Перилни препарати и омекотители - 29

• 67 234
  • 721
  •   1
Отговори
# 255
благодаря Гес  newsm20

# 256
  • София
С какъв препарат мога да махна петна от йод от памучна тъкан? Много хубава блузка на малката се омаза от едни отвратителни капки за нос с йод вътре и се чудя дали със Спот ще излязат. Rolling Eyes Другото, което имам вкъщи, е един сапун за петна от ДМ.

А сигурно ли е, че е йод. Коларгола, например също е кафяв, но съдържа колоидно сребро, което с нищо не ми се чисти  Sad
Точно Коларгол са капките. Винаги съм мислила, че са с йод и затова са такива кафяви. Embarassed На баткото имах съсипани две блузи навремето, които с нищо не можах да изпера. Ще пробвам някои от съветите, пък дано успея да премахна петната.
Благодаря ви за съветите Hug

# 257
Значи с картоф няма да стане. Sourcherry с какво чистеше коларгол, не мога да си спомня. newsm78

Намерих Laughing
Като заговорихте за петна, да се похваля - изпрах петно от Коларгол.
Който има дете знае, че тези тъмнокафяви капки за нос оставят нечовешки петна, които не излизат по никакъв начин и с никакъв препарат.
Преборих огромно петно от тях с немския сапун против петна, след това оставих за около 30-тина минути, след това го третирах с изостанал у дома гел гел против петна Апта (който иначе за нищо не става).
Излезе напълно Peace.

И още малко по-късно:
Цитат
Гес, заповядай да ме нашляпаш.
Бинго колор, малка кутия - изпра без никакви усилия сребърни капки за нос, които иначе оставят неизтребими петна, кафяви.
Пробвах и Бинго сензитив. Добър. Избелва.

# 258
Моят опит показва, че петно от  Коларгол има шанс да се изпере само ако се обработи на първата минута, още преди да е засъхнало. И аз с немския сапун за пране натърквам и излиза, но само ако е "прясно" петно, иначе не става.

# 259
  • In transit
Нямам идея, може да съм уцелила кофти партида от Первол-а. Миризмата е съвсем деликатна още в бутилката, а след изпиране никаква я няма. Само че аз и от самото изпиране не съм особено доволна, така че просто явно това не е моят препарат.
Хммм, явно и аз съм уцелила кофти партида  Whistling , защото и на мен, ама хич не ми харесва, нито как пере( дори и на моите сравнително чисти дрехи, без петна, пак имах чувството, че не са хубаво изпрани, не знам как да го обясня...), нотп аромата, пробвах и за черно, но и той не ми хареса..повече Первол, направен за нашия пазар-Не ooooh!

а бе не знам за кофти партидите,ама и на мен не ми харесва как пере.иначе ми миришеше много силно в бутилката,обаче изсъхнеха ли дрехите грам миризма не оставаше( без омекотител).цветовете си остават хубави,но петната не ми переше  Crossing Arms определено няма да повторя.сега си пера с Персил капсулки без омекотител.Цветове са си хубави на дрехите,като изсъхнат си остава аромата.Петната изпрани.абсолютно отговаря на мойте критерии Peace
много съм любопитна да разбера какви петна перете, че не могат да се изперат? Ако е като цитираните по долу от капки за нос, бих разбрала или някакви от лютеници, череши и прочие, но едва ли при всяко пране перете такива петна. Защото така звучи отстрани. Не искам да се заяждам по никакъв начин, просто наистина ми е любопитно, защото почвам да си мисля, че само аз пера просто замърсени от носене дрехи. Аз като имам петна по дрехата винаги третирам или със Сано Кал или със Сано Оксиджен или със малко гел за чинии (ако е мазно петно) и винаги са ми се изпират петната, независимо с какво пера. Никога не разчитам само на праха за някое петно.
Друг е въпросът с миризмата. Наистина се учудвам, че само моя Первол мирише трайно и след пране. Пералнята ми е Уърпул с горно зареждане и например като пера с прах Персил универсален не остава никаква миризма, дори да сложа омекотител. С цветния прах на Персил + силан мирише леко, след като си забия носа в дрехите. Прах Ариел - ако не сложа омекотител не мирише на нищо. Новите течни Ариели миришат леко до нормално. С тях ползвам Ленор омекотител. Даша универсален течен (синьо шише) мирише като Ариел Екселгел, ненатрапчиво, но много трайно. Дори след като е носена дрехата 2-3 пъти пак се усеща миризмата. Первола розовия и синия си миришат много прилично дори след първото обличане на дрехата. Освен това с тях нямам нужда от омекотители.

# 260
О,Коларгола наистина е много цапащ  Peace

И аз да се похваля Ариела премахна петното от вино  newsm44

# 261
Лисе, изпивайте го това вино, да не заливаш пак праховете, че... Joy

# 262
Лисе, изпивайте го това вино, да не заливаш пак праховете, че... Joy
Мани,сърцето ме заболя  Mr. Green

# 263
  • София
Нямам идея, може да съм уцелила кофти партида от Первол-а. Миризмата е съвсем деликатна още в бутилката, а след изпиране никаква я няма. Само че аз и от самото изпиране не съм особено доволна, така че просто явно това не е моят препарат.
Хммм, явно и аз съм уцелила кофти партида  Whistling , защото и на мен, ама хич не ми харесва, нито как пере( дори и на моите сравнително чисти дрехи, без петна, пак имах чувството, че не са хубаво изпрани, не знам как да го обясня...), нотп аромата, пробвах и за черно, но и той не ми хареса..повече Первол, направен за нашия пазар-Не ooooh!

а бе не знам за кофти партидите,ама и на мен не ми харесва как пере.иначе ми миришеше много силно в бутилката,обаче изсъхнеха ли дрехите грам миризма не оставаше( без омекотител).цветовете си остават хубави,но петната не ми переше  Crossing Arms определено няма да повторя.сега си пера с Персил капсулки без омекотител.Цветове са си хубави на дрехите,като изсъхнат си остава аромата.Петната изпрани.абсолютно отговаря на мойте критерии Peace
много съм любопитна да разбера какви петна перете, че не могат да се изперат? Ако е като цитираните по долу от капки за нос, бих разбрала или някакви от лютеници, череши и прочие, но едва ли при всяко пране перете такива петна. Защото така звучи отстрани. Не искам да се заяждам по никакъв начин, просто наистина ми е любопитно, защото почвам да си мисля, че само аз пера просто замърсени от носене дрехи. Аз като имам петна по дрехата винаги третирам или със Сано Кал или със Сано Оксиджен или със малко гел за чинии (ако е мазно петно) и винаги са ми се изпират петната, независимо с какво пера. Никога не разчитам само на праха за някое петно.
Друг е въпросът с миризмата. Наистина се учудвам, че само моя Первол мирише трайно и след пране. Пералнята ми е Уърпул с горно зареждане и например като пера с прах Персил универсален не остава никаква миризма, дори да сложа омекотител. С цветния прах на Персил + силан мирише леко, след като си забия носа в дрехите. Прах Ариел - ако не сложа омекотител не мирише на нищо. Новите течни Ариели миришат леко до нормално. С тях ползвам Ленор омекотител. Даша универсален течен (синьо шише) мирише като Ариел Екселгел, ненатрапчиво, но много трайно. Дори след като е носена дрехата 2-3 пъти пак се усеща миризмата. Первола розовия и синия си миришат много прилично дори след първото обличане на дрехата. Освен това с тях нямам нужда от омекотители.
Обикновено по нашите дрехи няма петна, само нормалното замърсяване от носене. За мен най-показателни са маншетите и долната част на крачолите, която е близо до земята. Като пера с Первол маншетите си изпират що годе, но крачолите си стоят кафеникаво-сиви. Като ги изпера с течния Ариел светват без забележка.
Пералнята ми е Уърлпул с предно зареждане . С изключение на Первол-а за цветно и за черно не ми се е случвало от друг препарат да не остане грам миризма след изсъхване. Дори и бебешкият Медикс Алвина мирише, а неговият аромат е съвсем деликатен още в бутилката. Течният Ариел мирише адски силно, чак цялата къща се умирисва от него.

Гес, благодаря, че си изровила инфото от Sourcherry. Hug Ще пробвам с немския сапун, макар че петната вече не са пресни, но ако стане - стане. Crazy

# 264
  • Europe
Здравейте,

най-после напипах Персил Мегаперли в моя район, имам чувството, че заради мен са го внесли Laughing, защото момичето като ме видя и директно ми каза - Вече имаме мегаперли. ooooh! Нещо като зайчето и тортата.  Laughing
То чак ми е неудобно да не взема, но ще взема естествено, голям мерак ми беше и голямо търсене му ударих.

Но сега чуденката ми е дали тези големи перли са щадящи цветовете, за да взема универсален или да взема за цветно, защото ако е много силен (в смисъл добър), аз си ги представям, че тези мега перли правят по-добър скраб-пилинг на дрехата и това им всъщност е ефекта. От друга страна немците със сигурност са го измислили, не ми се вярва да съсипе цветните дрехи. Проверих на кутията пише си произведено в Германия, би трябвало да се ок, но аз да попитам използвалите го ...

# 265
  • София
много съм любопитна да разбера какви петна перете, че не могат да се изперат?
Деца имаш ли?
При мен петната са от храна - всякакъв вид (мазни, домати, плодове); от кал и трева лятото. С малко дете всички петна са в изобилие. Да не говорим, че аз самата се мацам, като готвя или се храня.
Разбира се, дрехите на възрастните, с които ходим на работа или навън, нямат такъв набор петна, и са без видими замърсявания.

Не обичам да третирам предварително петната. Съвременен прах, тъпкан с ензими и ПАВ и какво ли още не, би трябвало да се справя с петна от храна, кал и трева. Ако не може - за мен не струва. За момента съм успяла да нацеля някакъв набор от прахове, които ми вършат работа, и като цяло се справят с обичайните лекета. Необичайните са сезонни горски плодове, коларголови капки, йод, перманентен маркер.

Но когато например пера с течен за вълна и деликтни тъкани суперомазаните скиорски панталони на дъщеря ми, се налага да обработя първо замърсяванията, иначе препаратът не изпира абсолютно нищо.

# 266
  • Europe
Да, и аз съм точно като  Ev_e, с две малки момченца и доста суетен и едричък татко (размера не е без значение), имам минимум от 10 до 15 перални седмично (7 килограмови). Да не говорим ако сме били на почивка, имам случаи по 5-6 перални на ден  #Crazy и пак по 1 седмица не мога да вляза в ритъм с прането и да кажа - е сега 2 дни няма да пера  newsm44.

Действам със спрей върху яките или петната ако са еденични, става за секунди, после функция отложен старт 30 мин. и евентуално пред-пране. А ако дрехите са масово лекьосани и много изцапани директно в отделението на праха слагам добавка:  течна - ако пера с течен и суха (гранули) ако пера с прах - така съм инструктирана и го спазвам и съм доволна.  

# 267
Aleina, E_ve, и аз съм в същото положение като с вас( с 2 момчета). Може ли да ми кажете какви прахове използвате, за да не се лутам из огромния избор! Rolling Eyes

# 268
  • София
Aleina, E_ve, и аз съм в същото положение като с вас( с 2 момчета). Може ли да ми кажете какви прахове използвате, за да не се лутам из огромния избор! Rolling Eyes
Иванита, ползвам преимуществено прахове - Ариел за цветно (от новите видове официален внос), Скип/официално Омо за бяло, за детските - Персил Сензитив. За петна - спрея на Лидъл за петна.
За ризите и фините дрехи за работа - капсули Ариел 3х. Това е в общи линии. Нищо екзотично.

# 269
много съм любопитна да разбера какви петна перете, че не могат да се изперат?
Деца имаш ли?
При мен петната са от храна - всякакъв вид (мазни, домати, плодове); от кал и трева лятото. С малко дете всички петна са в изобилие. Да не говорим, че аз самата се мацам, като готвя или се храня.
Разбира се, дрехите на възрастните, с които ходим на работа или навън, нямат такъв набор петна, и са без видими замърсявания.

Не обичам да третирам предварително петната. Съвременен прах, тъпкан с ензими и ПАВ и какво ли още не, би трябвало да се справя с петна от храна, кал и трева. Ако не може - за мен не струва. За момента съм успяла да нацеля някакъв набор от прахове, които ми вършат работа, и като цяло се справят с обичайните лекета. Необичайните са сезонни горски плодове, коларголови капки, йод, перманентен маркер.

въпреки че съм все още бременна и така да се каже те първа ми предстои да имам дете при мен става въпрос за петната от храна до петна от изпотено по-бели тениски.просто си седяха там петната Crossing Arms не съм имала такъв проблем с Персил,даже и със Савекс

Общи условия

Активация на акаунт