За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 46

• 57 849
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте,
трябва ми малко помощ относно измиването на крема за подсичане на момиче на 7 дни.
Малката я мажа със Судокрем при всяка смяна на памперса, но ме притеснява че влиза много на вътре в половите и органи и не знам как да го изчистя, страх ме е да бръкна по-навътре било с мокра кърпа било при къпането.

# 616
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Здравейте,
трябва ми малко помощ относно измиването на крема за подсичане на момиче на 7 дни.
Малката я мажа със Судокрем при всяка смяна на памперса, но ме притеснява че влиза много на вътре в половите и органи и не знам как да го изчистя, страх ме е да бръкна по-навътре било с мокра кърпа било при къпането.

Понеже имам момче, за това не мога да кажа как се процедира, но аз пробвах мостра на Судокрем и не ме впечатли, ползвам Мустела;

# 617
Ваняиванова, първо - не мажи пишото. Така се събират бактерии, а и още по - лошо, че крема влиза вътре. Аз мажа свивките на крачетата и края на дупето, точно преди да почне пишото, дори без срамните устни. Дано ме разбра. И второ, ако само превантивно мажеш с крем там, по-добре да е някой по лек-здраве бебе, бочко или друг, защотоо судокрема се мие наистина трудно без сапун. Аз затова го смених с горепосочените

# 618
Здравейте,
Ако държиш да мажеш с крем при всяка смяна, минимално количество крем само около ануса. Ако има зачервявания или подсечено на друго място, пак много внимателно, крем не бива да попада между срамните устни. Този, който вече е попаднал, измивай постепенно, докато се почисти. Веднъж мъжа ми беше сменял памперса на малката и я беше скопосал така. Отне ми седмица много внимателно и постепенно да я почистя. Кремът се отмива трудно, а и с толкова малко бебе не е лесно да се почисти.

# 619
Днес ходихме да му вземат кръв. Проблема е, че докато се усетя да махна лепенката вече я нямаше и не я намирам никъде. Възможно е и да я изял? Това дали е опасно? Звънях на един педиатър и каза ,че нищо няма да му стане ама ММ ми дава жега, да го водим на спешен кабинет и дрън дрън....

# 620
Сигурно е пaднaлa някъде. A и не виждaм кaкво могaт дa нaпрaвят в спешното...

# 621
Днес следобед продупчихме ушичките  Wink
Въпроса ми е мога ли днес да й мия главата. Да не се възпалят?

# 622
Нашият пък се се научил да си вади бибата и после криво, ляво, да си я слага обратно.  Laughing
Това с ръчичките наистина е много досадно, но какво да се прави. Ние пък сега сме болни и нещо имаме проблем със храненето. Как ядат ваще бебчовци, когато са болни? Cry
Това е нормално да не се храни след като оздравее и след като се почувства по-добре сам ще започне да се храни нормално.Ако се притесняваш да не ти падне на кг. можеш да му даваш глюкоза 5 или 10% зависи по колко се храни.Мойта се разболя като беше на 38 дена и лежахме в болница трябваше да яде по 100мл. тя изяждаше едва 50-60 понякога даже 30-40.След като оздравя директно минахме на 120мл.Така, че няма нищо притеснително в това.

# 623
Няма страшно, оздравяваме и сега искаме да изядем всичко, което мърда!  Laughing Mr. Green

# 624
Днес следобед продупчихме ушичките  Wink
Въпроса ми е мога ли днес да й мия главата. Да не се възпалят?
не по-добре изчакайте с миенето не един поне два три дни

# 625
Искам да попитам има ли майки, които са давали сироп Марсианци Имунактив? Има ли полза от него? На нас ни е изписан за повишаване на имунитета, защото тази зима много боледува малкия. И още нещо - след приема на една опаковка, прави ли се почивка или се почва нова?

# 626
Здравейте,

Здравей,майче и аз имам момиченце.За препоръчване е да използвате някой по мазен крем.В някои аптеки продават домашни кремове и са доста ефикасни просто нанасяш един тънък слой и няма да имаш проблем с това да попадне по навътре.А от вътре недей да почистваш освен ако няма попаднало ако, тогава съвсем лекичко с една клечка и с преварена водичка почистваш.Секретчето не се почиства то предпазва от попадането на микроби по-навътре в организма.Някои казват да се почиства,но аз знам,че не е хубаво защото така правиш средата стерилна и е много по-лесно да попаднат микроби. Точно както е при нас жените по-същият начин е и с бебетата.

# 627
Искам да попитам има ли майки, които са давали сироп Марсианци Имунактив? Има ли полза от него? На нас ни е изписан за повишаване на имунитета, защото тази зима много боледува малкия. И още нещо - след приема на една опаковка, прави ли се почивка или се почва нова?
колко сте големи? защото моето дете (9м) тогава беше на 8 получи обриви от точно тези витамини и бяхме 3 дни в болницата на Орбазон. То си е казано, че не са за деца под 1 година ама с това доверие към докторите .......

# 628
На 1год. и 10мес. почти.

# 629
тогава най-вероятно става, но когато бяхме в болницата алерголога ми каза "престанете с тези витамини тва са само оцветители, големи деца правят алергии от тях та не малки. Ти си прецени

Общи условия

Активация на акаунт