.
7. Хората те уважават повече, защото си независим и не те третират като някой муньо, който на зряла възраст още не може да се пусне от полата на мама.
8. Изнасянето показва наистина сериозни намерения.
А иначе - да, бих се изнесла след първата по-сериозна конфронтация. Ако приятелят ми не ме последва, то това значи, че не държи на мен, че не му пука за мен и емоционалното ми състояние, че не му пука и за родителите му щом им натриса в къщата някакъв дразнител, т.е - мен и не му пука и за общото ни бъдеще. То тогава какво да правя при такъв мъж.

Много точно казано, с малката разлика, че аз не бих се изнесла още при първата конфронтация, защото не бих допуснала въобще да се нанеса с които и да е родители Laughing
Иначе, имам дъщеря. Още от сега обясняваме с баща и как всяко семейство си има отделен дом и в едно домакинство живеят майката, бащата и децата им, преди да станат самостоятелни и просто друг вариант няма

# 47
Е ,това с къпането ме разсмя.И мен караха познати редовно да къпя моята и да отварям прозорците ,те са един срещу друг...Да ви кажа ,живее се заедно ,помага се ,вярно е  ,разчиташ на други хора наоколо дори да не потрябват ,са наблизо и си спокоен ,но...Преди дни стана дума за миналото и една позната ми каза,абе то за теб цяло село знаеше че те тормозят и използват.Само аз съм се осъзнала следварително.Стана ми кофти..ама много кофти...как са шушукали тук ,щото се познаваме ...Колко глупава съм изглеждала в техните очи...Тоест съм си била глупава ,че и сега съм...винаги да се подложа  да помагам ,да работя ..да не правя сметки...Прави сте ,и аз съм искала отделно..Сега имам един  минал живот  за съжаляване.Причината е ,че мъжът ми докато се осъзна ,беше минал момента.Деца големи ,той болен...И си останахме с ядовете...Отделно и  с уважение едни към други и помощ ...това е рецептата.

# 48
От доста време не съм се записвала в темата, само ви чета тайничко.

Последната изцепка на свеки, от много време все повтаря да им дам ключ за у нас. Живеем през два входа, откакто изгуби два ключа за вкъщи се правя на ощипана. Да спомена само,че като ни е нямало, тя си ходи редовно у нас, един път беше завела и племенницата да си поиграе у нас,че и било скучно у тях. И ей такива изцепки много. Та онзи ден оставях детето да го гледа, че аз съм на работа. Оставих и ключ, ако нещо детето се сети я играчка, дреха и тн. Отивам след работа да забирам щерката и тя ми казва "днеска отидох да си изкарам ключ за у вас, ама ключарят 12лв, и то бравата е китайски боклук" и се отказала. При което аз  #Crazy, викам и аз нали ти казах, че не ти трябва ключ.

# 49
  • до едно тепе
Да не ви изтървам Mr. Green
На нашата и дадохме пак ключ откак се роди малкия. Да не ми се налага да слизам до долу всеки път, когато реши да идва. Всъщност тя преди не идваше, но пък като я помолеше мъжо да полее цветята вместо нея идваше зълвата. След един случай на преподредена всекидневна и още един на спусната повредена щора,която с мъка успяхме да вдигнем после, щото им било топло на хората пък искали да погледат ТВ у нас Shocked си го прибрахме. Аз никога не съм ходила у тях без да ме поканят между другото Whistling
Иначе момента с питането, ама къде ще ходите и защо, го минахме. Сега не пита. Обаждаме се на 3-тия ден след като сме заминали и молим да наминава през 2-3 дена да полива цветята и така. Първия път като не и казахме се разсърди до степен да не иска да говори с мъжо на неговия РД, а бяхме отишли при дядо му(нейния баща). Просто не ни се слушаше тирадата ама къде сте тръгнали посред зимааа, ще се утрепете нейде по пътяяя ooooh!

# 50
От доста време не съм се записвала в темата, само ви чета тайничко.

Последната изцепка на свеки, от много време все повтаря да им дам ключ за у нас. Живеем през два входа, откакто изгуби два ключа за вкъщи се правя на ощипана. Да спомена само,че като ни е нямало, тя си ходи редовно у нас, един път беше завела и племенницата да си поиграе у нас,че и било скучно у тях. И ей такива изцепки много. Та онзи ден оставях детето да го гледа, че аз съм на работа. Оставих и ключ, ако нещо детето се сети я играчка, дреха и тн. Отивам след работа да забирам щерката и тя ми казва "днеска отидох да си изкарам ключ за у вас, ама ключарят 12лв, и то бравата е китайски боклук" и се отказала. При което аз  #Crazy, викам и аз нали ти казах, че не ти трябва ключ.

Добре де, не мога да разбера защо трябва да има ключ от вас? Не може ли да и кажете, че не искате да и давате. И как така като ви няма ще си ходи у вас да си играе племеницата, че и е скучно.

Не мога да го разбера това, честно, да иска ключ от вас.

# 51
  • София
Може би някоя от свекървите в темата би дала разумно обяснение, защо би НАСТОЯВАЛА за ключ и защо би ВОДИЛА племенница да играе в чужд дом. Сигурно, сигурно има много разумно обяснение.  newsm78

# 52
Колко пъти и казах деликатно За какво ти е ключ, като сме на една крачка?. Съвсем тактично и без да я обидя.
То сега не е нищо, в началото преди да си загуби ключа, който мм и беше дал. Идва простира на терасата, че на нейната нямало място,докато ни няма. Идва да донесе някоя манджа и ей такива. А за племенницата, да било и скучно у бабата. Мойто свеки не е от най -тактичните, да кажа въобще.

# 53
  • Оптимист по принуда
Тя нека си има ключ, но само и единствено за извънредни случаи.
ММ така оставя на свеки ключ и тя веднъж, преди да се приберем за ваканция в Бг, решила да изчисти. Да , ама една котка ѝ се шмугнала между краката вътре, без да види. Резултат - при следващо влизане след няколко дни/!!!/ намира изподрани пердета и други интересности. Изпрала всичко от пода до тавана, какво да прави. Вече много рядко го използва този ключ.

# 54
Може би някоя от свекървите в темата би дала разумно обяснение, защо би НАСТОЯВАЛА за ключ и защо би ВОДИЛА племенница да играе в чужд дом. Сигурно, сигурно има много разумно обяснение.  newsm78
Едва ли има разумно. Но може да има "разумно" - собственичка е на дома и не може да стои от притеснение, дали снахата не го е овършала.  Mr. Green

# 55
И моята има ключ от нас... От преди да се появя аз в живота на ММ. От една страна е удобно, защото като ни няма идва да храни кучетата, да полива градината (ако съседите също ги няма). Но от друга страна, ако съм се заключила, защото не искам хора вкъщи тя може да си влезе и да ме изненада... примерно гола и пееща под душа. И докато пиша се сетих, че и сестрата на ММ има ключ... Но тя никога не идва без да се обади поне няколко часа предварително (а понякога и няколко дни).

ПС: за протокола - мястото си е на ММ и свеки няма нищо общо с покупката му

# 56
И докато пиша се сетих, че и сестрата на ММ има ключ... Но тя никога не идва без да се обади поне няколко часа предварително (а понякога и няколко дни).
Зълва ти защо идва у вас, а не ходи у майка си? Имам предвид случаите, когато не е поканена.

# 57
Тя нека си има ключ, но само и единствено за извънредни случаи.
ММ така оставя на свеки ключ и тя веднъж, преди да се приберем за ваканция в Бг, решила да изчисти. Да , ама една котка ѝ се шмугнала между краката вътре, без да види. Резултат - при следващо влизане след няколко дни/!!!/ намира изподрани пердета и други интересности. Изпрала всичко от пода до тавана, какво да прави. Вече много рядко го използва този ключ.

Ама как решила да изчисти? Просто така изведнъж и хрумва, абе я да ида да изчистя на сина и снахата, докато ги няма?
Извинявай, че така разпитвам, ама много ми е интересно това с ключовете и как си идват ей така. Я да прострат, я да изчистят, та затова питам.

# 58
  • Оптимист по принуда
Anna-Bell, живеем в чужбина, прибираме се веднъж или два пъти в годината и тя иска да помогне,като поосвежи и проветри, нямам против.

# 59
Anna-Bell, живеем в чужбина, прибираме се веднъж или два пъти в годината и тя иска да помогне,като поосвежи и проветри, нямам против.

Ааа ясна работата. Така да, разбирам.

Общи условия

Активация на акаунт