За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 46

• 58 663
  • 748
  •   1
Отговори
# 30
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
На водна баня ли се затопля зехтина?

# 31
  • в огледалото на живота
За предпочитане е ,да  Peace
Отсипваш в една купичка и затопляш не повече от 30С.Като топнеш пръст да е лека топлината,не гореща.
С памуче или тампон/за дегримиране/леко масажираш върху крустите,после с гребенче с ограничител разресваш перушинката... Simple Smile.Поне час е необходимо да стои,най-добре преди баня.
После измиваш с козметиката.
Ето такова гребенче:
Скрит текст:

# 32
  • София
Привет, имам бебе на месец, първо дете ни е, притесняваме се много и т.н. От десетина дни има обриви по лицето, вероятно бебешко акне и се появи в основата на челцето нещо, което може би е бебешки кел...
Затоплен зехтин също помага за крустите в главата  Peace

От личен опит споделям за бебешките крусти- кремът Стела кер, на Мустела, дава отличен резултат.С няколко намазвания крустите изчезнаха, при това кремът не е мазен и много лесно се отмива от косата на бебето при къпане.

# 33
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Благодаря ви за споделения опит!

# 34
Благодаря ви много,ще опитам с Биодерма,пък да видим. Peace Определено е от лиги,защото 5-6 дни не сме излизали никъде,а бузките стават все по-червени и дребното точи лиги все повече и повече.  ooooh!
МУСТЕЛА - Stelaker - крем за крусти + 1
Имаше мноого упорити крусти с 6-7 намазвания се отървах.  Simple Smile

# 35
Кажете ми хубав бебешки крем за сухи петна подобни на лишеи? Сега я мажа с биодерма интензив ама ефект няма  newsm78

# 36
Да не ви загубя   bouquet

# 37
вероятно и при бебетата всяка кожа е различна и не всяка козметика става, дори да сме доволни в един момент, много им е чувствителна

# 38
При нас се появиха подобни петна на втория месец. Ходихме на дерматолог и ни изписа това. Много съм доволна, използвах го ежедневно и повече не са му излизали подобни петна.

# 39
Здравейте! Днес след дълго лутане из кабинетите, отидохме на частен преглед и лекарката му постави диагноза Вирусна инфекция, която е причината за афтите и  температурата. Каза че подобна инфекция не се лекува с антибиотици , а с много витамини. Афтите ги мажем с Гранофорин, а за подсилване на имунитета ни изписаха ето това http://apteka.framar.bg/16005526/%D0%BF%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B2% … 150-%D0%BC%D0%BB- , въпросът ми е давали ли сте го на вашите деца и имате ли отзиви към продукта?

# 40
Аз искам да попитам, бебето ми е на 3 м. и 5 дни, роди се с много коса, та дори с бретон, но сега забелязах, че почна интензивно да пада и стана много рехава, та чак главата му почна да прозира. Нормално ли е това, сменя си просто косата или може да е сигнал за някакъв пролем? Искам да отбележа, че никога не е имал крусти или каквото и да било по скалпа.

# 41
  • София
Благодаря за новата темичка! Simple Smile

Прекрасна, виждала съм бебета, които си смениха бебешката коса почти изцяло, така че не се притеснявай, нормално е да поокапе. Отзад на тила съвсем може да оплешивее - това също е нормално, получава се от търкането на главичката.

# 42
  • Шумен
Моите бяха с много рядка коса като се родиха, беше нещо като пух а като окапа на тила бяха много смешни само с коса на темето  Laughing Косата им започна реално лека полека да расте след 6-тия месец и постепенно измести пуха Simple Smile Аз тогава се чудих няма ли да им падне и отгоре, не знам защо се бях заблудила че първо окапва изцяло после израства  Crazy

# 43
Мили мами здравейте, имам един въпрос който може би трябваше да е в нова тема, защото е нещо което не се среща всеки ден. Grinning Моето бебче (второ ми е) е на 17 дни и все още нито се превива, нито плаче неутешимо. Хапва си добре (АМ) но прословутите колики все още ги няма... Каката като по поръчка като се прибрахме от болницата започна да плаче неутешимо. А това ново човече спи като къпано и няма помен от болезнените колики. Вие как мислите кога ли ще се появят или може и да се отървем от тях?!

# 44
 Не всяко бебе има колики.При нас започнаха след първия месец и продължиха около две седмици,чувала съм приятелки да се оплакват,че на втория третия ден от раждането бебетата им започват да ги мъчат колики и по два три месеца ги държат.Ти си бъди подготвена с някакво лекарство и чайче под ръка,явно си имаш опит с първото детенце,пък ако ви пропуснат още по-добре.Казват,че момичетата по-често плачат от колики от момченцата(не разбрах какво е второто ти бебче).

Общи условия

Активация на акаунт