Деца с диабет - тема 13

• 140 717
  • 572
  •   1
Отговори
# 435
Грешка, линкът е в постинг на vanyak, не на Елена, моя грешка.

Никога не съм пускала линкове тук, не знам как става. Ето един обаче, ей така копиран и пейстнат:

http://www.medtronicdiabetes.com/blog/fda-approves-minimed-670g- … osed-loop-system/

В гугъл напишете minimed 670 g и ще излязат много линкове.

# 436
ооо, ми той линкът си е излязъл активен Simple Smile пък аз мислех, че е по-сложно.

Освен това да добавя, че устройството било много ефикасно в контрола през нощта. По-добре се справяло, отколкото през деня. Може би защото няма болуси, знам ли? Преди време четох и един разказ на майка, която е участвала в изпитанията, заглавието беше нещо от сорта: Видях бъдещето и то е светло Simple Smile

Жената беше много доволна и се чудеше как ще я карат по стария начин като свърши тестването. И тя същото каза - през нощта е перфектно.

А нощния контрол знаем какъв таралеж в гащи може да бъде.

# 437
  • София
Със същия успех може да използвате и OpenAPS.

# 438
Здрасти, да, чувала съм за това, даже си писах във фейсбук с една дама  относно софтуера. Не е съвсем същото. Не е одобрено официално и не е, как да кажа, не е хардуер. Ами доколкото знам, е програма, която ти сам трябва да си направиш - или с помощ от приятел и да имаш опредлени устройства и въобще, малко сложно. Тогава даже я предложих на дъщеря ми, но тя реши да не се пробва. А може и да не е толкоз сложно, колкото ми се стори тогава.

Хубаво е да се знае, че има и такава възможност.

# 439
Цитат на: Изкуственият панкреас, за който аз говоря, е разработка на Университета на Вирджиния, под ръководството на българина Борис Ковачев
[/quote
По повод на Борис Ковачев и  неговата разработка говорих с ендокринолога на сина ми, оказа се че го познава лично и е работила с него в Бг, та каза че още преди 20 години когато са правили опити в тази насока, най добрия контрол бил с такъв прототип, който обаче за съжаление бил голям колкото хладилник. Според нея ще успеят да намалят размерите, пак според нея цялото лечение, което се прилага на този етап не е правилно, т.к. не отговоря на естествения процес и съответно контрола не е добър като цяло. Дано да се свърши с тормоза ни, аз повече се надявам на революция в технологиите, за пълно лечение ще трябва голям пробив.

# 440
20 години от развитието на диабета си е цяла епоха. В днешно време постигането на малки/миниатюрни размери не е никакъв проблем. Първите помпи също са били цели шкафове.
За тези, които им е интересно, в нета намерих една лекция-презентация на проф. Константинова. На 3-та страница от нея има снимка на биостатор, който се счита за първата инсулинова помпа:

http://bnsde.org/wp-content/uploads/2016/04/Begin-Pump-01-02.04.2016.pdf

В БГ през 80-те години също имаше биостатор, дори мисля, че бяха два – единият беше в София, а другият в Пловдив, а не е изключено да са били и повече. Аз съм "имала честта" да го пробвам този биостатор, тогава в Пловдив, и много добре си спомням какво представляваше и как работеше. Нищо общо с днешните помпи.
Обаче терапията на диабета се развива много скоростно и фактът, че аз като диабетик съм минала от стъклени спринцовки с изваряване, през еднократните пластмасови спринцовки на завода в Момин проход, а след това и през инсулиновите писалки, за да стигна днес и до помпа, ми дава голяма надежда, че развитието на терапията и мениджмънта на диабета изобщо не е завършило.
Така че създаването на изкуствен панкреас е естествен етап от това развитие.

На мен лично мечтата един ден диабетът да се "лекува", пък дори и само с помощта на технологиите, ми изглеждат все по-реални.

Едит: Забравих да спомена, че последната част на презентацията (от стр. 41 до края) има информация за изкуствения панкреас на Борис Ковачев и какви клинични тестове се правят, както и снимка на самия Б. Ковачев.

Последна редакция: пн, 03 окт 2016, 13:57 от hellymod

# 441
 hellymod, страхотен пост  bouquet

# 442
  • в света на илюзиите
Аз само да кажа за Либрето, както бях обещала. Свалихме го по описания от azili начин, стартирахме го с мобилното приложение и си го ползваме без никакви проблеми. Четец не ни е нужен.

# 443
http://www.bgnes.com/spa-i-bio/zdrave/4466169/

Спомняте ли си как купувахме от чужбина никотинамид преди 20 години за децата, защото не се продаваше в БГ, а се смяташе, че удължава ремисията?  Simple Smile

# 444
.....стартирахме го с мобилното приложение и си го ползваме без никакви проблеми. Четец не ни е нужен.

Какъв телефон ползвате?
 Благодаря .

# 445
.....стартирахме го с мобилното приложение и си го ползваме без никакви проблеми. Четец не ни е нужен.

Какъв телефон ползвате?
 Благодаря .
Да отговоря и аз- всеки телефон, който има NFC може да "чете".Друг е въпросът, че либре много често дава отклонения, дано излязат на пазара други, по качествени варианта- то има де, вече...

# 446
А вярно ли е за сензорите на Либре, че когато се "четат" през телефон, се скапват по-бързо, отколкото през четец?

# 447
 Какво значи да се скапават по-бързо? Либрето си е за 14 дни, като отклонения дава само при високи и ниски стойности и тогава проверявам с глюкомер. От тази нощ слагаме и смарт часовник, който вибрира, когато захарта под зададена от нас стойност.

# 448
Това ми го каза позната, която е чела по форуми тези отзиви и аз се изненадах, но ... явно някъде някой го е споделил - а дали е случайност или съвпадение, явно още не знаем  Peace

# 449
Какво значи да се скапават по-бързо? Либрето си е за 14 дни, като отклонения дава само при високи и ниски стойности и тогава проверявам с глюкомер. От тази нощ слагаме и смарт часовник, който вибрира, когато захарта под зададена от нас стойност.
Стана ми любопитно за този смарт часовник - може ли марка, модел и т.н.? И обвързан ли е по някакъв начин със сензора /в случая Либре/ или не?

Общи условия

Активация на акаунт